Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ’ ΒΑΛΛΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ…ΙΝΔΙΑ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη οργή της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Şafak, που εκφράζει τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Τιαγίπ Ερντογάν, προκάλεσε η απόφαση της ινδικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης να κλείσει στο κρατίδιο Assam τους μεντεσέδες, δηλαδή τα μουσουλμανικά σπουδαστήρια, γιατί όπως αναφέρεται είχαν μετατραπεί τελευταία σε κέντρα ανατρεπτικής φιλοτουρκικής ισλαμικής προπαγάνδας.

Η απόφαση αυτή, όπως, καταγγέλλει η τουρκική εφημερίδα, πολώνει ακόμα περισσότερο την αντίθεση που υπάρχει μεταξύ μουσουλμάνων και ινδουιστών και πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση κατά της απόφασης αυτής από τον μουσουλμανικό κόσμο.

Ήδη οι σχέσεις Τουρκίας Ινδίας είναι σε πολύ κακό σημείο εξ αιτίας φυσικά των συμμαχικών δεσμών Τουρκίας Πακιστάν, που είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Ινδίας και με το οποίο έχει έρθει τουλάχιστον πέντε φορές τις τελευταίες δεκαετίες σε πολεμική αναμέτρηση.

Η δε τελευταία απόφαση του Ερντογάν να σχηματίσει μουσουλμανικό στρατό που θα πολεμήσει στο Κασμίρ εναντίον της Ινδίας, έχει ανάψει μεγάλη φωτιά στις σχέσεις των δυο χωρών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *