Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ «ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ» ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΤΗΣ…ΕΥΡΩΠΗΣ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μια μεγάλη επιχείρηση να οικειοποιηθεί όλους τους μουσουλμάνους της Ευρώπης αναδεικνύεται η Τουρκία, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία με τις ακραίες ισλαμικές οργανώσεις που πολλές κατευθύνονται από την Άγκυρα και τις έντονες αντιδράσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, με απελάσεις και κλείσιμο μουσουλμανικών ιδρυμάτων και τζαμιών, εστίες ισλαμικής αντιευρωπαϊκής προπαγάνδας.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, και αναδημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα, Vatan, η Άγκυρα καταγγέλλει τις διώξεις και τις επιθέσεις εναντίον τουρκικών μουσουλμανικών οργανώσεων, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, από το 2014 μέχρι σήμερα ανήλθαν σε 700 και συγκαλεί όλους τους εκπροσώπους των οργανώσεων να καταγγείλουν τον ευρωπαϊκό ρατσισμό, όπως χαρακτηρίζεται και να αντισταθούν σε αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της τουρκομουσουλμανικής οργάνωσης, Milli Görüş, που έχει παραρτήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, ο Kemal Ergün, δήλωσε πως δεν πάει άλλο και ότι μόνο στην Γερμανία 122 τζαμιά έχουν γίνει στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Φυσικά ούτε λόγος για την ισλαμική τρομοκρατία και τις επιθέσεις Τζιχαντιστών σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος τους Ισλαμικής Ένωσης Τούρκων Ευρώπης, «Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB)», ο Durmuş Yıldırım, κατήγγειλε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι 900 τζαμιά έχουν υποστεί επιθέσεις σε διαφορές ευρωπαϊκές χώρες ενώ το αντιισλαμικό κίνημα αυξάνεται επικίνδυνα. Παράλληλα καλεί όλους τους μουσουλμάνους της Ευρώπης να συσπειρωθούν κάτω από την Τουρκική Ένωση για να αντιταχθούν σε αυτές τις επιθέσεις

Για όλα αυτά όμως δεν αναφέρουν τίποτα γιατί η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει και για την μουσουλμανική προπαγάνδα της Άγκυρας που προσπαθεί να ελέγχει όλους τους μουσουλμάνους της Ευρώπης για να ασκεί πιέσεις για τα δικά της συμφέροντα, ενώ έχει στηρίξει τους Τζιχαντιστές να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους κατά ευρωπαϊκών στόχων

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *