Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΕΡΚΕΖΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ…ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ!

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σκληρό διωγμό τακτά των Τσερκέζων της Τουρκίας οι οποίοι σημειωτέον στο ν μικρασιατικό πόλεμο είχαν ταχτεί με το μέρος των Ελλήνων, άρχισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, στα πλαίσια μιας καινούργιας εσωτερικής εθνοκάθαρσης καθώς το κλίμα έχει αρχίσει και βαραίνει επικίνδυνα για τον Τούρκο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, πολλές εστίες των Τσερκέζων που τα τελευταία χρόνια διεκδικούν την επίσημη αναγνώριση τους σαν μειονότητα, αναγκάζονται να εγκαταλειφθούν από τους κατοίκους που μεταφέρονται σε άλλες περιοχές, θυμίζοντας τα περίφημα sürgün των αρχών του εικοστού αιώνα.

Οι Τσερκέζοι των περιοχών της Σακάρυα, του Balıkesşır, κάποιων περιοχών της κεντρικής Ανατολίας, της Τοκάτης και του Erbaa, έχουν λάβει ειδοποιήσεις ότι θα μεταφερθούν σε νέες περιοχές χωρίς να διευκρινίζεται που ακριβώς θα πάνε.

Οι επίσημες αιτιάσεις για αυτές τις μετακινήσει αναφέρουν ότι γίνονται για οικονομικούς λόγους, αλλά είναι προφανές οι προθέσεις της Άγκυρας να αποδυναμώσει ένα εσωτερικό πληθυσμιακό στοιχείο, που τελευταία έχει αρχίσει και γίνεται επικίνδυνο για το τουρκικό καθεστώς.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιος έχει σειρά στην συνέχεια σε μια χώρα με 70 εθνότητες, όπως το είχε ομολογήσει δημόσια ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρελ : «Türkiıye de yetmiş iki millet var»!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *