Ο ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ… «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ιδιαίτερη μεγάλη έμφαση τα τουρκικά ΜΜΕ ανήγγελλαν ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, στον οποίο πολλοί αιθεροβάμονες εδώ στην Ελλάδα έχουν εναποθέσει ελπίδες τους για στήριξη ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα, απέστειλε ειδική επιστολή στον Τούρκο πρόεδρο, Ταιγίπ Ερντογάν και μάλιστα στα τουρκικά, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας που τον τελευταίο καιρό ήταν αρκετά τεταμένες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την διευθύντρια στην Άγκυρα του τουρκικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού καναλιού, CNNTürk, Dicle Canova, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσογλου, ανακοινώσε πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, απέστειλε επιστολή στα τουρκικά στον Τούρκο πρόεδρο όπου εκδήλωνε την φανερή του πρόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις των δυο χωρών.

Το χαρακτηριστικό είναι πως στην επιστολή αυτή ο Μακρόν προτείνει την συνεργασία Γαλλίας Τουρκίας σε μια σειρά θεμάτων όπως Λιβύη και Συρία, η οποία διευκολύνεται τώρα μετά την επανέναρξη, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, των συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας και την πτώση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. (;;;)

Αυτά για να προσγειώνονται κάποιοι φαντασιόπληκτοι στην Αθήνα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *