Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, (βίντεο)

5/5 (14)

Ένας από τους πιο γνωστούς γέροντες του Αγίου Όρους που δεν διστάζει να μιλήσει για την παναίρεση του Οικουμενισμού, μιλά σε προσκυνητές για τα τελευταία γεγονότα που συγκλονίζουν την Ορθοδοξία, όπως η σύνοδος της Κρήτης και οι αποτειχίσεις από μια διοικούσα εκκλησία που… ποιεί την νύσσα.

Η γνωριμία με τον Γέροντα είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς το γαλήνιο βλέμμα του αλλά και η αγωνιστική του στάση για την υπεράσπιση της αλήθειας ενάντια στις αδίστακτες επιθέσεις των Οικουμενιστών, τον εξομοιώνει με την ιστορική εποχή των μεγάλων αγωνιστών της πίστεως, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. Ότι είναι γραμμένο δεν ξεγράφει αλλά μέσα στην αναπόφευκτη πορεία του κοσμικού γίγνεσθαι, διαθέτουμε το αυτεξούσιο, το οποίο μας καθιστά υπεύθυνους για τις κρίσεις μας. Η συναίσθηση και αντίληψη της ατομικής ευθύνης έρχεται να μας ενημερώσει πως η άγνοια στην εποχή μας δεν μας καθιστά πτωχούς το πνεύματι άρα και μακάριους, καθώς ο Λόγος έχει διαδοθεί μέχρι και το τελευταίο ανθρώπινο αυτί.
    Η καθημερινή έρευνα του Ευαγγελίου, με ταπεινή προσέγγιση για κάθε απόπειρα κατανόησης και πάντα με δημιουργική αμφισβήτηση των προσωπικών λογικών κρίσεων, καθώς και το «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό» προστατεύει από την πλάνη της φτωχής λογικής, της πλάνης της εξουσίας ακόμα και της εκκλησιαστικής νέο-αιρετικής πλάνης εκ της αντίστοιχης εξουσίας. Εξάλλου αιρέσεις υπήρχαν από την πρώτη στιγμή της Ανάστασης του Κυρίου. Μα ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω από τον πιο «ασήμαντο» διάκο μέχρι τον πιο σημαντικό εκπρόσωπο της θρησκευτικής εκκλησίας; Μην ξεχνάμε πως η εξουσία είναι μορφή ποινής .
    Με την έρευνα την προσευχή και την παράκληση στο Άγιο πνεύμα για φώτηση του πνεύματος, η πίστη μετατρέπεται σε Γνώση και ο Κύριος αποκαλύπτεται στην οντολογική συνείδηση (και όχι την μορφωμένη), πάντα με μοναδικό τρόπο για τον καθένα ώστε να μην προσβληθεί η λογική ακεραιότητα. Δηλαδή, έρχεται προσωπικά στον κάθε φίλο, αδερφό, μαθητή Του και του αποδεικνύει ότι είναι ο ΩΝ, Αυτός που Νίκησε τον θάνατο, ο Αναστημένος Ζωντανός εν σώματι Σωτήρας μας. Με αυτόν τον τρόπο 2000 χρόνια ο Λόγος Του παραμένει όχι μόνο αναλλοίωτος αλλά και εξελιγμένος από τον Ίδιο τον Ζωντανό Λόγο. Τον εμπιστεύομαι. Δεν μπορεί κανένας ψευδό-οικουμενισμός να νικήσει τον Λόγο, να θίξει στο ελάχιστο την άκτιστη Οικουμενική Εκκλησία του Κυρίου που υποσχέθηκε πως θα πραγματώσει σε Κτιστή για όλους εμάς που Αγάπησε. Αμήν
    Συγχωρέστε με για τα λάθη μου

  1. 15 Μαρ. 2017

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *