Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αν έχει τέτοια πρόθεση καλύτερα να μην έρθει στην Θεσσαλονίκη επί τη ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον Άγιο μας Δημήτριο.

Κάπου έχει ξεφύγει τελείως ο προκαθήμενος του Φαναρίου, Βαρθολομαίος και με την φόρα που έχει πάρει και το χάος που ο ίδιος δημιούργησε με την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας, που ούτε οι ίδιοι οι σχισματικοί του σχισματικού Πατριαρχείου δεν την αναγνωρίζουν, τώρα δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον έγκριτο καθηγητή Θεολογίας κ Τσελεγγιδη να προχωρήσει και στην αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων.

Η πολύ πιθανή αυτή εξέλιξη θα προκαλέσει νέα θύελλα αυτή την φορά στην ίδια την ελλαδική εκκλησία και ανεπανάληπτο χάος στον ορθόδοξο κόσμο με συνεχή σχίσματα και διασπάσεις για πρώτη φορά στην ιστορία ης Ανατολικής Ορθόδοξης εκκλησίας, ενώ δεν αποκλείεται και αυτή η εν κοινωνία απομόνωση του, με ολέθριες συνέπειες στην ελλαδική εκκλησία που είναι η μόνη που τον ακολουθεί σαν πρόβατο.

Ο κ. Τσελεγγίδης μιλώντας στο Sputnik αναφέρεται στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να αναγνωρίσει όχι μια σχισματική εκκλησία αλλά ένα εκκλησιαστικό μόρφωμα, που ο ίδιος είχε καταδικάσει πριν από χρόνια αλλά και ότι με την πράξη του αυτή εισπήδησε σε περιοχή που ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας το οποίο είναι όπως αναφέρει το αρμόδιο για να είχε ζητηθεί ο τόμος της αυτοκεφαλίας.

Στο ερώτημα δε του Sputnik αν υπάρχει πιθανότητα ο Βαρθολομαίος να προχωρήσει στην αναγνώριση της σχισματικής λεγόμενης μακεδονικής εκκλησίας παρεμβαίνοντας αυτή την φορά στην δικαιοδοσία της σερβικής εκκλησίας όπου ανήκουν τα Σκόπια και η μητρόπολη Αχρίδας, δεν το απέκλεισε λέγοντας πως είναι ικανός να το κάνει για να ενισχύσει και άλλο το προφίλ του. Συγκεκριμένα ο κ. Τσελεγγίδης είπε ότι : «με την ίδια λογική της αυθαιρεσίας μπορεί να το κάνει για ενισχύσει το προφίλ του».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *