Ο «ΑΥΣΤΗΡΟΣ» DIMITRI MEDVEDEV : «ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

1151326Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μάλλον βιάστηκαν να πανηγυρίσουν οι Τούρκοι στο θέμα που τους «καίει» περισσότερο, δηλαδή στο εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων τους που επεβλήθη από την Ρωσία, καθώς έλπιζαν την αυτόματη άρση του μετά την επαναπροσέγγιση των Ερντογάν-Πούτιν.

Πάνω στον μεγάλο τους ενθουσιασμό ήρθε η απογοήτευση από την δήλωση του Ρώσου πρωθυπουργού, Dimitri Medvedev, ότι δεν έχει αρθεί το εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων της Τουρκίας που εξάγει στην Ρωσία και που εξ’ αιτίας του η Τουρκιά μετρά ζημιά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Την είδηση αυτή μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA, με την υπογράμμιση ότι προς το παρών τόνοι από ντομάτες και άλλα γεωργικά προϊόντα της Τουρκίας μένουν στο ράφι, καθώς ακόμα δεν μπορούν να προωθηθούν προς την μεγαλύτερη αγορά για την Τουρκία, δηλαδή την Ρωσία.

Γεγονός είναι ότι το οικονομικό εμπάργκο της Ρωσίας έχει γονατίσει την τουρκική οικονομία και ανάγκασε τον Ερντογάν να παρατήσει την αλαζονεία του και να υποκύψει κυριολεκτικά στις ρωσικές απατήσεις, καθώς άρχισε να βλέπει να τρίζει επικίνδυνα το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *