Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (βίντεο)

5/5 (3)

Ένας πραγματικά άγνωστος ελληνοτουρκικός πόλεμος εκτυλίσσεται τις βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου

Όπως αναφέρεται σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του, δηλαδή την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του, δηλαδή την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

«Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας», επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο.

Χαρακτηριστικό της αύξησης που καταγράφεται την τελευταία διετία: οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων μας από τουρκικά πολεμικά σκάφη και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής (οι μη αβλαβείς διελεύσεις δηλαδή) το 2016 ήταν 414, το 2017 εκτοξεύτηκαν στις 1998 και τη φετινή χρονιά, έως τον Οκτώβριο έχουν φτάσει ήδη τις 1249.

Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ – που ούτως ή άλλως αναρτώνται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του –δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή σε ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την παρουσίαση των εκδηλώσεων με αφορμή την ημέρα του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, του Αγίου Νικολάου.

Οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων της Ελλάδας ήταν μόλις 90 το 2009. Το 2010 έφτασαν τις 133. Από εκεί και πέρα, οι παραβιάσεις στη θάλασσα από την Τουρκία ήταν σταθερές με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι βέβαια το 2017. Συγκεκριμένα το 2011 ήταν 206, το 2012 389, το 2013 341, το 2014 371 και το 2015 299.

Όπως συχνά τονίζει το ΓΕΝ κατά τις επαφές των ανώτατων επιτελών του στο εξωτερικό ή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ το 50% των πόρων του ΠΝ ξοδεύεται για την επιτήρηση μίας συμμάχου χώρας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *