Ο Άγ. Αμφιλόχιος Pochaevsky που όταν το καθεστώς σφράγισε το Ναό στη Λαύρα Ποτσάεβ άρπαξε τα κλειδιά από την αστυνομία και οργάνωσε μια εξέγερση λαού κι απελευθέρωσε τη Λαύρα.Οι Ορθόδοξοι της Συρίας γιόρτασαν έστω και εναλλακτικά τον Επιτάφιο(Bίντεο)

5/5 (3)

Ο Άγ. Αμφιλόχιος Pochaevsky που όταν το καθεστώς σφράγισε το Ναό στη Λαύρα Ποτσάεβ άρπαξε τα κλειδιά από την αστυνομία και οργάνωσε μια εξέγερση λαού κι απελευθέρωσε τη Λαύρα.Για αντίποινα τον βασάνισαν σε ψυχιατρείο.Τον ελευθέρωσε η κόρη του Στάλιν που θεραπεύθηκε από αυτόν

Ο ατρόμητος Άγιος πρεσβύτερος της Λαύρα Pochaev ομολογητής και θαυματουργός Αμφιλόχιος Pochaevsky έδειξε αυτή την αλλόκοτη αποκοτιά που είναι η αγιότητα…..σε μια εποχή που αν και όλοι θεωρούσαν πως παρήλθε ανεπιστρεπτί οι αντίστοιχες δυνάμεις την αναβιώνουν σήμερα σε πλανητικό επίπεδο. Μεγάλη Εβδομάδα και οι εκκλησίες σφραγίστηκαν σαν το λίθο του τάφου από τους Ιουδαίους…Επιτάφιος δεν βγήκε απαγορεύθηκε από τι αρχές περιφορά δεν έγινε και μόνο οι άνθρωποι περιφέρονταν άνευ σκοπού κι αιτίας σε δρόμους ημιφωτισμένους …Πλησιάζει η Ανάσταση και τα καθεστώτα δεν άλλαξαν απόφαση απαγορεύθηκε η Ανάσταση στο λαό με τη σύμφωνη γνώμη μιας δοσίλογης ιεραρχίας.
Όταν πριν 12 χρόνια έγινε η αγιοκατάταξη του Αμφιλόχιου που γεννήθηκε κι έδρασε στη σημερινή Ουκρανία δεν ήταν λίγοι αυτοί που παραξενεύθηκαν… γιατί τον γνώριζαν ως «ιερό σαλό» και «επαναστάτη».

Ο σταυρός της ζωής του μοναχού Αμφιλοχίου ήταν εξαιρετικά δύσκολος έπρεπε να κρύψει όλες τις αρετές και τις πράξεις του.

Το 1957, τα όργανα της τάξης ήρθαν να σφραγίσουν τον Καθεδρικό Ναό της Τριάδας στην Λαύρα Pochaev στη σημερινή Ουκρανία κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αυτό μεταφέρθηκε στον πατέρα Αμφιλόχιο, που έσπευσε στο μοναστήρι αστραπιαία, βρίσκοντας εκεί τους αδελφούς της Λαύρα και τους ενορίτες να τους έχει καταλάβει ο φόβος και την αστυνομία μπροστά στον καθεδρικό ναό.Ατρόμητος ο γέροντας! Τι θα αισθάνθηκε η ψυχή του. Εξάλλου, ήξερε ότι στην ΕΣΣΔ η πράξη του θα τιμωρούνταν ανελέητα … Και ρίχθηκε στη “στο δράση”! Αρπάζει τα κλειδιά από την αστυνομία και οργανώνει μια εξέγερση του λαού, οδηγώντας την ίδια αστυνομία έξω από τη Λαύρα όπως οδηγεί κανείς τους χοίρους έξω από τον κήπο, με ραβδιά … Εκείνη τη νύχτα ήρθε για αυτόν ένα “μαύρο κοράκι” … Τον πήγαν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και τον χλεύαζαν για μισό χρόνο, ελπίζοντας να τον καταστρέψουν, και να τον κάμψουν. Αλλά σε κάθε λεπτό ταλαιπωρίας ο Αμφιλόχιος προσευχόταν και ο Χριστός ήταν μαζί του.

Με τη δύναμη του Χριστού, ο μοναχός έκανε πολλά θαύματα τόσο στη Λαύρα όσο και έξω από αυτή, ζώντας ως σ΄εξορία … Ναι! . Δεν του δόθηκε άδεια διαμονής στη Λαύρα Pochaev μετά από την θαυματουργική απελευθέρωση από την κλινική, κατόπιν αιτήματος της κόρης του Στάλιν που ο άγιος τη θεράπευσε επίσης με τη δύναμη του Χριστού απαλλάσοντάς την από ακάθαρτα πνεύματα.. (Οι πληροφορίες είναι από pravoslavie)

Οι Ορθόδοξοι της Συρίας γιόρτασαν έστω και εναλλακτικά τον Επιτάφιο

https://videos.files.wordpress.com/d3tDFDlN/mrasm-kshaf-knys-alslyb-almkds-baad-kdas-algmaa-alaathym-mn-knys-alslyb-lya-nhas_dvd.mp4

Στις περισσοτερες πόλεις και γειτονιές όπου υπάρχαν ορθόδοξες εκκλησίες, οι Σύριοι πιστοί δεν δέχτηκαν απαθείς τις πολιτικές απαγορεύσεις των μη εορτασμών στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Από τον κεντρικό Ιερό Ναό του Σταυρού στην παλαιά πόλη της Δαμασκού μέχρι στα χωριά της Χάμα, πραγματοποιήθηκαν μέσα στη νύχτα αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν στολισμένους με λουλούδια Σταυρούς,  εις ανάμνηση της Σταύρωσης και της περιφοράς του Επιταφίου.

Ειδικότερα στη Δαμασκό,  ξεσηκώθηκε όλη η πόλη καθώς δυνάμεις της Αστυνομίας που αρχικά προσήλθαν για να επιβλέψουν την κατάσταση,  τελικά συμμετείχαν με τα υπηρεσιακά  τους οχήματα και με αναμένουν  φάρους και  κλαξον στους ξέφρενους πανηγυρισμούς στα σοκάκια της πόλης.

https://videos.files.wordpress.com/BHxfq5rA/tob-llsaaayn-al-alslam-shoraaa-mdyn-mhrd-alan-algmaa-alaathym_dvd.mp4

Τα συριακά κανάλια κάλυψαν την εκδήλωση και έδειξαν ότι πύρινες φλόγες έβγαιναν από την οροφή του Ναού, σε μια προσπάθεια των εκεί ιερέων να μεταδώσουν το κλίμα του Επιταφίου. Επίσης έξω από τον ναό ήταν αναμμένα διάσπαρτα μεγάλα καντήλια στο πλακόστρωτο προαύλιο της Εκκλησίας, ενώ ακούγονταν τυμπανοκρουσίες.

Στην Χαμα , επίσης ο Εσταυρωμένος τιμήθηκε έστω και με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο. Αυθόρμητα οι πιστοί της Μουχαρντα, πραγματοποίησαν περιβολή του Σταυρού με τα οχήματα τους και απέδωσαν τιμή στον Ιησού Χριστό του οποίου την πίστη προσπαθούν να κρατήσουν παρά το τρομακτικό τζιχαντ που σταυρώνει μια ολόκληρη χώρα εδώ και μια δεκαετία με την υποστήριξή ΗΠΑ, ΕΕ ΝΑΤΟ

dimpenews. com

Ρέει αίμα και ύδωρ από τον Εσταυρωμένο στον Άγιο Ανδρέα του Γηροκομείου Αθηνών | 17.04.2020

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 2020

Τον ληστήν αυθημερόν στο μπαλκόνι στου Άθωνα ψάλλει Αγιορείτης πατέρας.

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *