Οἱ «πατριωτικές» κλίκες… ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;ΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;;;Ο Ιωάννης Καποδίστριας για τα σύνορα της Ελλάδος ΜΑΣ !

5/5 (2)

Οἱ «πατριωτικές» κλίκες…

Το ρωτάω γιατί η απελευθέρωση από τους χρόνιους δυνάστες μας, θα επέλθει με δυσκολίες – θα μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Είσαι έτοιμος;Μπορεί να χρειαστεί και να πολεμήσουμε …είσαι έτοιμος;Μπορεί να χρειαστεί και να ζήσουμε με στερήσεις που δεν ξαναζήσαμε …είσαι έτοιμος;Εάν είσαι, τότε η λευτεριά είναι κοντά.

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΘΑΡΡΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΕΛΛΗΝΕΣ, Κατεβάστε τις κομματικές σας σημαίες, αφήστε να μιλήσει η φωνή της ψυχής και γκρεμίστε τα κομματικά συρματοπλέγματα, για να γίνουμε ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ.

Οι πιο υποψιασμένοι, που δεν συμμετείχαμε σε κόμματα και δεν είχαμε φάει το παραμύθι της αριστεροδεξιάς, επί χρόνια βρίζουμε τις ηγεσίες μας.Ήρθε το ίντερνετ κι αρκετός κόσμος ακόμη άρχισε να αντιλαμβάνεται περισσότερο το δούλεμα.
Δέκα χρόνια μετά τα μνημόνια, παρ’ όλη την ψυχολογική κατάρρευση, οι περισσότεροι ξέρουν τι συμβαίνει: η χώρα μας είναι αποικία των μεγάλων δυνάμεων και οι πολιτικοί μας τα πιόνια τους για να την διοικούν όπως επιθυμούν οι ίδιοι.

Με τον κορωναϊό όμως φαίνεται ότι δύσκολα θα κρατήσει η παρούσα κι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση το τιμόνι της διακυβέρνησης στα χέρια της. Οι πιέσεις ήδη είναι μεγάλες και τα πράγματα πλέον δείχνουν ώριμα για τεράστιες αλλαγές, με την ελπίδα της απελευθέρωσης από την χρόνια δουλεία να είναι έντονη, όσο ποτέ άλλοτε.Είσαι έτοιμος;Το ρωτάω γιατί η απελευθέρωση από τους χρόνιους δυνάστες μας, θα επέλθει με δυσκολίες – θα μας δημιουργήσουν προβλήματα.Είσαι έτοιμος;Όλοι ποθούμε μια πατριωτική κυβέρνηση που θα ‘ρθει σε ρήξη με τους δανειστές – δυνάστες μας αλλά αυτό για να γίνει θα χρειαστεί να θυσιάσουμε για ένα διάστημα την επίπλαστη εως τώρα ευημερία μας.Είσαι έτοιμος;

συνεχεια εδω

https://topothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_72.html

Οἱ «πατριωτικές» κλίκες…

Κάποιοι πού διατίνονται πώς εἶναι πατριῶτες,πώς ἀγωνίζονται καί μάχονται γιά τήν Πατρίδα καί τό Ἔθνος,μποροῦν ἄρα γε νά μᾶς ποῦν γιατί καταφέρονται μέ λῦσσα κατά παντός «πατριωτικοῦ» (ὅπως οἱ ἴδιοι ἔχουν δημιουργήσει τήν λίστα-τά γράφαμε ἐδῶ– ) ἰστολογίου ἤ ἰστοσελίδος πού δέν πάει μέ τά δικά τους «νερά» ; Τί ἀκριβῶς,δῆλα δή,θέλουν ὥστε νά εἶναι ἰκανοποιημένοι ( καί γιατί τέτοια ἀγωνία νά «στιγματιστοῦν» τά συγκεκριμένα μέσα μέ τήν ὅποια κομματική/«πατριωτική» ταμπέλα;). 

«Νά ἀναφέρουν νέα τοῦ πατριωτικοῦ χώρου»,λένε. 
Καί πῶς ἐννοοῦν τά νέα ; Μέ τό τί κάνει τό ΕΛΑΣΥΝ,τί κάνει ὁ Μιχαλολιᾶκος,πῶς τά πάει ὁ Κασιδιάρης μέ τό νέο κομματικό του ἐγχείρημα. Καί τά λένε πολύ σοβαρά ὅλα αὐτά,εἰλικρινῶς ! Λές καί τό κάθε ἰστολόγιο ἤ ἰστοσελίδα εἶναι ὑποχρεωμένο νά λειτουργῇ ὡς «γραφεῖο τύπου» τοῦ κ. Λαγοῦ ἤ τοῦ Κασιδιάρη ἤ ἀκόμη καί τοῦ Μιχαλολιάκου ! Ἐκτός καί ἔχουν κάτι ἄλλο κατά νοῦ…

Αὐτοί μάλιστα εἶναι τόσο πολύ πατριῶτες καί τόσο ἔγκυροι δημοσιογράφοι ὥστε ὅταν ὁ κ. Κασιδιάρης ἀπεχώρησε ἀπό τήν Χρυσῆ Αὐγή καί ἀνακοίνωσε τήν ἵδρυσιν νέου κόμματος,ὑπό τήν δική του ἡγεσία,μόνον ἄγαλμα δέν τοῦ ἔστησαν ! Τί «χαρισματικός»,τί «μεγάλη προσωπικότητα» τί «ἰκανότατος» τί «ῥήτωρ» ὅλα τά καλά,τά ἄριστα τά βρῆκαν στό πρόσωπο τοῦ κ. Κασιδιάρη ! Τώρα θά μοῦ πῇ κάποιος,σέ ἄνθρωπο πού βλέπει ὡς «χαρισματική προσωπικότητα» τό Ἀδωνάϊ τί ἐμπιστοσύνη μπορεῖ νά ἔχῃς στήν γνῶμιν του ; Ἔλα ντέ …

συνεχεια εδω

http://sxolianews.blogspot.com/2020/07/blog-post_46.html

Ο Ιωάννης Καποδίστριας για τα σύνορα της Ελλάδος ΜΑΣ !

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
προς τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας και Αποικιών Robert Wilmot-Horton, Παρίσι, 3η Οκτωβρίου 1827
σχόλιο Γ.Θ : Το τραγικό είναι ότι στην εποχή του η μισή Ελλάδα, αυτή των κοτσαμπάσιδων και των Υδραίων, τον μισούσε και τον έλεγε τύραννο.  Ας το αναλογιστούμε αυτό όταν και εμείς στην εποχή μας ακούμε ή και συμμετέχουμε όταν βρίζουν Μεταξάδες, Ελευθέριους Βενιζελους και όποιον άλλον πρόσφερε στην Πατρίδα μας. 
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… 
ΑΠΑΝΤΩ..
Με ρωτάτε ποια θα έπρεπε να είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδος.
Σας απαντώ. Τα σύνορα της Ελλάδος εδώ και τέσσερις αιώνες, από την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έχουν οροθετηθεί από ακλόνητα δικαιώματα, τα οποία ούτε ο χρόνος, ούτε οι ανυπολόγιστες συμφορές από τους Τούρκους, ούτε η πολεμική κατάκτηση κατόρθωσαν ποτέ να παραγράψουν. 
Χαράχθηκαν δε αυτα τα σύνορα από το 1821 από το αίμα το ελληνικό, που χύθηκε στις σφαγές των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών, του Μεσολογγίου και στις πολυάριθμες ναυμαχίες και πεζομαχίες, στις οποίες δοξάστηκε τούτο το Έθνος ….. 
Τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδος ήταν εκείνα που περιέγραψε ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων:  Από την Πελοπόννησο ως τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ως τούς Άγιους Σαράντα, από τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους ως και την Μικρά Ασία.
Αυτά ήταν τα ιστορικά και φυσικά σύνορα της Ελλάδος, τα όποια οι Έλληνες είχαν ιερό χρέος να διεκδικήσουν.  Αυτό το χρέος το ιερό και απαραβίαστο δεν επέτρεπε στην Ελλάδα να περιορίσει η να σμικρύνει και στο ελάχιστο τα όρια της χώρας της.
Αν τα ωμά συμφέροντα συμφέροντα των ισχυρότερων χωρών την αναγκάσουν να σιγήσει αυτό το χρέος, τότε οι Έλληνες θα έχουν δικαίωμα να αναρωτηθούν:  Άρα γε οι μεσίτριες Δυνάμεις φθάνουν στο σημείο να αναγκάσουν τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τούς ομογενείς αδελφούς τους στον βάρβαρο οθωμανικό ζυγό; ….. 
Οι προστάτριες Δυνάμεις, όσο και αν θέλουν να σταματήσουν τον πόλεμο, σύντομα θα καταλάβουν ότι η ειρήνευση τής Ανατολής δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει στερεά και διαρκής αν δεν στηρίζεται στη βάση της γεωγραφικής δικαιοσύνης, και ας μη νομίζουν ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μονάχα με τη δύναμη των διαπραγματεύσεων! ….. 
Η Τουρκία δεν γνώριζε και δεν θα γνωρίσει ποτέ τη γλώσσα των διαπραγματεύσεων.  Μονάχα με τη δύναμη των όπλων θα μπορούσε να πεισθεί …

(Γέννηση: 11η Φεβρουαρίου 1776, Κέρκυρα Δολοφονήθηκε: 27η Σεπτεμβρίου 1831, Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος, Ναύπλιο)
πηγή
yiorgosthalassis

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/07/blog-post_411.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *