ΟΤΑΝ «ΦΩΝΕΣ» ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Στο Πεντάγωνο οι επιστήμονες λένε ότι «ομιλιτικό λέιζερ» που στέλνει μηνύματα μέσω ακτινών απευθείας στο κεφάλι σας, έρχεται σύντομα.

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που βλέπετε μόνο στην επιστημονική φαντασία, αλλά οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να απέχουμε μόλις λίγα χρόνια από τα «ομιλούμενα λέιζερ» που έχουν τη δύναμη να μεταδίδουν μηνύματα απευθείας στο μυαλό μας.

https://www.livescience.com/66060-pentagon-tests-talking-laser.html

Μια στρατιωτική πρωτοβουλία γνωστή ως Κοινή Διεύθυνση Μη Θανατηφόρων Όπλων εργάζεται για όπλα λέιζερ που είναι ικανά να μεταδίδουν σαφή αποσπάσματα ομιλίας σε μεγάλες αποστάσεις. Το πρόγραμμα αναπτύσσει τρόπους αναισθητοποίησης, αποτροπής και άλλης διακοπής των αντιπάλων χωρίς να τους σκοτώνει.

Ένα όπλο στο οποίο εργάζονται, χρησιμοποιεί ένα «εφέ πλάσματος που προκαλείται από λέιζερ», το οποίο βλέπει ένα λέιζερ υψηλής ισχύος να πυροδοτείται για να δημιουργήσει μια μπάλα πλάσματος. Στη συνέχεια πυροβολείται ένα δεύτερο λέιζερ για να ταλαντώσει αυτό το πλάσμα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ηχητικών κυμάτων. Όταν αρκετές από αυτές τις εκρήξεις εκτοξεύονται από το λέιζερ στις σωστές συχνότητες, οι δονήσεις του πλάσματος θα ακουστούν όπως η ανθρώπινη ομιλία. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από στρατιωτικό προσωπικό για να στοχεύσει συγκεκριμένα άτομα με προειδοποιήσεις ή μηνύματα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους ίδιους.

Οι Military Times αναφέρουν ότι μια στρατιωτική έκδοση αυτού του όπλου θα μπορούσε να είναι έτοιμη για χρήση σε πέντε χρόνια. Αν και μπορεί να περάσει από γυαλί σε κτίρια, δεν μπορεί ακόμη να διεισδύσει σε άλλους τύπους στερεών φραγμών. Η τεχνολογία θα μπορούσε επομένως να χρησιμοποιηθεί καλύτερα για την προστασία στατικών περιοχών όπως μόνιμες εγκαταστάσεις και βάσεις προώθησης, λένε οι ειδικοί. Ωστόσο, με τη σωστή πηγή ισχύος, θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα μικρό όχημα για να χρησιμεύσει ως κινητός έλεγχος πλήθους για να κρατήσει τα άτομα μακριά από τις φάλαγγες.

https://www.militarytimes.com/news/your-military/2019/07/19/pentagon-scientists-are-making-talking-plasma-laser-balls-for-use-as-non-lethal-weapons/?utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=Socialflow+C4

Αυτά τα λέιζερ και οι μπάλες πλάσματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσουν τις περιμέτρους ασφαλείς αντί να στέλνουν στρατεύματα εκεί έξω για να πουν στους ανθρώπους ότι πρέπει να κινηθούν. Μπορεί να δώσει φωνητικές εντολές όπως, «Σταματήστε, ή θα αναγκαστούμε να σας πυροβολήσουμε».
Οι επιστήμονες του Πενταγώνου ελπίζουν να δημιουργήσουν μια έκδοση του λέιζερ που μπορεί να εκπέμπει καθαρά μηνύματα εκατοντάδες μίλια μακριά. Με ένα τέτοιο λέιζερ, οι παραγγελίες θα μπορούσαν ακόμη και να αποσταλούν από ένα αεροσκάφος.

https://newstarget.com/2018-04-24-u-s-military-creating-non-lethal-laser-that-projects-screaming-balls-of-plasma-in-the-air-to-scare-enemies.html

Τα λέιζερ έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν πολλές λειτουργίες

Αυτά τα λέιζερ μπορούν επίσης να στοχεύσουν άτομα με θερμότητα που τα αισθάνεται κανείς σαν μικροσκοπικά τσιμπήματα καρφίτσας μέσα από τα ρούχα τους. Αυτό προκαλεί ένα πολύ άβολο συναίσθημα που ωθεί τους ανθρώπους να απομακρυνθούν γρήγορα. Αν και ισχυρίζονται ότι η διάτρηση του λέιζερ δεν προκαλεί βλάβη, προκαλεί νευρικές αποκρίσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ακραία δυσφορία.
Το ίδιο λέιζερ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συνεχιζόμενη χειροβομβίδα flashbang που μπορεί να δημιουργήσει επαναλαμβανόμενους ήχους για να μπερδέψει ή να αποπροσανατολίσει τους ανθρώπους. Οι τυπικές χειροβομβίδες flashbang μπορούν να κάνουν μόνο μία ή δύο δυνατές εκρήξεις.

Οι ερευνητές του MIT εργάζονται σε μια έκδοση του λέιζερ ομιλίας που εστιάζεται στους πολίτες. Το πρωτότυπο τους, το οποίο περιγράφηκε στο περιοδικό Optics Letters, χρησιμοποιεί μια δέσμη λέιζερ που ταλαντεύει μόρια νερού στον αέρα κοντά στο αυτί ενός ακροατή. Αυτό δημιουργεί υπολογισμένες μοριακές συγκρούσεις που δημιουργούν ηχητικά κύματα. Οι ερευνητές λένε ότι αυτά τα λέιζερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή μηνυμάτων σε συγκεκριμένα άτομα σε πολυσύχναστα δωμάτια ή προειδοποίηση ατόμων για επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο στόχος είναι να καταλήξουν σε ένα ενιαίο σύστημα που μπορεί να παράγει μια ποικιλία διαφορετικών εφέ – όπως το φως, η θερμότητα και ο θόρυβος – για να αντικαταστήσει πολλά τρέχοντα μη θανατηφόρα όπλα που παράγουν παρόμοια αποτελέσματα ξεχωριστά.
Η ιδέα ενός ασφαλέστερου τρόπου για τον στρατό να στέλνει μηνύματα χωρίς να βλάπτει τον εαυτό του είναι καλή, αλλά όπως πολλές εφευρέσεις που φαίνεται να έχουν σχετικά ευγενείς σκοπούς στην επιφάνεια, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε όλους τους τρόπους που πυροδοτούν ομιλία, με τις μπάλες λέιζερ πλάσματος θα μπορούσε κάτι να πάει στραβά. Σε τι άραγε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι φωνές για να διατάξουν τους ανθρώπους να κάνουν αν έπεφταν σε λάθος χέρια;

MilitaryTimes.com


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *