ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…(ΠΑΝ)ΘΡΗΣΚΕΙΑ (βίντεο)

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από χρόνια όταν ήταν στο Παρίσι και ήταν καλοκαίρι αποφάσισε να πάει με ένα φίλο, τον Γιώργο, που έκανε το μεταπτυχιακό του στο Παρίσι στην Χάγη της Ολλανδίας για να επισκεφτούν την Ελένη που είχε παντρευτεί έναν Ολλανδό.

Αφού έφτασαν αργά το βράδυ κοιμήθηκαν κουρασμένοι και την επόμενη μέρα άρχισαν την ξενάγηση στην Χάγη, μια πραγματικά πανέμορφη πόλη. Η Ελένη τους πήγε και σε ένα ναό προτεσταντικό, που όπως τους είχε πει θα εντυπωσιαστούν από το εσωτερικό του. Αυτό το εσωτερικό ήταν ένας όχι πολύ μεγάλος χώρος με ξύλινους πάγκους που κοίταζαν προς το υποτιθέμενο ιερό του ναού.

Εκεί δοκίμασε πράγματι μια μεγάλη έκπληξη. Το υποτιθέμενο ιερό δεν ήταν άλλο από ένας μεγάλος γκρίζος βράχος που ξεχώριζε για την ανώμαλη επιφάνεια του σε πολλές μεριές, με ένα μεγάλο ξύλινο σταυρό καρφωμένο κάπου στην μέση.

Όταν πλησίασε με απορία ενώ οι άλλοι συζητούσαν και σχολίαζαν αυτό το πρωτότυπο ιερό, του έκανε εντύπωση μια ανεπαίσθητη δυσωδία και κάτι που διέκρινε στο πάτωμα σε μια άκρη του βράχου. Κάτι μαύρα σημάδια που κινούνταν πολύ γρήγορα. Πλησίασε και άλλο για να δει τι συμβαίνει και τότε δοκίμασε καινούργια έκπληξη. Εκεί στην άκρη του βράχου βρίσκονταν μια φωλιά από…μικρούς ποντικούς που κυκλοφορούσαν αμέριμνοι, σίγουρα καλοταϊσμένοι. Γύρισε πίσω και ρώτησε την Ελένη τι είναι αυτό και εκείνη επέμενε πως αυτό δείχνει την… ιερότητα του βράχου, αφού οι ποντικοί κυκλοφορούν χωρίς κανένα φόβο.

Αισθάνθηκε περίεργα και θυμήθηκε ένα μικρό ντοκιμαντέρ που είχε δει πριν από λίγο κάρο στην γαλλική τηλεόραση που έδειχνε ένα μεγάλο ναό των Ινδουιστών που ήταν αφιερωμένος στους… ποντικούς. Οι ακαθαρσίες ήταν εκεί το ιερό στίγμα του προσκύνηματικού ναού, όπου χιλιάδες Ινδουιστές αλλά…και εδώ είναι το εντυπωσιακό και πολλοί νέοι Ευρωπαίοι εκστασιαζόμενοι από την «γοητεία» της Ινδίας πήγαιναν κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν τα …ποντίκια, προς δόξα της σερβιριζόμενης από τα παγκόσμια ΜΜΕ πανθρησκείας.

Σκέφτηκε…«άλλο κακό να μην μας εύρει»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *