ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΣ…ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν δυο χρόνια τον Μάρτιο του 2016 ο γνωστός πρώην υπουργός Άμυνας και Οικονομικών μειοδοτικών κυβερνήσεων Γιάννος Παπαντωνίου, που βαρύνεται με πολλά σκάνδαλα κατά την διάρκεια της θητείας του στους υπουργικούς θώκους, απήγγειλε κυριολεκτικά ύμνους για την μεγάλη υπερδύναμη, όπως χαρακτήρισε την Τουρκία, σε οικονομικό φόρουμ που μετείχε αφιερωμένο στην Νέα Τάξη και στα επερχόμενα στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στο φόρουμ αυτό μετείχαν έκτος από τον Παπαντωνίου ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Fredrik Reinfeldt, ο γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας Erkut Yüceoğlu, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και πολλοί άλλοι.

Μιλώντας στο φόρουμ ο Γιάννος Παπαντωνίου έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας, την οποία χαρακτήρισε σαν μεγάλη υπερδύναμη και τόνισε πως στηρίζει ανεπιφύλακτα την ένταξη της Τουρκίας σαν ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε δε ότι η δύναμη της Τουρκίας θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, (παρά τις αντίθετες προβλέψεις πολλών ερευνητών των τουρκικών πραγμάτων), και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως θα πρέπει οι Ευρωπαίοι, (και φυσικά πολύ περισσότερο οι Έλληνες), να… σκύψουν το κεφάλι στην σημερινή Τουρκία του Ερντογάν, που διακρίνεται από το δικτατορικό και αυταρχικό ισλαμικό καθεστώς της. Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoswxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *