ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ

4.77/5 (13)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έτος 1919. Η Κωνσταντινούπολη είναι υπό την κυριαρχία των συμμαχικών δυνάμεων της Ατάντ. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό απόσπασμα.

Η εντυπωσιακή μοναδική και σπάνια αυτή φωτογραφία που προβλήθηκε από ένα ανήσυχο Τούρκο με την υπογράμμιση ότι κινδυνεύει η Ιστανμπούλ να ξαναγίνει Κωνσταντινούπολη, είναι από την αρχή του Γαλατά σε μια παράταξη των συμμαχικών δυνάμεων. Ο δρόμος που οδηγεί προς τα πάνω, προς την πλατεία Ταξίμ, είναι γεμάτος από ελληνικές σημαίες που κυματίζουν πάνω από τους παραταγμένους Εγγλέζους στρατιώτες.

Η συγκίνηση του ελληνικού στοιχείου της Πόλης είναι μεγάλη καθώς μετά από τόσους αιώνες η σημαία των Ελλήνων, η σημαία της Ρωμιοσύνης, κυματίζει ξανά στα άγια χώματα της Βασιλεύουσας.

Πόσο κράτησε το όνειρο αυτό ; Μόνο μέχρι την μικρασιατική καταστροφή το 1922. Η Ρωμιοσύνη όμως παρά τα τόσα βάσανα της παρέμεινε στην Πόλη.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια από εκείνη την καταστροφή η Τουρκία τρικλίζει από πολλά εσωτερικά προβλήματα. Η προφητεία λέει ότι ένας τρελός ηγέτης της θα γίνει η αιτία του θανατηφόρου διαμελισμού της. Ήδη μεγάλες ομάδες στο εσωτερικό απεργάζονται την οριστική της δυάλυση. Ήδη καταρτίζονται στρατηγικά σχέδια για τον σύγχρονο μεγάλο ασθενή και τον επιθανάτιο ρόγχο του!

Οι προφητείες λένε και για ένα μεγάλο πόλεμο μεταξύ μεγάλων δυνάμεων που στο τέλος θα καταλήξει στο να ξαναδώσουν την Πόλη στους Έλληνες.

Οι προφητείες λένε πως τότε θα αποδώσουν την Βασιλεύουσα ξανά στον φυσικό της κυρίαρχο.

Άμποτε η Ελλάδα της μνημονιακής – κορονοϊκής συμφοράς θα εκλείψει και τα οράματα, οι προφητείες, θα γίνουν πραγματικότητα.

Οι προδότες τότε θα βυθιστούν στο χάος της προδοσίας τους και η Βασιλεύουσα θα ξαναγίνει Βασιλεύουσα, γιατί έχουν αυτοί τα σχέδια τους, αλλά έχει και ο Θεός τα δικά Του, (Άγιος Παϊσιος ο αγιορείτης)!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *