ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είχαμε γράψει πριν από μέρες ένα προφητικό ίσως άρθρο με τον τίτλο : «ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΙΑ ΜΕ…ΣΚΥΛΙΑ», όπου αναφερόμαστε στην μεγάλη μανία των Νεοελλήνων και ειδικά των Νεοελληνίδων, που προέκυψε κυρίως τα μνημονιακά χρόνια να έχουν και από ένα σκυλί και να ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτό. Ειδικά επικρατεί και το παραδοσιακό ελληνικό αίσθημα της ζηλοφθονίας, αφού ο γείτονας έχει σκυλί, να πάρω και εγώ και μάλιστα ακριβότερης ράτσας για να το επιδεικνύω στην γειτονιά.

Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τους ζωόφιλους, γιατί και εμείς τυγχάνομαι ζωόφιλοι, η τραγωδία στα Γλυκά Νερά με το rotweller, ένα από τα πιο επιθετικά σκυλιά να κατασπαράζει το νεογέννητο μωράκι, δείχνει το μέγεθος αυτής της συνήθειας-επιπολαιότητας αλλά και ανευθυνότητας.

Είναι δυνατόν να έχεις μέσα στο σπίτι σου ένα τέτοιο σκυλί με ένα νεογέννητο και μάλιστα να ξέρεις πως το ζηλεύει ;;;

Μία βόλτα να κάνει κανείς τα πρωινά και τα απογεύματα στις γειτονιές της πόλης θα συναντήσει πιο πολλούς σκύλους παρά ανθρώπους. Και σκύλους όχι αδέσποτους, αλλά με τα αφεντικά τους. Και αφεντικά όχι τίποτα γριούλες ή «γεροντοκόρες», αλλά φοιτητές, φοιτήτριες,

Εάν δε ακούσει τις σκυλο-κουβέντες των αφεντικών, πήζει από «αγάπη μου», «κοπέλα μου», «χρυσάφι μου», και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας των «παιδιών- σκυλιών» τους.

Σε μία κοινωνία σε κρίση με μεγάλη παρακμή το οξύμωρο του να αυγατίζουν τα διάφορα pet shops, δεν είναι καθόλου οξύμωρο. Και δείχνει αυτό το ταπεινό, καθημερινό γεγονός μία απάντηση για το πρόβλημά μας σήμερα, ως κοινωνία. Γιατί εκεί είναι η ασθένεια, και όχι στα συμπαθητικά τετράποδα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *