ΟΤΑΝ ΕΝΑ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ» DRONE ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το γεγονός έγινε πριν από καιρό αλλά ήρθε μετέπειτα στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, ένα μυστήριο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο Drone, πετούσε πάνω από το μεγάλο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης προκαλώντας μεγάλη ταραχή καθώς εκείνη την ώρα πολλά αεροπλάνα απογειώνονταν και προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο. (İstanbul inanılmaz olay : Üstümüzden drone geçti = Απίστευτο γεγονός στην Κωνσταντινούπολη : Από πάνω μας πέρασε Drone)!

Το εν λόγω μυστήριο Drone πετούσε σε ύψος χιλίων ποδών και μόλις έγινε αντιληπτό από τον Πύργο Ελέγχου προκλήθηκε μεγάλη ένταση ενώ οι ελεγκτές προσπαθούσαν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του Drone.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος ενός πιλότου που προσπαθούσε εκείνη την ώρα να προσγειωθεί με τον Πύργο Ελέγχου όπου ανέφερε με ένταση ότι ένα άγνωστο drone πετούσε πολύ κοντά στο αεροσκάφος του σε ύψος χιλίων ποδών. Ο Πύργος Ελέγχου ζήτησε επιβεβαίωση και μετά την επιβεβαίωση που πήρε έκανε επείγουσα αναφορά για το άγνωστο αυτό ιπτάμενο που στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Σημειωτέον ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης έχει παντού πινακίδες που αναγράφουν στα αγγλικά και στα τουρκικά ότι απαγορεύονται αυστηρά οι πτήσεις drone στην περιοχή του αεροδρομίου.

Σκεφτείτε τι μπορούν να πάθουν στα…καλά καθούμενα

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *