ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΣΤΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΑΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ (ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟ ΝΕΟ ΧΑΛΙΦΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ) ΕΡΝΤΟΓΑΝ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ !!!

5/5 (8)

ΞΑΝΑΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ…Απολύτως γνήσια η δήλωση του Βαρθολομαίου για τους «ξεβράκωτους» Έλληνες!..Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ Θέλω να πω δυό λέξεις για την περίφημη δήλωση του Σκλάβου Βαρθολομαίου (τον Οκτώβρη του 1991) σχετικά με τους «ξεβράκωτους» Έλληνες που ξεσηκώθηκαν το 1821 και χάλασαν την υπέροχη Ελληνοτουρκική Συνύπαρξη 400 χρόνων. Η μαρτυρία μου είναι από πρώτο χέρι, γιατί έζησα τα γεγονότα από κοντά, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή δούλευα στην «Ελεύθερη Ώρα»… ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ…

Σημειωτέον ότι η δήλωση αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη ξανακάνει θραύση εδώ και 15 ημέρες στο Διαδίκτυο, με αφορμή την απόφαση του Ερντογάν να ξαναγίνει Τζαμί η Αγία Σοφία. Ως γνωστόν, η πρώτη ισλαμική προσευχή στον Ναό – Σύμβολο της Ορθοδοξίας έγινε την Παρασκευή 24 Ιουλίου, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 97 ακριβώς χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης… ΑΣ ΔΟΥΜΕ πώς έχουν τα γεγονότα: Τον Οκτώβριο του 1991, λίγα 24ωρα προτού εκλεγεί «Αρχηγός του Γένους των Ρωμηών» κι ενώ ήταν επίσκοπος Χαλκηδόνος, ο 51χρονος τότε Βαρθολομαίος Αρχοντώνης τόλμησε να σπιλώσει την μνήμη των Ηρώων της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, με την εξής ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και εντελώς ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ δήλωση, που έκανε σε τουρκική εφημερίδα: ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές»!.. Η φιλοτουρκική δήλωση του σκλάβου Βαρθολομαίου, έγινε τρεις μόλις ημέρες πριν την ενθρόνισή του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (2 Νοεμβρίου 1991) και δημοσιεύτηκε αρχικά σε μέσα σελίδα της εφημερίδας Αυριανή» αρχικά. 
Ο πανελλήνιος σάλος προκλήθηκε με το «ξύλινο» πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» την Τετάρτη 30  Οκτωβρίου 1991. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η «Ελ. Ώρα» δημοσίευσε συνεχώς την φωτογραφία του Βαρθολομαίου με την στολή του έφεδρου Τούρκου ανθυπολοχαγού, που επίσης ήταν γνήσια, γιατί ο κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντώνης όντως υπηρέτησε στον Τούρκικο Στρατό ως Τούρκος πολίτης…  Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011, ο μακαριστός Γρηγόρης Μιχαλόπουλος (1938 – 2013) θυμήθηκε στην «Ελεύθερη Ώρα» αυτή την κατάπτυστη δήλωση του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη και δικαίως διερωτήθηκε γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη όλοι αυτοί οι… υπερπατριώτες που βρίζουν τον  Θάνο Βερέμη και τον Πέτρο Τατσόπουλο για όσα αισχρά εξέμεσαν το 2010 στο διαβόητο ντοκυμαντέρ του «Σκάϊ» για το 1821….

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΛ. ΩΡΑΣ» ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!..  ΘΥΜΙΖΩ, επίσης, ότι ο ελληνόψυχος πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος Λενής, έχει επανειλημμένως καταγγείλει από το Ιστολόγιό του την εν λόγω Ανθελληνική Δήλωση του «Αρχηγού του Γένους». Η τελευταία φορά που το έκανε ήταν στις 31 Ιανουαρίου 2010, χωρίς να πάρει την παραμικρή απάντηση από το Φανάρι.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, που θυμούνται ελάχιστοι και αποκαλύπτω εγώ σήμερα: Οι τότε (1991) εκδότες της «Ελεύθερης Ώρας» και της «Αυριανής, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Κουρής, πήγαν κατηγορούμενοι γιατί  έκαναν πρωτοσέλιδο την κατάπτυστη δήλωση του Βαρθολομαίου!.. Η  Δίκη έγινε κανονικά και ο νεοεκλεγείς Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος Αρχοντώνης (παρέστη διά των δικηγόρων του) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ πως έκανε αυτή την δήλωση… Επίσης, ποτέ δεν τόλμησε το λαλίστατο Φανάρι να διαψεύσει (έστω και μέσω… ανώνυμων πηγών!) ότι έγινε η εν λόγω δήλωσις από τον σκλάβο Βαρθολομαίο, όλα αυτά τα 29 χρόνια που έχει έρθει στο φώς, και κατά καιρούς αποκτά ευρύτατη δημοσιότητα, όπως συμβαίνει στις ημέρες μας με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Ισλαμικό Τέμενος… ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η περίφημη δήλωσις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τους «Ξεβράκωτους» που ξεσηκώθηκαν το 1821 και χάλασαν την υπέροχη Ελληνο-Τουρκική Συμβίωση 400 χρόνων, είναι υπαρκτή και ουδέποτε διεψεύσθη από το Φανάρι, ενώ δόθηκαν τόσες ευκαιρίες στους Φαναριώτες. Είναι άλλο θέμα αν ο Βαρθολομαίος έκανε αυτή την δήλωση πιεζόμενος από τους Κεμαλικούς που διοικούσαν τότε (1991) την Τουρκιά, προκειμένου να εκλεγεί Οικουμενικός Πατριάρχης και να τον αφήσουν ήσυχο… Το θέμα είναι πως η κατάπτυστη δήλωσις έγινε και δεν είναι «fake», πλαστή, ή κατασκευασμένη από τους υποτιθέμενους εχθρούς του…

Περισσότερα, εδώ.

esxatianasxesi.blogspot.com

Με Νέα Τουρκοκρατία μάς απειλούν οι τουρκαλάδες…

Περισσότερα, εδώ.

Η δήθεν κρίση με την «σύμμαχο» Τουρκία

Παρακολουθώ τις μπούρδες των ….

και των χαζοπατριωτών και τις κορώνες των «ένθερμων» και «θερμοκεφαλων» κλακαδόρων και κάτι λογάδων «καραβανάδων» που ακούνε τις βόμβες μόνο στην τηλεόραση. 
Η βασική ελληνική αντίδραση έπρεπε να είναι απλή και διπλωματική. Κλείσιμο της ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα και των Ελληνικών προξενείων και απέλαση όλων των τούρκων διπλωματών. Για να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις θα πρέπει να υπάρξει μια διπλωματική συμφωνία. 
Και αυτοί οι Φιλέλληνες που δήθεν μας στηρίζουν, και στέλνουν τα καράβια τους στην Αλεξανδρούπολη και στην Κρήτη θα μπορούσαν να μας πουλήσουν καμιά 200 Τόμαχωκ μέσου βεληνεκούς και καμιά χιλιάδα μικρού βεληνεκούς, έτσι για να βρίσκονται και να τους βλέπει ο Ταγίπ στον Ύπνο του.


Διαβάστε περισσότερα »


Μετά την αλλοίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα – ισλαμοποίηση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, «ζητάνε και τα ρέστα»(!) από τον ελληνικό λαό.

Παναγιώτη Τσαγκάρη, Θεολόγου, 
Υπ. Δρ. Θεολογίας- Γενικού Γραμματέα της ΠΕΘ

 

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ) εξέδωσε Ανακοίνωση(13.07.2020) με την οποία καταδίκαζε την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας αλλά και κάθε προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδας. Στην Ανακοίνωσή της αυτή, η ΠΕΘ ευθέως θεωρούσε τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή, λόγω των ενεργειών του, ως έναν από τους υπευθύνους για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας διότι, πέραν των άλλων ενεργειών ή παραλείψεών του, που οδηγούν στην στήριξη του ισλαμικού στοιχείου στη χώρα μας, είναι από τους εμπνευστές και τους άμεσα υπεύθυνους και για τη δημιουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. 

Στην Ανακοίνωση απάντησε το Τμήμα «Θεολογίας και Ισλαμικών Σπουδών» της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με δική του Ανακοίνωση(21.07.2020), στην οποία μέσα εξύβριζε την ΠΕΘ, εκστομίζοντας ασύμβατους για Θεολόγους καθηγητές Πανεπιστημίου χαρακτηρισμούς, όπως «πολεμική μισαλλοδοξίας», «νοοτροπία ολοκληρωτισμού»,«ανατινάσσουν τη θεολογία, κλείνοντας τη χώρα σε έναν ατέρμονα και σκοτεινό θρησκευτικό φονταμενταλισμό, κ. ά.».

 

Αν και με τη συγκεκριμένη Ανακοίνωσή τους οι καθηγητές του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ έδωσαν την εντύπωση ότι ενήργησαν «εν βρασμώ ψυχής» και ως γραφείο τύπου του κ. Καλαντζή, εμείς θεωρούμε ότι κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια να υπερασπιστούν επιλογές προσώπων και φορέων, που πολλοί χαρακτηρίζουν διαβλητές και επιλήψιμες. 

συνεχεια εδω

http://trelogiannis.blogspot.com/2020/07/blog-post_311.html

Τό ψηφιδωτό τού Παντοκράτορος στον Τρούλλο τού Ναού τής Αγίας Σοφίας

Περισσότερα, εδώ K A I εδώ.

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *