ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

5/5 (1)

φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η δολοφονία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Κούρδου Tahir Elçi, έχει εξοργίσει τους Κούρδους μαχητές και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Άγκυρα έχει παρατηρηθεί ότι αυτές τι μέρες ένοπλα τμήματα Κούρδων μπαίνουν από την Συρία μέσα στην Τουρκία με σκοπό να εκδικηθούν με κάθε μέσο αυτή την δολοφονία που αποδίδουν στο βαθύ ισλαμικό κράτος του Ερντογάν. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ίδιος ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Selahattin Demirtaş, δήλωσε πως τον Tahir Elçi τον δολοφόνησαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

ντεμιρτασΟι πληροφορίες αναφέρουν ότι με εντολή του γνωστού Κούρδου πολεμάρχου, Bayık Bucak, Κούρδοι μαχητές του συριακού κλάδου του ΡΚΚ που πολεμούσαν εναντίον των Τουρκομάνων της Συρίαςκαι εναντίον των Τζιχαντιστών, έχουν πάρει εντολή να εισβάλλουν στην Τουρκία για να πάρουν εκδίκηση για την δολοφονία του Tahir Elçi. Οι ένοπλες αυτές ομάδες εισέρχονται ομαδικά από διάφορες απόμακρες διόδους από την Συρία, με στόχο να προβούν σε σαμποτάζ σε βάρος του τουρκικού στρατού γι’ αυτό και υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στις περιοχές αυτές.

ksj3Q_1448778371_8834Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους Ρώσους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τους βοηθήσουν κατά της Τουρκίας με τη οποία είναι οργισμένοι μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συμμαχίας Κούρδων και Ρώσων την πληρώνουν ακριβά οι Τουρκομάνοι της Συρίας.

Σίγουρα το νέο αυτό μέτωπο με τους Κούρδους δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για την Τουρκία του νέου σουλτάνου, Ταγίπ Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *