ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 Ο ΙΟΣ ΗΔΗ ΤΟΤΕ ΔΙΑΦΙΜΙΖΟΤΑΝ-ΟΛΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-«ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» (Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ολυμπιακοί αγώνες 2012 ο ιός ήδη τότε  διαφημίζεται  όλα είναι Προγνωστικός προγραμματισμός

«Θα δούμε περισσότερους θανάτους λόγω κοινωνικής απόστασης»

Predictive Programming ~ The 2012 Olympics from the UN-ited KING’s Dome

«Θα δούμε περισσότερους θανάτους λόγω κοινωνικής απόστασης» – Κορυφαίος επιστήμονας για την πανδημία COVID-19

Ο Δρ Knut M. Wittkowski είναι ένας από τους πολλούς ακαδημαϊκούς που προκαλούν ανησυχία για τα τρέχοντα μέτρα «κλειδώματος» που έχουν ξεκινήσει από πολλές κυβερνήσεις ως απάντηση στην πανδημία COVID-19.
Δυστυχώς, τα σημεία που επισημαίνουν οι επιστήμονες όπως ο Wittkowski συνεχίζουν να αγνοούνται από τα κύρια μέσα ενημέρωσης, τα οποία συμβάλλουν στην πληροφόρηση που μοιράζονται σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, οι πληροφορίες τείνουν να διεισδύουν μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη παρουσία ενός έγκυρου τεχνολογικού «ελεγκτή γεγονότων» που προσπαθεί να δυσφημίσει τις απόψεις, ανεξάρτητα από το πόσο έγκυρες είναι και πόσες αποδείξεις είναι διαθέσιμες για τη στήριξη αυτής της άποψης.
Βρισκόμαστε στην πραγματικότητα σε ένα σημείο όπου η γνώμη μοιράζεται σε μεγάλες και σε ορισμένες περιπτώσεις, «αμφιλεγόμενα» θέματα επισημαίνονται και θεωρούνται ως «ψεύτικες ειδήσεις» από το Facebook «ελεγκτές γεγονότων». Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα ήταν η γνώμη που μοιράστηκε ο Δρ. Ρον Πολ.

Η ελευθερία του λόγου παρεμποδίζεται, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, ακόμη και όταν οι απόψεις προέρχονται από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα. Θα επισημανθεί επίσης η γνώμη της έρευνας του Wittkowski; Θα δούμε.
Ο Wittkowski έλαβε το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης και το ScD (Habilitation) στην Ιατρική Βιομετρία από το Πανεπιστήμιο Tübingen, και τα δύο στη Γερμανία.
Εργάστηκε για 15 χρόνια με τον Klaus Dietz, έναν κορυφαίο επιδημιολόγο που επινόησε τον όρο «αριθμός αναπαραγωγής», στην Επιδημιολογία του HIV.

Μετά από αυτό, ο Wittkowski ήταν επικεφαλής του Τμήματος Βιοστατιστικής, Επιδημιολογίας και Σχεδιασμού Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης για 20 χρόνια.
Ο Δρ. Wittkowski είναι επί του παρόντος Διευθύνων Σύμβουλος της ASDERA LLC, μιας εταιρείας που ανακαλύπτει νέες θεραπείες για σύνθετες ασθένειες από δεδομένα μελετών σε επίπεδο γονιδιώματος.
Τα αποσπάσματα και η συζήτηση παρακάτω προέρχονται από μια πρόσφατη συνέντευξη μαζί του που έχει τεθεί στο YouTube. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη συνέντευξη παρακάτω. Η συνέντευξη είναι από πού προέρχεται το απόσπασμα στον τίτλο.
Και μπορείτε να δείτε μια πρόσφατη εργασία που έθεσε και στο θέμα, με τίτλο Οι πρώτοι τρεις μήνες της επιδημίας COVID-19:

Επιδημιολογικά στοιχεία για δύο ξεχωριστά στελέχη ιών SARS-CoV-2 που εξαπλώνονται και επιπτώσεις στις στρατηγικές πρόληψης, εδώ.
Εξετάσαμε τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι στην Κίνα και τη Νότια Κορέα η κοινωνική απόσταση είχε βοηθήσει με επιτυχία στον έλεγχο της επιδημίας. Κοιτάξτε την ημερομηνία κατά την οποία οι άνθρωποι άρχισαν πραγματικά κοινωνικές αποστάσεις.
Στην Κίνα, η επιδημία κορυφώθηκε την 1η Φεβρουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, εκείνη την περίοδο. Αλλά τα σχολεία δεν έκλεισαν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Αυτό ήταν δύο εβδομάδες αργότερα, στη Νότια Κορέα έχουμε παρόμοιο μοτίβο.

Και στις δύο αυτές περιοχές, η κοινωνική απόσταση ξεκίνησε πολύ μετά την παρακμή, και ως εκ τούτου «είχε πολύ μικρό αντίκτυπο στην επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ήδη φτάσει στην ανοσία του πληθυσμού, ή επρόκειτο να φτάσουν στην ανοσία του πληθυσμού. «
Ήταν πολύ κοντά, αλλά εγκαθιστώντας την κοινωνική απόσταση, «την εμπόδισαν να φτάσει στο τελικό σημείο. Και γι ‘αυτό εξακολουθούμε να βλέπουμε νέες περιπτώσεις στη Νότια Κορέα αρκετές εβδομάδες μετά την κορύφωση. »

Δεν μπορείτε να σταματήσετε την εξάπλωση μιας αναπνευστικής νόσου σε μια οικογένεια και δεν μπορείτε να την εμποδίσετε να εξαπλωθεί με γείτονες, με άτομα που γεννούν, που είναι γιατροί, οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί και ακόμη και σε περιόδους κοινωνικής απόστασης έχουν επαφές και οποιαδήποτε από αυτές οι επαφές θα μπορούσαν να εξαπλώσουν την ασθένεια.

Θα πάει αργά, έτσι δεν θα δημιουργήσει ανοσία του πληθυσμού αλλά θα συμβεί, και θα συνεχιστεί για πάντα έως ότου το αφήσουμε να φύγει…. Η ανθρωπότητα έχει επιβιώσει από κάθε είδους αναπνευστικές ασθένειες, η φύση έχει έναν τρόπο να εξασφαλίζει ότι θα επιβιώσουμε
Εξηγεί πώς «τίποτα δεν είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από το flus που έχουμε δει στο παρελθόν, κάθε δύο χρόνια υπάρχει μια γρίπη που είναι λίγο χειρότερη από την άλλη ερυθρότητα, και εξαφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που εξαφανίστηκε το άλλο flus, και αυτό συμπεριφέρεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

«Η επιδημία έχει τελειώσει στην Κίνα, τελείωσε στη Νότια Κορέα, στο Ιράν παρακμάζει ότι/και θα τελειώσει σύντομα. Θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερο από ό, τι συνήθως λόγω του περιορισμού που ισοπέδωσε και επέτεινε την επιδημία. Και στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουμε το ίδιο πράγμα, παρατείνουμε την επιδημία για να ισιώσουμε την καμπύλη, αλλά τελικά θα τελειώσει. «
Αυτές οι ιστορίες κυκλοφορούν στον κόσμο και συμβάλλουν στο χάος και στους ανθρώπους που φοβούνται τα πράγματα που δεν πρέπει να φοβούνται….

Σύμφωνα με τον Wittkowski, «Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς, πρόκειται για μια επιδημία γρίπης όπως κάθε άλλη γρίπη, ίσως λίγο πιο σοβαρή, αλλά τίποτα που δεν είναι ουσιαστικά διαφορετικό από το κύμα που έχουμε δει σε άλλα χρόνια».
Και πάλι, όταν πρόκειται για κλείδωμα και κοινωνικές αποστάσεις, επαναλαμβάνεται δηλώνοντας,
«Λοιπόν, θα δούμε ίσως ένα σύνολο λιγότερων περιπτώσεων που είναι πιθανό, ωστόσο θα δούμε περισσότερες περιπτώσεις μεταξύ των ηλικιωμένων επειδή έχουμε εμποδίσει τα παιδιά του σχολείου να δημιουργήσουν ανοσία του πληθυσμού.

Και έτσι στο τέλος θα δούμε περισσότερο θάνατο, γιατί τα παιδιά του σχολείου είναι που δεν πεθαίνουν είναι οι ηλικιωμένοι που πεθαίνουν, οπότε θα δούμε περισσότερο θάνατο λόγω αυτής της κοινωνικής απόστασης.»
Στη συνέχεια τονίζει ότι θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα λόγω της κοινωνικής απόστασης και του κλειδώματος.
Εάν είχαμε την ανοσία του πληθυσμού τώρα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο … Εάν είχαμε ανοσία του πληθυσμού, δεν θα είχαμε ένα δεύτερο κύμα.

Ωστόσο, εάν αποτρέψαμε την ανάπτυξη της ανοσίας του πληθυσμού, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα μόλις σταματήσουμε την κοινωνική απόσταση ή τις κλιματικές αλλαγές με το χειμώνα ή κάτι τέτοιο.
Κάνει πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη συνέντευξη παρακάτω:

Perspectives on the Pandemic | Professor Knut Wittkowski | Episode 2

Μελέτη κόλαφος του Χάρβαρντ- Ίσως τα μέτρα του social diastancing κρατήσουν ως το 2022!

Η πιθανότητα νέων εξάρσεων του κορωνοϊού ίσως κάνει κατά περιόδους αναγκαία την εφαρμογή μέτρων social distancing έως το 2022, ειδικά αν δεν έχουν βρεθεί εμβόλια,

σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές των Τμημάτων Ανοσολογίας και Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Λίπσιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, εξέτασαν μέσω μοντέλων διάφορα πιθανά μελλοντικά «σενάρια» μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι ενώ τα σημερινά περιοριστικά μέτρα βοηθάνε στη μείωση της εξάπλωσης του ιού και αποφορτίζουν τις ΜΕΘ υπό υπερβολική πίεση, η λοίμωξη μπορεί να αναζωπυρωθεί μόλις αρθούν τα μέτρα, κατακλύζοντας τα νοσοκομεία ξανά. Θεωρούν, έτσι, πιθανές μέσα στους επόμενους χειμώνες νέες εξάρσεις της πανδημίας, οι οποίες θα ακολουθήσουν το τωρινό πιο σοβαρό πρώτο επιδημικό κύμα.

Για να αποφευχθεί μια μεγάλη πίεση του συστήματος υγείας, ιδίως των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δεν αποκλείουν ότι θα χρειαστεί η επιβολή ξανά περιοριστικών μέτρων, παρατεταμένων ή διακοπτόμενων, έως το 2022. Γι’ αυτό, θεωρούν σημαντικό να επεκταθεί η δυνατότητα των νοσοκομείων σε κλίνες ΜΕΘ για κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο.

Τι λέει το Χάρβαρντ για την «ανοσία της αγέλης»
Η ύπαρξη φαρμακευτικών θεραπειών στο μέλλον θα διευκολύνει την απόκτηση συλλογικής ανοσίας («αγέλης») από τον πληθυσμό. Παράλληλα, όπως λένε, χρειάζονται επειγόντως ευρέως φάσματος ορολογικές μελέτες (αντισωμάτων), που θα προσδιορίσουν το βαθμό και τη διάρκεια της ανοσίας των ανθρώπων απέναντι στον κορωνοϊό.

Δηλαδή με ποιο ρυθμό η αρχική ανοσία σταδιακά χάνεται, κάτι που χαρακτηρίζουν το πιο κρίσιμο ζητούμενο και τον μεγάλο άγνωστο που θα κρίνει τις μελλοντικές εξελίξεις. Η εξάπλωση και επιμονή του κορωνοϊού μετά το τωρινό αρχικό πανδημικό στάδιο θα εξαρτηθεί καθοριστικά από τη χρονική διάρκεια της ανθρώπινης ανοσίας, η οποία προς το παρόν είναι άγνωστη.

Ακόμα και να εκλείψει ο ιός οι υγειονομικές αρχές να μείνουν σε εγρήγορση
Αλλά, ακόμη και στην περίπτωση μιας φαινομενικής εξαφάνισης του ιού, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ θεωρούν ότι θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να μείνουν σε εγρήγορση και να διατηρήσουν την επιδημιολογική επιτήρηση, επειδή είναι πιθανή μια επανεμφάνιση του ιού έως το τέλος του 2024 ή το 2025. Εκτιμούν ως απίθανο ότι ο ιός SARS-CoV-2 θα ακολουθήσει την πορεία του προηγούμενου συγγενικού ιού SARS-CoV-1 που εξαφανίστηκε γρήγορα. Θεωρούν πιθανότερο ότι ο νέος κορωνοϊός θα αποκτήσει εποχικότητα ανάλογη της γρίπης και μπορεί τους επόμενους χειμώνες να συνυπάρξει μαζί της, επιβαρύνοντας επιπρόσθετα τα συστήματα υγείας.

Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση.
Πηγή: iefimerida.gr / photo unsplash

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *