ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 17ΧΡΟΝΗ ΘΥΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ(Βίντεο)

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ολλανδία: Το θύμα κακοποίησης ηλικίας 17 ετών τελειώνει τη ζωή μέσω της ευθανασίας.

Η Noa Pothoven πολέμησε για χρόνια με προβλήματα ψυχικής υγείας. Τελικώς, η 17χρονη πέθανε.

Μια παλαιότερη έκδοση του άρθρου έμμεσα ανέφερε ενεργή ευθανασία ως αιτία θανάτου. Αυτό δεν ισχύει.

Τα νέα του θανάτου της Noa Pothovens πηγαίνουν σε όλο τον κόσμο: Μετά από χρόνια μάχης κατά της ψυχικής ασθένειας, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να ζητήσει ευθανασία. Πρόσφατα, η 17χρονη πέθανε στο σπίτι της στην ολλανδική πόλη Arnhem.

La storia di Noa Pothoven – Porta a porta 06/06/2019

Παρόλο που η Noa Pothoven αρνήθηκε την ενεργή ευθανασία, οι θεράποντες ιατροί δεν χρησιμοποίησαν μέτρα παρατεταμένης διάρκειας ζωής, οπότε πέθανε η 17χρονη. Η έφηβη είχε αρχίσει πρόσφατα να αρνείται οποιαδήποτε πρόσληψη τροφής.
«Θα πεθάνει»

Στο λογαριασμό της Instagram, που πλέον δεν είναι ορατός στο κοινό, η Pothoven ανακοίνωσε ένα Σάββατο ότι θα πεθάνει μέσα σε δέκα ημέρες το πολύ.

Είχε «εξετάσει από καιρό αν θα το μοιραστεί ή όχι, αλλά αποφάσισα να το κάνω ούτως ή άλλως», λέει η Washington Post από τη θέση στο κοινωνικό δίκτυο. «Ίσως αυτό να εκπλήξει κάποιους δεδομένης της συμβολής μου στη νοσηλεία, αλλά το σχέδιό μου είναι από καιρό όρθιο και όχι παρορμητικό». Είχε αγωνιστεί για χρόνια, τώρα ήταν «εξουθενωμένη».

Noa presenteert haar boek ‘Winnen of leren’

Ήταν «πολύ καιρό πριν» από τότε που «ήταν πραγματικά ζωντανή», έγραφε. «Μετά από πολλά χρόνια μάχης και αγώνα, έχει τελειώσει.»

Η απόφασή της δεν ήταν «παρορμητική», τόνισε η νεαρή από την πόλη Arnhem στα ανατολικά των Κάτω Χωρών. Αντίθετα, η απόφασή της ήταν το αποτέλεσμα «πολλών συνομιλιών και αξιολογήσεων». Περιέγραψε την κατάστασή της με τις λέξεις: «Επιζώ, και ούτε καν αυτό, αναπνέω, αλλά δεν ζω πια».

«Σταμάτησα να τρώω και να πίνω πριν από λίγο και μετά από πολλή συζήτηση αποφασίστηκε να με αφήσει να πάω επειδή τα βάσανα μου είναι αφόρητα», γράφει η Pothoven. «Η αγάπη αφήνει να φύγει, σε αυτή την περίπτωση.»

Ζήτησε επίσης από τους οπαδούς της να μην προσπαθήσουν να την αποτρέψουν από την απόφασή της.

Αμφιβολία για την αιτία θανάτου

Ήταν αρχικά ασαφές αν οι γιατροί πράγματι παρείχαν ενεργή ευθανασία για τη νεαρή γυναίκα. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος πολιτικού Naomi O’Leary στο Twitter, οι γονείς και οι γιατροί τελικά αποφάσισαν να μην τροφοδοτήσουν την εφήβη με τη βία. Η Pothoven είχε ήδη κάνει αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας και είχε προηγουμένως τροφοδοτηθεί σε έναν καθετήρα.

https://pbs.twimg.com/media/D8SOqLMXUAExrH2.jpg

Πολλαπλές καταχρήσεις

Στο βραβευμένο βιογραφικό της, «Winning of Leren», το οποίο εμφανίστηκε το 2018, η Pothoven αποκαλύπτει την προέλευση της συναισθηματικής της αγωνίας. Αναφέρει σχετικά με τις εμπειρίες κατάχρησης στην παιδική ηλικία – προκαλεί τη μείζονα κατάθλιψη, τη μετατραυματική αγχώδη διαταραχή και την ανορεξία.

Σε ηλικία ένδεκα, ήταν θύμα επίθεσης σε σχολικό πάρτι. Ένα χρόνο αργότερα κακοποιήθηκε ξανά. Στην ηλικία των 14 ετών, βιάστηκε από δύο άντρες. Από ντροπή κράτησε τα μυστικά για πολύ καιρό. Μόλις χρόνια αργότερα η οικογένειά της έμαθε γι ‘αυτήν, αφού η μητέρα της βρήκε επιστολές που αναγγέλλουν την αυτοκτονία της.

Η Noa Pothoven επισκέφθηκε για πρώτη φορά την «Κλινική Τέλους της ζωής» στη Χάγη πέρυσι, αρχικά χωρίς τη γνώση των γονέων της, αλλά απορρίφθηκε. «Νομίζουν ότι είμαι πολύ νέα για να πεθάνω», δήλωσε ο τότε 16χρονη  σε συνέντευξή της στην περιφερειακή εφημερίδα De Gelderlander.

Ευθανασία στην Ολλανδία

Η ευθανασία είναι ένα πολύ ευρέως συζητημένο θέμα παγκοσμίως. Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, απαγορεύεται, στη Γερμανία, η επιχειρηματική ευθανασία στα τέλη του 2015 από το Bundestag ενώ ποινικοποιήθηκε.

Στις Ολλανδία , η ενεργητική ευθανασία έχει επιτραπεί από την 1η Απριλίου 2002, με αντίστοιχους νόμους που ψηφίστηκαν το 2001. Οι Κάτω Χώρες ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. Η ευθανασία επιτρέπεται επίσης στο Βέλγιο και σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής.

Προκειμένου οι ολλανδικοί γιατροί να μείνουν  ελεύθεροι από ποινές σχετικά με την επιθυμία του/της ασθενούς για ευθανασία, οφείλουν να δράσουν πάνω σε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα κριτήρια.

Η επιθυμία για ευθανασία δεν συνδέεται με την ηλικία της πλειοψηφίας, οι ανήλικοι χρειάζονται από τη δωδέκατη έως την ηλικία των 15 ετών τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα. Στην ηλικία των 16 ετών, οι φύλακες πρέπει τουλάχιστον να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής αναθεώρησης της ευθανασίας, λιγότερο από το 4,4% όλων των θανάτων στις Κάτω Χώρες το 2017 οφειλόταν στην ενεργή ευθανασία, σύμφωνα με την Washington Post. Από τις 6.585 αιτήσεις που χορηγήθηκαν, οι περισσότερες σχετίζονταν με τον καρκίνο που δεν μπορούσε να θεραπευθεί. Μόνο ένας μικρός αριθμός επηρεάζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Παρουσιάζουν με απόλυτη φυσικότητα την απόφαση μια 17χρονης να αυτοκτονήσει με ιατρική βοήθεια λόγω κατάθλιψης.

Προσέξτε με πόση φυσικότητα παρουσιάζουν την απόφαση μια 17χρονης να αυτοκτονήσει με ιατρική βοήθεια λόγω κατάθλιψης. Ευθανασία ακόμα κι από ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε τελικό στάδιο ανίατης ασθένειας.

Αρκεί μια γνωμάτευση για κατάθλιψη …από αυτήν που υποφέρουν οι μισοί Έλληνες που πλήρωσαν και πληρώνουν τα κλεμμένα των πολιτικών και των κομματόσκυλων και επιτρέπουν την ευθανασία ακόμα και σε ανήλικα.

Με παρόμοιο σκεπτικό επιτρέπουν την αλλαγή φύλου με χημικά και χειρουργικές επεμβάσεις σε ανήλικα που δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται καλά με το φύλο τους.

Όλα αυτά φυσικά είναι μέρος της ατζέντας Soros-Rothschild που επιβάλλεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες…ώστε να γελάνε με όσους μετατρέπονται σε τέρατα αλλάζοντας φύλο.

Μιλούν για ανθρώπινα “δικαιώματα” αυτοί οι μαφιόζοι που συνυπέγραψαν γενοκτονίες λαών με το ΝΑΤΟ , αυτοί που μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να ΜΗΝ πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ τα κλεμμένα των Ολυμπιακών, των εξοπλιστικών, του Χρηματιστηρίου, των ιδιωτικοποιήσεων και των Μνημονίων.

Γίνονται ξαφνικά ευαίσθητοι με θέματα που πληγώνουν τους θρησκευόμενους αλλά δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να κλείσουν νοσοκομεία ή να αφήσουν χωρίς γιατρούς ολόκληρους νομούς…για να πληρώνονται οι Καρανίκες στην ώρα τους.

Τελικά η 17χρονη που είχε κάνει αίτημα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία …είδηση που διέδωσαν τα μεγάλα ΜΜΕ .. μαθαίνουμε ότι πέθανε από …ασιτία.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *