ΟΛΕΘΡΙΑ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι κινήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, ειδικά το τελευταίο 18μηνο, μετά των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών ή προσωπικοτήτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω της «υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών», έχει κόψει κάθε επαφή με την Μόσχα, όχι μόνο δεν ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα αλλά έχουν αφήσει ελεύθερο το πεδίο να οργιάζει η Τουρκία κατά των ελληνικών συμφερόντων Τελευταίο άκρως ανησυχητικό κρούσμα η Λιβύη.

¨Όπως αναφέρεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την Λιβύη και τις συζητήσεις με την Τουρκία στην οποία αναφέρει επί λέξει ότι «Συμφωνήθηκε με την τουρκική αντιπροσωπεία να συνεχιστεί ο συντονισμός των δύο πλευρών για τη λιβυκή υπόθεση καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών ώστε να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Λιβύη».

Η τουρκική αντιπροσωπεία είχε μεταβεί στην Μόσχα για συζητήσεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης στην Λιβύη. Πρόκειται για ουσιαστική επιβεβαίωση ότι η Μόσχα με την Άγκυρα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις διαμοιρασμού της Λιβύης, μια άκρως αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, αφού θα αποφευχθεί η κατάρρευση της κυβέρνησης Σάραντζ.

Εκτός των άλλων και η υπόθεση της σχισματικής εκκλησιάς της Ουκρανίας με την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία ουσιαστικά πειθήνιο όργανο του Αμερικανού πρέσβη, κ Πάϊατ και του αμερικανοκίνητου και αμερικανοσυντηρούμενου Φαναρίου, να την αναγνωρίζει παραβιάζοντας κατάφωρα τους ιερούς κανόνες της Ορθοδοξίας, είναι άλλο ένα σοβαρό χτύπημα κατά της Μόσχας, με επίσης ολέθριες συνέπειες κατά της Ελλάδας.

Η δουλικότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος που δεν κινείται με βάσει τα εθνικά μας συμφέροντα, μας φέρνουν συνεχώς σε σύγκρουση με την Μόσχα και σε μειοδοτική θέση έναντι της Άγκυρας. Η Ρωσία είναι η μονή χώρα που θα μπορούσε να «φρενάρει» αποτελεσματικά την Άγκυρα στην ξέφρενη προκλητικότητα της σε βέρος της χωράς μας.

Αυτό, όχι μόνο δεν το εκτιμήσαμε, ενώ κατά φύση εμείς θα έπρεπε να είμαστε πιο κοντά στην Ρωσία από τους Τούρκους, αλλά αντίθετα πληρώνουμε την έντονα αντιρωσική μας πολιτική και ο μη γένοιτο, θα το πληρώσουμε και στη συνέχεια πολύ ακριβά.

Οι ψευδαισθήσεις ότι θα μας βοηθήσουν οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» μας σε ενδεχόμενη θερμή ελληνοτουρκική κρίση είναι για…να γελά ο κάθε πικραμένος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *