ΟΙ SHRINERS ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ ΦΕΣΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ(Βίντεο)

5/5 (4)

Οι Shriners: Το καπέλο ισλαμικό κόκκινο φέσι και η σύνδεση με Ελευθεροτεκτονισμό

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Οι Shriners είναι μασονική φιλανθρωπική οργάνωση, παρόμοια με τη λέσχη των Ροταριανών ή των Λάιονς. Υπάρχει, ωστόσο, σημαντική διαφορά. Ενώ οι σύλλογοι Ρόταρυ και Λάϊονς ιδρύθηκαν μόνο από τους Ελευθεροτέκτονες και η προσχώρηση τους στον τεκτονισμό είναι το δεύτερο βήμα , οι Shriners συνδέονται άμεσα με τον Τεκτονισμό. Ωστόσο, το κεντρικό μέλημα και των τριών ενώσεων είναι μια φιλανθρωπική εκστρατεία. Οι Shriners που είναι επίσης γνωστοί ως «Αρχαίο Αραβικό Τάγμα των Ευγενών του Μυστικού Ιερού», ιδρύθηκαν το 1871 στη Νέα Υόρκη. Οι ιδρυτές  ήταν ο γιατρός Walter M. Fleming και ο ηθοποιός William J. Florence.

Walter M. Fleming and William J. Florence

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1872, ο πρώτος ναός των ιερών στις Ηνωμένες Πολιτείες διοργανώθηκε στην Στοά της Νέας Υόρκης. Οι αρχικοί 13 μασόνοι της ομάδας γεύματος Knickerbocker Cottage κλήθηκαν μέλη του ναού της Μέκκας και γεννήθηκε το ιερό. Έτσι, είναι τώρα γνωστή ως Shriners International, με κέντρα ιερών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, το Πουέρτο Ρίκο και τη Δημοκρατία του Παναμά.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1872, ιδρύθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης ο πρώτος ναός Shriners (που ονομάζεται Μέκκα).

Αγωνιστικά είναι και τα καλύμματα κεφαλής των Shriners. Η φεζ και το έμβλημα της αδελφότητας που απεικονίζεται σε αυτό φαίνεται ανατολίτικη με την πρώτη ματιά, η οποία είναι αρκετά σκόπιμη. Ο συνιδρυτής William J. Florence ήταν κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στη Μασσαλία στο κόμμα ενός Αραβικού διπλωμάτη. Προφανώς εντυπωσιασμένος από την ανατολίτικη αίσθηση, πρότεινε το ίδιο με το στυλ των Shriners.

ΤΟ ΘΕΜΑ  ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ

Το ιερό είναι αμερικανικό όπως το μπέιζμπολ, τα hot dogs και η μηλοπίτα. Ήταν δεμένη με ένα αραβικό θέμα από τους ιδρυτές της, τον Billy Florence, έναν ηθοποιό, και τον Walter Fleming, έναν γιατρό. Ο Φλέμινγκ και ο Φλόρενς συνειδητοποίησαν ότι η επίδοξη Αδελφότητα χρειάστηκε ένα πολύχρωμο, συναρπαστικό σκηνικό. Πιστεύεται ότι ο Φλόρενς σχεδίασε το μεσογειακό σκηνικό του ιερού κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής περιοδείας.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Φλόρενς παρακολούθησε ένα πάρτι στη Μασσαλία, που διοργανώθηκε από έναν Αραβικό διπλωμάτη. Στο τέλος του πάρτι οι φιλοξενούμενοι έγιναν μέλη μιας μυστικής κοινωνίας. Ο Φλόρενς συνειδητοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέσο για τη νέα Αδελφότητα και έκανε πολλές σημειώσεις και σχέδια της τελετής. Όταν ο Φλόρενς επέστρεψε στα κράτη, ο Φλέμινγκ συμφώνησε και μαζί δημιούργησαν περίτεχνα τελετουργικά, σχεδίασαν το έμβλημα και τα κοστούμια και διατύπωσαν τον χαιρετισμό.

Αν και το ιερό δεν είναι από μόνο του μυστική κοινωνία, εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος του μυστικισμού και της μυστικότητας της προέλευσής του.

Ο Τεκτονισμός είναι ένα παζλ. Φαίνεται ότι είναι μια κοινωνία σχεδιασμένη να φέρει την αδελφοσύνη και την φιλανθρωπία σε αδελφικό τρόπο, αλλά η μυστική της πλευρά κάνει πολλούς ανθρώπους περισσότερο από λίγο ύποπτους, με βάσιμους λόγους.

Masonry’s Satanic Doctrine | From Their Own Books

Αυτό συμβαίνει σαφώς με τους Shriners. Η δημόσια εικόνα της είναι να παρέχει εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια, για φιλανθρωπία και ανθρωπισμό. Η εμφάνισή της στην παγκόσμια ιστορία, την βλέπετε πάντα ντυμένη με κοστούμι, με τα κόκκινα πόδια της στο κεφάλι της, τα οποία φέρνουν μεγάλη ψυχραιμία.

Η ίδια η Fes, είναι ένα παράδειγμα αυτής της διπλής σημασίας πίσω από το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης του Τεκτονισμού. Ακόμη και μέχρι τον τάφο που φοριέται με στόμφο, η ιστορία του FEZ είναι ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ.

Στις αρχές του 8ου αιώνα, οι μουσουλμανικές ορδές ξεπέρασαν τη μαροκινή πόλη της Φέζ με διαμάχες όπως «Δεν υπάρχει θεός παρά ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του». Κατά τη διάρκεια της μάχης για το ΦΕΖ, οι δρόμοι βυθίστηκαν  κυριολεκτικά με το αίμα των μαρτύρων Χριστιανών. Οι μουσουλμάνοι έχουν βυθίσει τα καπάκια τους στο αίμα των θυμάτων τους ως δήλωση στον Αλλάχ. Αυτά τα αιματοβαμμένα καπάκια τελικά ονομάστηκαν Fes και έγιναν ένα σήμα τιμής για όσους σκότωσαν έναν χριστιανό.

Οι Shriners(ευγενείς) φορούν το ίδιο κόκκινο FES σήμερα. Η μεγαλύτερη τραγωδία είναι ότι η φέζα συχνά φοριέται από άντρες που προσποιούνται ότι είναι οι ίδιοι Χριστιανοί. Οτιδήποτε στο όνομα του Θεού, ο ίδιος Θεός των Μουσουλμάνων, όπου κάθε Shriner πρέπει να κλίνει, με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, στη λατρεία και λατρεία στον Θεό των πατέρων του, η οποία διακηρύσσεται στον  ιεροτεμαχισμό να δεσμευτεί στον βωμό για τον όρκο.

Οι Shriners πιστεύουν ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες είναι ένας τρόπος για τον Αλλάχ. Αν και με την πρώτη ματιά δεν αποδέχονται το Ισλάμ ως θρησκεία, τελικά θα μετατρέψουν πάντα αυτό το πρόσωπο προς τον Αλλάχ και το Ισλάμ. Εκτιμούν την μυστική γνώση ότι δεν θέλουν να μοιραστούν με τους μικρούς ανθρώπους του κόσμου. Πιστεύουν ότι μόνο «ο καλύτερος,» εξυπνότερος λαός έχει δικαίωμα στην αλήθεια.

Υπάρχουν πολλοί βαπτιστικοί ιεροκήρυκες που είναι μασώνοι και shriners. Πολλά μέλη δεν δηλώνουν ότι είναι μυστικά Τεκτονικοί. Ορκίζονται την υπακοή για να βοηθήσουν όλους τους άλλους μασονούς πέρα ​​από τους μη όντες μέλη, ακόμα κι αν δεν είναι σωστό. Για παράδειγμα, ένας δικαστής σε μια αίθουσα του δικαστηρίου πρέπει να κάνει μια χάρη σε έναν συνάδελφο του ελευθεροτέκτονα, ακόμα κι αν ο Mason/μασώνος  έχει διαπράξει έγκλημα.

Οι υποψήφιοι για συμπερίληψη στους Shriners καλωσορίζονται από έναν αρχιερέα που λέει: «Μέσα από την ύπαρξη του Αλλάχ και το δόγμα του Μωάμεθ, σας καλωσορίζουμε στη θρυλική αγιότητα του Tabernacle στη Μέκκα. «Οι μυημένοι στη συνέχεια, ορκίζονται στη Βίβλο και το Κοράνι, στο όνομα του Μωάμεθ:» Το κάνω αυτό σε αυτή την Αγία Γραφή και την μυστηριώδη μύθο του Κορανίου και την αφοσίωσή του στην μουσουλμανική πίστη, την υπόσχεση και ορκίζομαι και όρκο … ότι εγώ ποτέ δεν θα αποκαλύψω  το μυστικό μέρος ή ένα μέρος των τελετών … και τώρα σε αυτό το ιερό βιβλίο, από την ειλικρίνεια του όρκου ενός μουσουλμάνου, θα ήθελα εδώ αυτό το αμετάκλητο όρκο να … σε εκούσια παράβαση, στην οποία θα πρέπει να επιβάλει την φοβερή τιμωρία που οι βολβοί των ματιών μου με δίκοπο μαχαίρι να γρονθοκοπηθούν στο κέντρο, με τα  αποφλοιωμένα  πόδια μου και είμαι υποχρεωμένος στην καυτή άμμο στις παρθένες ακτές της Ερυθράς Θάλασσας στο καυτό ήλιο, θα συναντηθεί, μέχρι να νοσήσουν τα πόδια μου να περπατήσω, και είθε ο Αλλάχ, ο Θεός των Αράβων, οι Μουσουλμάνοι και οι Μοχάμεντ, ο Θεός των πατέρων μας, με υποστηρίζουν στην πληρέστερη εκπλήρωση του ίδιου. Αμήν. Αμήν. Αμήν. »

Με αυτόν τον όρκο, οι Χριστιανοί ορκίζονται από το Κοράνι και δηλώνουν ότι ο Αλλάχ είναι ο Θεός των πατέρων μας. Από την πλευρά του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, οι Shriners παίρνουν μάταια το όνομα του Θεού και συγχωρούν αμφότερες τις θρησκείες.
Απόσπασμα από την αρχή και την επίδραση της μασωνίας  από τον Lee Penn, SCP Journal Vol. 25: 2-25: 3 2001 P0 Box 4308, Berkeley, CA 94704

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά ενός Shriner είναι το καπέλο Fez που φοράει. Έτσι πήρε το όνομά της από την πόλη της Φέζ, το Μαρόκο, όπου από πολλές μουσουλμανικές κατακτήσεις τεκμηριώθηκαν πολλές σφαγές Εβραίων και Χριστιανών. Το Φεζ είναι ένα σίγουρα μουσουλμανικό σύμβολο και τουλάχιστον έμμεσα γιορτάζει τη μουσουλμανική κατάκτηση της περιοχής.

Το έμβλημα της Φέζ είναι μουσουλμανικής καταγωγής. Περιέχει τα σύμβολα των αραβικών παγανιστών θεών του Crescent και του Star, αρχικά του συμβόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμερα ένα διεθνές σύμβολο του Ισλάμ. Τα σύμβολα είναι κρεμασμένα κάτω από ένα σπαθί ή ένα αραβικό πολεμικό σπαθί. Αυτό είναι το σπαθί που σκότωσε τους «άπιστους» κατά τη διάρκεια των αιώνων κάτω από τη μουσουλμανική κατάκτηση.

Στη μέση του φεγγαριού το σύμβολο είναι η σφίγγα. Αυτό αντιπροσωπεύει τη Μεγάλη Σφίγγα της Αιγύπτου, η οποία έχει τις ρίζες της στον αιγυπτιακό παγανισμό και τον δαιμονικό συμβολισμό. Η λέξη σφίγγα σημαίνει «τον στραγγαλιστή» ή, όπως είναι πιο συνηθισμένο στα αραβικά, «ο πατέρας της τρομοκρατίας».

Το λογότυπο της Αδελφότητας αποτελείται από το Scimitar, Crescent Moon, Sphinx Head και Pentagram. Επισήμως, το εικονοστοιχείο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τα μέλη της Αδελφότητας, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά τους. Η ημισέληνος θα πρέπει να σταθεί για αδελφότητα και φιλανθρωπία και το πεντάκτινο αστέρι για τα παιδιά. Συγκεκριμένα, η εξήγηση του πενταγράμμου, αν γνωρίζετε τη σημασία του ως σύμβολο της Αφροδίτης. Μόνο η έννοια της σφίγγας ως αναπαράσταση του κυβερνητικού σώματος των Shriners ακούγεται εύλογο.

Το σύνθημα του Shriners είναι το «Rubor et Furor», το οποίο σημαίνει «δύναμη και οργή». Πρέπει πρώτα να εξηγηθεί πώς αυτό ταιριάζει με το σύνθημα «Διασκεδάστε – βοηθήστε τα παιδιά». Συνολικά, οι Shriners είναι ένας Σύλλογος Ελευθεροτέκτόνων που γιορτάζει τη δημόσια εικόνα των Lodge Brothers ως ευεργέτες. Η Αδελφότητα μπορεί να θεωρηθεί ως πρότυπο για τα νεότερα ιδρύματα Ρόταρυ και Λιοντάρια, αν και η εμφάνιση των Shriners είναι πολύ πιο αμφίβολη και ανόητη, επομένως, έρχεται.

Οι Shriners έχουν τώρα περίπου 350.000 μέλη παγκοσμίως.

Shriners Membership: The Shriners

Shriners: A History of Brotherhood and Compassion Mini-Documentary Trailer

Shriners Membership: The Shriners

Shriners: A History of Brotherhood and Compassion Mini-Documentary Trailer

Exploring an Abandoned Temple – Ancient Order of the Mystic Shrine

Ancient Arabic Order of the Nobles of the Mystic Shrine; The Shriners in White House & Oval Office

AAONMS

Shriners, Freemasons, and Islam Connection

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *