ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

5/5 (6)

 

Τα πράγμα δεν είναι καθόλου εύκολα με την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κυριολεκτικά έπεσαν σε παγίδα και συνελήφθηκαν από τουρκική περίπολο στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στις Καστανιές.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες που καταφθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Αν αυτό ισχύσει, καταρρίπτει τις διαρροές του Γενικού Επιτελείου Στρατού περί «επεισοδίου ρουτίνας».

Η περιοχή όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα πυκνό δάσος και το ερώτημα που τίθεται είναι να οι Τούρκοι τους είχαν στήσει ενέδρα.

Στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή αναφέρουν ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, το να χάσεις τον προσανατολισμό σου γίνεται ακόμη πιο εύκολο.

Να μην αγνοούμε και το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να ζητήσουν να τους ανταλλάξουμε με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχόν πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το νέο έχει ήδη κάνει τον γύρο στα τουρκικά ΜΜΕ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *