ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΛΛΑ…ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!! (βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από τρία χρόνια ο Ταΐπ Ερντογάν, για ευνόητους λόγους ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην τουρκική ιστορία ότι συλλυπείται τα θύματα των Αρμενίων την περίοδο των «ιστορικών ανακατατάξεων» στην Μικρά Ασία. Η δήλωση αυτή έκανε κάποιους πρόθυμους (και στην…«προοδευτική» Ελλάδα) να σβήσουν όλη την φρικτή ιστορία των γενοκτονιών και να σπεύσουν να συγχαρούν τον Τούρκο ηγέτη ότι έκανε το πρώτο ιστορικό βήμα προς… την κατεύθυνση της αναγνώριση της γενοκτονίας. Δυστυχώς όλοι αυτοί απαντώνται οικτρά!

Όμως οι ίδιοι οι Αρμένιοι που γνωρίζουν καλά την τουρκική υποκρισία, δήλωσαν επίσημα πως φυσικά και δεν τους φτάνει η δήλωση αυτή. Εκείνο που απαιτείται είναι η επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας και η παράλληλα διεκδίκηση των τεραστίων περιουσιών τους που εκλάπησαν παράνομα από το τουρκικό κράτος.

Ποια όμως είναι η επίσημη τουρκική θέση για τα γεγονότα των αρχών του εικοστού αιώνα στην Μικρά Ασία και τις γενοκτονίες των Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων και Αράβων χριστιανών ; Ευτυχώς που έρχεται ο πολύ γνωστός αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Sabah, ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς υποστηρικτές του Ερντογάν και της ισλαμικής παράταξης του, ο Hasan Celal Güzel, σε ένα χαρακτηριστικό του άρθρο, (25/4), με τον τίτλο, «Ermeni soykırımı yoktur Türk Milleti’ ne yapılan katlıma vardır», δηλαδή, « Δεν έγινε αρμενική γενοκτονία. Έγινε… σφαγή του τουρκικού έθνους», για να μας «ενημερώσει» για τις τουρκικές θέσεις.

Ο Τούρκος αρθρογράφος εξηγεί με τον πιο σαφή τρόπο ότι τα συλλυπητήρια που εξέφρασε ο Ερντογάν στα θύματα των Αρμενίων, δεν είναι με κανένα τρόπο αναγνώριση της «λεγόμενης», (sözde), γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο γνωστός αρθρογράφος και παράλληλα πολιτικός του ισλαμικού χώρου, ισχυρίστηκε στο άρθρο του ότι σύμφωνα με τα οθωμανικά αρχεία, (τα οποία κανείς δεν έχει την δυνατότητα να μελετήσει εκτός ελαχίστων), δεν έχει γίνει καμία γενοκτονία των Αρμενίων, (φυσικά για Ποντίους και Μικρασιάτες Έλληνες ούτε λόγος να γίνεται ), αλλά… σφαγές σε βάρος του τουρκικού μουσουλμανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας από τους… χριστιανούς Τσέτες. Μάλιστα ο Hasan Celal Güzel υποστηρίζει ότι με τις ιστορικές του απόψεις συμφωνούν και τα αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά και γερμανικά ιστορικά αρχεία, (άραγε από που τα έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα 😉 και ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η «ιστορική αλήθεια» για την… «γενοκτονία», (!!!), που υπέστησαν οι Τούρκοι μουσουλμάνοι από τους… χριστιανούς της Μικράς Ασίας. Ανεβάζει δε τον αριθμό των Τούρκων μουσουλμάνων που σφαγιάστηκαν και υπέστησαν γενοκτονία από τους Αρμένιους και τους άλλους, –ακουστέ-, το λιγότερο στον αριθμό του… ενάμιση εκατομμυρίου!!!

Αλλά η τουρκική ιστορική αναλγησία δεν σταματά εδώ. Πριν από μερικά χρόνια ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, πήγε στην επαρχία του Ιγντίρ στα σύνορα με την Αρμενία και εγκαινίασε το μνημείο της …τουρκικής γενοκτονίας των Τούρκων που υπέστησαν από τους Αρμενίους, (υπάρχει το σχετικό βίντεο). Όσον αφορά τον Πόντο, εκεί στην «πραγματικότητα» έγινε…γενοκτονία σε βάρος των Τούρκων από τους ελληνόφωνους Πόντιους «εγκληματίες», Τσέτες.

Εμείς τι άλλο να πούμε ; Όχι ποντιακή, αλλά ούτε αρμενική γενοκτονία δεν έγινε στην Μικρά Ασία! Κατά τα άλλα εμείς «χαϊδεύουμε» τους Τούρκους που φτιάχνουν την δική τους ιστορία την οποία δυστυχώς κάποιοι τουρκολάγνοι εδώ στην χώρα μας την αποδέχονται σαν ιστορική πραγματικότητα. Μπράβο μας! Θα τρίζουν το λιγότερο τα κόκαλα των σφαγιασμένων προγόνων μας της ελληνικής Ανατολής.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *