ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ-ΡΟΥΚΕΤΟΒΟΛΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

sakarya-roketatarlarinin-namlusu-ypg-ye-cevrildi-1455963341Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εντείνει τις πολεμικές της κινήσεις η Άγκυρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας κα λίγα μέτρα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας όπου βρήκαν τον θάνατο 28 άτομα οι περισσότεροι στρατιωτικοί, με κύριο στόχο να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην συνοριακή γραμμή με την Συρία λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Azaz, όπου αυτές τις μέρες διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ του συριακού στρατού των Κούρδων και από την άλλη μεριά των Ισλαμιστών.

σχεδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα, τις τελευταίες ώρες έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στην συνοριακή γραμμή τα τελευταίου τύπου ροκετοβόλα με πολλούς εκτοξευτές, τα Sakarya (ÇNRA), που έχουν την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτόξευσης πολλών ρουκετών σε εχθρικούς στόχους.

Παρατηρητές από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν σημειώσει τις μετακινήσεις αυτές που ανεβάζουν την ένταση, καθώς τα ρουκετοβόλα αυτά που έχουν την δυνατότητα να εκτοξεύουν 40 ρουκέτες έχουν στραμμένες τις κάνες τους προς την πλευρά των Κούρδων του Afrin, που επιχειρούν για τη κατάληψη του Azez. Οι Τούρκοι προσδοκούν ότι με την κίνηση αυτή θα δώσουν ένα μεγάλο πλήγμα στις κουρδικές δυνάμεις και όχι μόνο, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την πτώση του Azez.

Για πολλούς η κίνηση αυτή της Αγκύρας θωρείται το τελευταίο βήμα πριν από μια πιθανή χερσαία επιχείρηση αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι τουρκικές ρουκέτες και πέσει το Azez στα χέρια των Κούρδων εξέλιξη που θα σημάνει το τέλος του Χαλεπιού για τους Ισλαμιστές

Από εκεί και πέρα…βλέπουμε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *