ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε νέα προκλητική ενέργεια στην Κύπρο προχωρεί η Τουρκία, καθώς όπως μετέδωσε το τουρκικά πρακτορείο ειδήσεων, DHA, αρχίζουν οι εργασίες ανοίγματος της από το 11974 κλειστής πόλης φάντασμα της Αμμοχώστου, για τουριστική και όχι μόνο εκμετάλλευση από την Τουρκία..

Τα έργα προβλέπουν την δημιουργία ενός μεσογειακού Λας Βέγκας, το οποίο θα επιφέρει τεράστια κέρδη για την οικονομία του ψευδοκράτους αλλά κυρίως της ίδιας της Τουρκίας.

Μάλιστα για την καλύτερη εποπτεία των έργων, όπως έγινε γνωστό, συγκροτήθηκε στην Άγκυρα μια «ειδική» επιτροπή που αποτελείται από τον πρόεδρο της τουρκικής βουλής, καθηγητή νομικής Metin Feyzioğlu, τον πρώην βασικό σύμβουλο του Ντεκτάς, Ergun Olgun, τον πρώην πρόεδρο του ψευδοκράτους, Derviş Eroğlu, τον πρώην επίσημο συνομιλητή για το Κυπριακό, βουλευτή Oğuzhan Hasipoğlu και τον νομικό σύμβουλο της τουρκικής βουλής, καθηγητή Necdet Basa. Η επιτροπή θα ασχοληθεί και με το διεθνές αντίκτυπο του ανοίγματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές απογραφές της Αμμοχώστου, υπολογίζεται η οικονομική της αξία στην σημερινή κατάσταση ανέρχεται σε 10 δις δολάρια. Το 1974, πριν από την εισβολή, διέθετε 10 χιλιάδες τουριστικές κλίνες, 45 μεγάλα ξενοδοχεία, 60 τουριστικά μοτέλ, 21 τράπεζες, 24 θέατρα και κινηματογράφους ενώ βρέθηκαν στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά, 8 χιλιάδες 500 τόμοι στις βιβλιοθήκες που κατασχέθηκαν.

Μάλιστα! Ειδική περίπτωση κλοπής δημόσιας και ιδιωτικής περιούσιας από ένα κράτος στο άλλο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *