ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟ… ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Βλέποντας την συνεχιζόμενη διπλωματική απομόνωση η Άγκυρα, πολύ νωρίς άρχισε σε αντίπραξη να παίζει το χαρτί των λαθρό που βρίσκονται στην Τουρκία και που είναι αν πάσα στιγμή μια βραδυφλεγής βόμβα για την Ευρώπη και πρωτίστως για την χώρα μας.

Χτες, 19 του μηνός, ο γενικός Διευθυντής του Τμήματος των Προσφύγων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Abdullah Ayaz, κουνώντας ουσιαστικά το δάχτυλο του προς την Δύση τόνισε πως η Τουρκία δεν μπορεί άλλο να σηκώσει το βάρος των λαθρό.

Σύμφωνα με τον Abdullah Ayaz, αυτή την στιγμή στην Τουρκία βρίσκονται 4,9 λαθρό ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί με την συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ο συνολικός αριθμός των λαθρό έχει αυξηθεί από το 2018 όταν ήταν 4,2 εκατομμύρια και οι προοπτικές είναι να αυξηθεί και άλλο.

Γνωστό είναι πως η Τουρκία παίρνει μεγάλα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους λαθρό, αλλά η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά πως το χαρτί αυτό είναι ο καλύτερος εκβιασμός προς την Ευρώπη για να επιτύχει όλο και μεγαλύτερα οφέλη οικονομικά αλλά και στρατηγικά.

Το θέμα είναι εμείς πως θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή την απειλή ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *