ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…«ΕΦΤΥΣΑΝ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!

5/5 (3)

fotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μεγάλο σκάνδαλο για τον Ερντογάν εξελίσσεται η υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών που υπηρετούν στην νατοϊκή βάση στην Γερμανία, καθώς οι πληροφοριες αναφέρουν ότι ζήτησαν ομαδικά πολιτικό άσυλο από την γερμανική κυβέρνηση και αρνούνται να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού καναλιού SWR, οι Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην νατοϊκή βάση Rheinland-Pfalz, της περιοχής του Kaiserslautern στην Γερμανία, έχουν ζητήσει ομαδικά πολιτικό άσυλο από την γερμανική κυβέρνηση καθώς, όπως υποστηρίζουν, κινδυνεύει η ζωή τους αν παραμείνουν στην θέση τους και γυρίσουν στην Τουρκία γιατί κατηγορούνται από τον Ερντογάν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Όπως έγινε γνωστό στην βάση αυτή υπηρετούν περί τι2 30-40 Τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ η συνολική δύναμη των Τούρκων στρατιωτικών στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ανέρχονται στους 500.

Η γερμανική κυβέρνηση ήδη εξετάζει ο αίτημα τους για πολιτικό άσυλο ενώ ήδη υπάρχει ένταση με την Τουρκία από την μη έκδοση άλλων Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Γερμανία αφού το έσκασαν από την Τουρκία και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Η νέα αυτή σκανδαλώδη περίπτωση αναμένεται να προκαλέσει και άλλα προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας Γερμανίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 17 Νοέ. 2016

    […] Όπως έγινε γνωστό στην βάση αυτή υπηρετούν περί τι2 30-40 Τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ η συνολική δύναμη των Τούρκων στρατιωτικών στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ανέρχονται στους 500. Η γερμανική κυβέρνηση ήδη εξετάζει ο αίτημα τους για πολιτικό άσυλο ενώ ήδη υπάρχει ένταση με την Τουρκία από την μη έκδοση άλλων Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Γερμανία αφού το έσκασαν από την Τουρκία και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Η νέα αυτή σκανδαλώδη περίπτωση αναμένεται να προκαλέσει και άλλα προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας Γερμανίας. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *