Οι συμφωνίες της Εκκλησίας για να ξεπουληθεί η Βουλιαγμένη σε εφοπλιστές και Άραβες. Η αλλαγή Αρχιεπισκόπου ίσως σώσει…την Βουλιαγμένη.

5/5 (3)

Υπόγειες συμφωνίες της εκκλησίας με άραβες και Έλληνες εφοπλιστές για να γίνει η περιοχή της Βουλιαγμένης χρυσάφι για τον παγκάρι της.

Το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και η διεκδίκηση 46,6 στρεμμάτων του οικοπέδου του από την Εκκλησία είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά αξιώσεών της που εκκρεμούν.

Ιερώνυμος… ο “άγιος” του real estate και συναυτουργός ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ.

Βαδίζουμε με σπασμένα τα φρένα, για την άβυσσο του ακρωτηριασμού της Πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας, κι ακόμα παίζουμε με τα πλήκτρα και το διαδίκτυο, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Του Άρη Σπίνου

Μέχρι σήμερα είχαμε γίνει μάρτυρες της αφωνίας του Αρχιεπισκόπου σε κάθε μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία. Σαν να μην υπάρχει! Η μεγάλη δικαιολογία ίσως είναι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Αν όμως συμβαίνει αυτό τότε παραιτείτε γιατί το αξίωμα του Θρησκευτικού Ηγέτη δεν είναι…γκανιότα σε χαρτοπαιχτική λέσχη! Σήμερα το edolio5 θα σας παρουσιάσει τις υπόγειες συμφωνίες της εκκλησίας με άραβες και Έλληνες εφοπλιστές για να γίνει η περιοχή της Βουλιαγμένης χρυσάφι για τον παγκάρι της.Το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και η διεκδίκηση 46,6 στρεμμάτων του οικοπέδου του από την Εκκλησία είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά αξιώσεών της που εκκρεμούν.

Αδόμητες ή κοινόχρηστες εκτάσεις στη Βουλιαγμένη, που σήμερα δίνουν στην πόλη τις «αναπνοές» πρασίνου και ελεύθερου χώρου για να έχει μια φυσιογνωμία που θεωρούν όλοι δεδομένη, είναι αυτές που σήμερα διεκδικεί με όλα τα ένδικα μέσα η Εκκλησία της Ελλάδος προκειμένου να τις αξιοποιήσει μέσω της δόμησης, αλλάζοντας τελεσίδικα τον χαρακτήρα της περιοχής.

Πρόκειται για έναν σφοδρό και μακροχρόνιο κτηματικό πόλεμο που δυστυχώς λίγο έχει αναδειχθεί στην επικαιρότητα και ακόμη λιγότερο έχει συνειδητοποιηθεί η έκτασή του από τους κατοίκους της περιοχής. Η πιο ώριμη από τις εκκλησιαστικές διεκδικήσεις αφορά στα 212 οικόπεδα σε όλη τη Βουλιαγμένη που σήμερα παραμένουν αδόμητα χάρη στην πρόνοια των δημοτικών διοικήσεων της πόλης. Πρόκειται για μεγάλες εκτάσεις που οι δημοτικές αρχές Καραγεώργου και Κασιδόκωστα δέσμευσαν ως πράσινους και κοινόχρηστους χώρους και οι οποίες μετά την πάροδο των ετών και την κατακόρυφη αύξηση της αξίας της γης ήταν πλέον αδύνατο για τον Δήμο να αποζημιωθούν.

Η υπόθεση αυτή έχει τελεσιδικήσει στα ελληνικά δικαστήρια υπέρ της Εκκλησίας που διεκδίκησε και πέτυχε την άρση των απαλλοτριώσεων, βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει ξεκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα στη μισή Βουλιαγμένη είναι η επιμονή της διοίκησης Κωνσταντέλλου να κρατήσει με κάθε μέσο αδόμητες τις εκτάσεις αυτές, ακόμη και πληρώνοντας τακτικά πρόστιμα για την «απειθαρχία» της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου να θεωρεί μέχρι σήμερα «πολεοδομικά αρρύθμιστα» τα κομμάτια αυτά.

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο λόφος της Φασκομηλιάς πάνω από τη Λίμνη δεν είναι μόνο ένα όμορφο και δασικό μέρος για περίπατο. Έκταση 1.800 στρεμμάτων μέχρι τη Βάρκιζα ανήκει στη Μονή Πετράκη και την Εκκλησία σύμφωνα με τα γνωστά οθωμανικά χειρόγραφα παραχώρησης της …Σουλτάνας, με 4 οικοδομικά τετράγωνα εντός σχεδίου και 250.000 τ.μ. οικοδομήσιμα. Αν μέχρι σήμερα η έκταση αυτή καταλαμβάνεται από φασκόμηλο, πεύκα και την υπόλοιπη χλωρίδα του Υμηττού και όχι από μεζονέτες με πισίνα, δρόμους και δίκτυα κοινής ωφέλειας, είναι επειδή η διοίκηση Κασιδόκωστα πρότεινε και θέσπισε έναν απαγορευτικά μικρό συντελεστή δόμησης (0,025%, δηλαδή 25 τ.μ. ανά στρέμμα).

Ο σημερινός Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού και 3Β Αντώνιος, όταν ήταν διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας προ της εκλογής του, είχε έρθει ήδη σε προχωρημένες συνομιλίες με Ρώσους και Άραβες που κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις οικιστικής αξιοποίησης. Αυτές παραμένουν ακόμη στο συρτάρι, αναμένοντας το ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον για να αρθούν τα πολεοδομικά εμπόδια.

Αλλά και ο λόφος του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης αποτελεί επίσης πεδίο για κτηματικές επενδύσεις.

Μπορεί η σημερινή ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα απειληθεί η λειτουργία του Ιδρύματος, ωστόσο δίπλα από αυτό, στην πευκόφυτη έκταση των 87 στρεμμάτων που απλώνεται μέχρι τη θάλασσα του Λαιμού, υπάρχουν μέχρι σήμερα οι 32 παλιές παράγκες, παραπήγματα που σήμερα έχουν καταρρεύσει, αλλά επί της βάσης των οποίων η Εκκλησία θα έβλεπε πολύ «ζεστά» μια ανοικοδόμηση με τη δοκιμασμένη μέθοδο: Επενδυτές να χτίσουν και να εκμεταλλεύονται με την Εκκλησία να εισπράττει το μίσθωμα. Προεδρικά διατάγματα προστατεύουν σήμερα την περιοχή από μια τέτοιου τύπου αξιοποίηση.

Ωστόσο, μια κυβερνητική απόφαση κατόπιν μιας κεντρικής συμφωνίας, όπως αυτή που επιδιώκεται σταθερά από τη σημερινή διοίκηση της Εκκλησίας, θα μπορούσε να αλλάξει το καθεστώς με μια υπογραφή πρωθυπουργού.

Τέλος, ανοιχτή ακόμη και σήμερα είναι η αντιπαράθεση του Δήμου με την Εκκλησία και τους μισθωτές της για τη λειτουργία καντινών – παραλιακών μπαρ σε όλο το μήκος της ακτογραμμής στα Λιμανάκια.

Οι εκτάσεις κάτω από την παραλιακή λεωφόρο είναι –και αυτές– περιουσία της Μονής Πετράκη και η Εκκλησία θεωρεί ότι παρά τις σχετικές απαγορεύσεις του Προεδρικού Διατάγματος για το παραλιακό μέτωπο, μπορεί να ενοικιάζει όσους χώρους επιθυμεί για να στήνονται beach bar.

Άλλη μια περίπτωση σφοδρής σύγκρουσης με τη δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου, που δεν επέτρεψε τη λειτουργία τους ούτε για μία ημέρα.

Τα παραπάνω συνιστούν απλώς το ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα κομμάτι της εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη. Διότι ήδη εδώ και δεκαετίες η Εκκλησία της Ελλάδος εκμεταλλεύεται εντατικά τα ακίνητα της Μονής Πετράκη στην περιοχή, όπως τη Λίμνη Βουλιαγμένης, αιμοδοτώντας τα ταμεία της.

Από μια λίστα ακινήτων που δημοσιοποίησε σχετικά πρόσφατα η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών με αφορμή τη μαζική ασφάλισή τους, γίνεται σαφές ότι το εκκλησιαστικό Ε9 έχει πολλές και «βαριές» σελίδες:

Μόνο στη Βουλιαγμένη, η λίστα περιέχει 83 συνολικά ακίνητα, συνολικής επιφάνειας άνω των 11,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Απαριθμούνται 72 κατοικίες –μεταξύ των οποίων 16 μεζονέτες– σε 12 κτιριακά συγκροτήματα συνολικής επιφάνειας 9.000 τετραγωνικών μέτρων. Αλλά και 11 εκμεταλλεύσιμα ακίνητα εντός του εμπορικού κέντρου Status επιφάνειας 2.500 τετραγωνικών.

Η αλλαγή Αρχιεπισκόπου ίσως σώσει… τη Βουλιαγμένη.

Πηγή

(Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥΣ). Μενδώνη: Έχουμε δαπανήσει 50 εκατ. για τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα

Η κ. Μενδώνη, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του τι σημαίνει σεβασμός στον Πολιτισμό και την Ιστορία ανέφερε πως το «υπουργείο Πολιτισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, αυτή την εικοσαετία, έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεκέδες, τεμένη, μαυσωλεία, όλη την γκάμα των μνημείων της περιόδου αυτής, ακριβώς διότι σέβεται με τον ίδιο τρόπο τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια».

Αυτό, Μενδώνη μου, δεν είναι διαφορά και σεβασμός στην Ιστορία…
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ … ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ… Αντί να ζητήσετε συγνώμη από τον Ελληνικό λαό και να γκρεμίσετε ή να μετατρέψετε όλα τα τζαμιά σε ναούς χριστιανικούς και ελληνικά σχολεία, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ.ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ.

Υ.Γ.1. Βλέπετε πως σηκώνουν το δάχτυλο τα μογγόλια;;; Μήπως αυτό, σας θυμίζει κάποια “μπατριώτισσα με τα βυζιά έξω, που έπαιξε τον ρόλο της 5ης φάλαγγας στο συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή πριν την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και καλούσε τον κόσμο να μπουκάρει μέσα στην Βουλή και μετά … εξαφανίστηκε”;;; Α ρε έρμε ραγιά… ψάχνεις για “σωτήρες”, που εξυπηρετούν … ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ… Μεσσιανιστής, μέχρι το μεδούλι… και δεν ξυπνάς ακόμα, με τόσες ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ… Ακόμα πιστεύεις σε κόμματα και σε σωτήρες “στημένους” από ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ…. Υ.Γ.2. Ποιά είπαμε πως είναι η καταγωγή της Μενδώνη;;; Υ.Γ.3. Καλά, δεν σας κάνει εντύπωση πως είναι “στα πράγματα”, με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;;;

«H στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις κινήσεις του Προέδρου της Τουρκίας είναι σαφής και ξεκάθαρη και έχει αποτυπωθεί σε όλα τα επίπεδα» τόνισε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις προκλητικές κινήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγία Σοφία.

Υπογράμμισε δε πως, σε αντίθεση με την στάση της γείτονας, η Ελλάδα έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ την τελευταία 20ετία για την προστασία μνημείων της οθωμανικής περιόδου στη χώρα μας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «όπως έχω δηλώσει η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι μία πρόκληση για όλους, διότι ένα μνημείο παγκόσμιας αξίας με πολύ σοβαρούς, με τεράστιους συμβολισμούς, μετατρέπεται σε ένα ισλαμικό τέμενος για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας και με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο».

Η κ. Μενδώνη, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του τι σημαίνει σεβασμός στον Πολιτισμό και την Ιστορία ανέφερε πως το «υπουργείο Πολιτισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, αυτή την εικοσαετία, έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεκέδες, τεμένη, μαυσωλεία, όλη την γκάμα των μνημείων της περιόδου αυτής, ακριβώς διότι σέβεται με τον ίδιο τρόπο τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια».

Η υπουργός προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που μίλησε για μια «προκλητική και απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα οικουμενικής αξίας και σημασίας δημιούργημα, του παγκόσμιου πολιτισμού σε τζαμί» σημειώνοντας πως «πέρα την ιστορική και συναισθηματική αξία για μας τους Έλληνες, αλλά και για το σύνολο των χριστιανών σε όλο τον κόσμο, είναι ένα μνημείο που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ενταγμένο από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

Πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *