ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ» ΕΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19

5/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο εκπρόσωπος Thomas Massie (R-Ky.) είπε ότι ενημερώθηκε από ορισμένα μέλη του στρατού των ΗΠΑ ότι θα παραιτηθούν εάν οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν εντολή για εμβόλιο COVID-19, μετά από μια έκθεση που ισχυρίστηκε ότι η έδρα του στρατού είπε στους διοικητές να προετοιμαστούν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς τον Σεπτέμβριο. «Ήρθα σε επαφή με μέλη του εθελοντικού στρατού μας, τα οποία λένε ότι θα παραιτηθούν εάν δοθεί εντολή για το εμβόλιο COVID. Εισήγαγα το HR 3860 για να απαγορεύσω οποιαδήποτε υποχρεωτική προϋπόθεση ότι ένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων θα λάβει εμβολιασμό κατά του COVID-19. Έχει τώρα 24 χορηγούς », έγραψε ο κύριος Massie στο Twitter. Δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσαν να σταματήσουν τα μέλη της υπηρεσίας ή πόσοι θα προσπαθούσαν να το κάνουν. Μόλις ένα μέλος αναφέρει στον πρώτο σταθμό υπηρεσίας, είναι υποχρεωμένο να παραμείνει στην υπηρεσία των ενόπλων δυνάμεων. Εάν ένα μέλος της υπηρεσίας αποχωρήσει χωρίς έγκριση, μπορεί να κηρυχθεί λιποτάκτης ή να απουσιάζει χωρίς άδεια. Ο Ρεπουμπλικανός νομοθέτης αναφέρθηκε σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Army Times το Σαββατοκύριακο, η οποία περιγράφει λεπτομερώς μια εκτελεστική εντολή που εστάλη από το Τμήμα της Αρχηγίας του Στρατού ότι οι εντολές πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 από την 1η Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία εξαρτάται από το πότε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκδίδει την πλήρη έγκρισή της για τα εμβόλια.

https://www.armytimes.com/news/pentagon-congress/2021/07/01/prepare-for-mandatory-covid-vaccines-in-september-army-tells-commands/?utm_source=twitter.com&utm_campaign=Socialflow+ARM&utm_medium=social

Οι Army Times ανέφεραν ότι είχαν λάβει την οδηγία, HQDA EXORD 225-21, COVID-19 Steady State. «Οι Διοικητές θα συνεχίσουν τις εργασίες εμβολιασμού COVID-19 και θα προετοιμάσουν μια οδηγία για την εντολή του εμβολιασμού COVID-19 για μέλη της υπηρεσίας [την ή περίπου] την 1η Σεπτεμβρίου 2021, εν αναμονή της πλήρους άδειας FDA. Οι εντολές θα είναι διατεθειμένες να παράσχουν μια επιστροφή δεδομένων σχετικά με το καθεστώς εμβολιασμού για το μέλος της υπηρεσίας και να προχωρήσουν για την ολοκλήρωσή τους μόλις δοθεί εντολή για το εμβόλιο », αναφέρει η οδηγία. Το EXORD είναι μια οδηγία που εκδίδεται από τον πρόεδρο στον υπουργό Άμυνας για την εκτέλεση στρατιωτικής επιχείρησης.

Το Υπουργείο Άμυνας και ο Στρατός των ΗΠΑ δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο από τον Τύπο. «Δεν σχολιάζουμε έγγραφα που έχουν διαρρεύσει», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ στους Army Times, σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι εθελοντικό». «Εάν μας ζητηθεί από το [Υπουργείο Άμυνας] να αλλάξουμε τη στάση μας, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε.» Στις 5 Ιουλίου, ο Μάσι σημείωσε ότι η ανάρτησή του στο Twitter «στοχοποιήθηκε» από χρήστες «επιστημονικά αναλφάβητοι, στρατιωτικοί μίσους, θυμωμένοι με μπλε [σημάδι ελέγχου]» στο Twitter.

«Δεν υπάρχουν μελέτες με βάση τα αποτελέσματα της υγείας που να δείχνουν κανένα όφελος από το εμβόλιο για όσους έχουν ήδη COVID», έγραψε. Ο βουλευτής επεσήμανε επίσης μια μελέτη του Υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύτηκε στα τέλη Ιουνίου, η οποία διαπίστωσε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός στρατιωτικών μελών που έλαβαν το εμβόλιο παρουσίασαν υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά καρδιακής φλεγμονής. Οι γιατροί του Στρατού των ΗΠΑ, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας βρήκαν 23 κρούσματα μυοκαρδίτιδας, έναν τύπο καρδιακής φλεγμονής, σε προηγούμενους υγιείς άνδρες. Ανέπτυξαν την κατάσταση εντός τεσσάρων ημερών από τη λήψη του εμβολίου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Cardiology.

https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2781601?utm_source=silverchair&utm_medium=email&utm_campaign=article_alert-jamacardiology&utm_content=olf&utm_term=062921

Η μελέτη έρχεται εβδομάδες αφού το πάνελ των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διαπίστωσε υψηλότερο ρυθμό φλεγμονής της καρδιάς μετά τη χορήγηση εμβολίων mRNA. Ωστόσο, ο οργανισμός και άλλοι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι το όφελος από τη λήψη του εμβολίου υπερτερεί των κινδύνων. Το COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του Κ.Κ.Κ(Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

https://www.theepochtimes.com/giving-the-right-name-to-the-virus-causing-a-worldwide-pandemic-2_3277200.html

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *