ΟΙ «ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ COVID 19(Βίντεο)

3/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια γαλλική εταιρεία είχε την ευφυή ιδέα να σχεδιάσει μια σήραγγα απολύμανσης που θα μπορούσε σύντομα να εμφανιστεί στην είσοδο των σούπερ μάρκετ και ή άλλων εμπορικών περιοχών.
«Οι πελάτες το εισάγουν με το καλάθι τους και στη συνέχεια το προϊόν ψεκάζεται σε αυτό», δήλωσε ο Πιέρ Νικολέτι, διευθυντής της Alineair, της γαλλικής εταιρείας που χειρίζεται το σχεδιασμό και την παραγωγή των σηράγγων, στο La Voix du Nord.

Ο Νικολέτι δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στο Facebook την Τετάρτη (13 Μαΐου) όπου περιγράφει πώς λειτουργεί το τούνελ:

Η σήραγγα ψεκάζει μια λεπτή ομίχλη νερού και αζώτου, είπε ο Nicoletti, προσθέτοντας ότι η ομίχλη είναι «ακίνδυνη» και «επιτρέπει την απολύμανση επιφανείας άνω του 99%».
Απολύμανση εισόδου σήραγγας
Στην εποχή πριν από τον κορωναϊό, η Alineair σχεδίασε έπιπλα δρόμου, είδε τη δραστηριότητά της να παγώνει όταν η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε κλειδώματα πριν από αρκετούς μήνες, καθώς οι περιπτώσεις και οι θάνατοι COVID-19 αυξήθηκαν. Η εταιρεία, είπε, έπρεπε να επανεμφανιστεί και να αδράξει τη στιγμή στην ανάπτυξη ενός προϊόντος για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

«Μέχρι πριν από δύο μήνες, κανείς δεν είχε εργαστεί σε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού. Το λέω αυτό χωρίς κρίση, αλλά στη Γαλλία, δεν είμαστε οι πιο υγιεινοί και δεν υπήρχε ζήτηση», είπε.

Απολύμανση εξόδου σήραγγας
Προς το παρόν, παράγονται περισσότερα από «400 σήραγγες» στο Alineair, σημειώνει το AFP News. Η εταιρεία αναμένει έγκριση από την κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες για να παραδώσει τις σήραγγες σε τοπικές επιχειρήσεις. Με την αυξανόμενη ζήτηση, η εταιρεία ενδέχεται να χρειαστεί να επεκτείνει το 15 ισχυρό εργατικό δυναμικό της για να αυξήσει την παραγωγή, καθώς αυτές οι σήραγγες θα είναι πιθανώς σε υψηλή ζήτηση καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να ανοίξει ξανά.
Όχι εντελώς η ίδια αλλά παρόμοια ιδέα, έγινε στις αρχές Απριλίου πώς ένα σούπερ μάρκετ στη Φιλαδέλφεια ρίχνει καρότσια αγορών σε δοχεία απολυμαντικών λύσεων για να περιορίσει τη μετάδοση του ιού.

Τα σούπερ μάρκετ εξελίσσονται γρήγορα σε έναν κόσμο μετά τον κορωναϊό. Ταμίες σε άλλο σούπερ μάρκετ της Φιλαδέλφειας εντοπίστηκαν πρόσφατα σε πλαστικές σκηνές για να προστατευθούν από πιθανούς φορείς ιών.

«Disinfecting Tunnels» Are Headed To Supermarkets In Post-Lockdown World

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *