ΘΑ«ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ» ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

5/5 (2)

-rusya-istanbul-bogazi-ve-baltik-tan-gecen-nato-g-2264583Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η είδηση ότι η Ρωσία εγκαθιστά νέα συστήματα ραντάρ που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση των πλοίων του ΝΑΤΟ που θα περνούν τον Βόσπορο με κατεύθυνση την Μαύρη θάλασσα, καθώς και όλες τις κινήσεις των νατοϊκών πλοίων στην Βαλτική θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Interfax, τα νέα συστήματα ραντάρ Podslnuh, σκοπεύει να εγκαταστήσει η Ρωσία για την παρακολούθηση όλων των κινήσεων των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στην Βαλτική και στον Βόσπορο. Τα ραντάρ αυτά έχουν την δυνατότητα να εποπτεύουν μια απόσταση γύρω στα 450 χιλιόμετρα και να παρακολουθούν κάθε πλοίο και αεροσκάφος μέσα σε αυτή την ακτίνα δράσης.

Ειδικά για τον Βόσπορο οι Ρώσοι εγκαθιστούν αυτά τα συστήματα των ραντάρ στην χερσόνησο της Κριμαίας και έτσι θα έχουν πλήρη εικόνα σε ότι περνά από τον πορθμό με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα.

Ήδη όπως αναφέρεται η είδηση αυτή έχει θορυβήσει  την Άγκυρα που ανησυχεί για τυχόν νέα περιπλοκή στις σχέσεις της με την Μόσχα τώρα που κατέβαλε έντονες προσπάθειες για την εξομάλυνση τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *