ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΕΣ …ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhurriyet, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Şehit saysı psikolojileri bozdu intiharlar arttı», δηλαδή, «Ο αριθμός των θυμάτων έσπασε την ψυχολογία, ( των στρατιωτών) και αυξηθήκαν οι αυτοκτονίες». Όπως αναφέρεται οι ένοπλες συγκρούσεις με την μεγάλη αύξηση των θυμάτων έχει σαν συνέπεια να καταρρεύσει το ηθικό των στρατιωτών, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι αυτοκτονίες.

Η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική με αποτέλεσμα να επιληφθεί το ίδιο το Γενικό Επιτελείο και να καταστρώσει πρόγραμμα ψυχολογικής τόνωσης των στρατιωτών, που επί μήνες ουσιαστικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ενώ καθημερινά σκοτώνονται και τα τούρκικα κανάλια προβάλλουν συνεχώς κηδείες των θυμάτων αυτού του πολέμου.

Ιδιαίτερα το πρόβλημα παρουσιάζεται έντονο στα σύνορα με την Συρία, όπου μαίνονται οι μάχες με τους Κούρδους με αποτέλεσμα να σημειώνονται οι περισσότερες αυτοκτονίες όπως πρόσφατα ενός λοχία που κυριολεκτικά τάραξε τα νερά στις τάξεις των στρατιωτών.

Για τον λόγο αυτό όπως αναφέρεται ο νομάρχης του Mardin, Ömer Faruk Koçak άρχισε περιοδεία τόνωσης του ηθικού των στρατιωτών που έχει πέσει σε επικίνδυνο βαθμό.

Αλλά και το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχει αναθέσει στην Διοίκηση Εκπαίδευσης και Πειθαρχίας, (EDOK), την κατάρτιση ειδικού προγράμματος τόνωσης του ηθικού του τουρκικού στρατού.

Κατά τα άλλα, οι Τούρκοι συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις τους προς την ελληνική πλευρά. Μα… βρίσκουν και κάνουν!

Askerler neden intihar ediyor = Γιατί αυτοκτονούν οι στρατιώτες

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *