ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ : «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!»

menbic-1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση προς το νότο με σκοπό να καταλάβουν την έδρα των Τζιχαντιστών, την Rakka και παράλληλα να απωθήσουν τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη, το YPG, δηλαδή ο συριακός κλάδος των Κούρδων, ανεβάζει τους τόνους προς την Άγκυρα με μια προκλητική για τους Τούρκους δήλωση ότι, «Εδώ είναι η πρωτεύουσα τους ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Αν θέλετε ελατέ σας περιμένουμε!».

Όπως γραφούν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες επικαλούμενες είδηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας, Hediye Yusuf, σχολιάζοντας την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», δήλωσε ότι οι Κούρδοι δεν θα υποχωρήσουν από το Menbiç ενώ η κουρδική πολη Kamışlı, είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κουρδικού κράτους μέσα στην Συριακή Ομοσπονδία.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος των Κούρδων ανέφερε πως έχει σχηματιστεί μια ομόσπονδη κουρδική βουλή από 151 μελη, τα οποία θα ψηφίσουν το ομοσπονδιακό σύνταγμα των Κούρδων και την ανακήρυξη της πόλης Kamışlı, η οποία σημειωτέον βρίσκεται ακριβώς στην συνοριακή γραμμή Τουρκίας Συρίας και συνδέεται άμεσα με τον κουρδικό πληθυσμό μέσα στην Τουρκία, επίσημα σε πρωτεύουσα του ομόσπονδου κουρδικού κράτους.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις κινήσεις των Τούρκων μέσα στο συριακό έδαφος, απάντησε ότι σε κάθε επιθετική κίνηση των Τούρκων εναντίον τους, οι Κούρδοι θα δώσουν την «κατάλληλη» απάντηση.

Οι δηλώσεις αυτές σχολιαστήκαν σαν μεγάλη κουρδική πρόκληση από τα κουρδικά ΜΜΕ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *