ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΗΡΥΞΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

resized_c7f06-ab064ba2040920161926217382473_2Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι τελευταίες ειδήσεις από το συριακό μέτωπο έχουν θορυβήσει την Άγκυρα, καθώς όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι Κούρδοι της Συρίας εδικά στην περιοχή του Menbiç που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιπαράθεσης με τους Τούρκους, έχουν κηρύξει γενική επιστράτευση και συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις στην μετωπική γραμμή.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες, οι ηλικίες πάνω από 16 ετών και άνω στον κουρδικό πληθυσμό καλούνται να πάρουν τα όπλα και να καταταχτούν στις κουρδικές δυνάμεις. Το εντυπωσιακό είναι πως σε γενική επιστράτευση καλούνται και οι γυναίκες, καθώς είναι γνωστό πως στους Κούρδους οι γυναίκες πολεμούν ισοδύναμα με τους άντρες.

Ήδη οι τουρκικές δυνάμεις και οι ισλαμιστές που στηρίζονται από την Άγκυρα έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής 20 χιλιομέτρων από την πόλη του Menbiç, όπου συγκεντρώνονται οι Κούρδοι μαχητές.

Εκείνο όμως που έχει εκνευρίσει περισσότερο την Άγκυρα, είναι ότι στις κουρδικές γραμμές έχει υψωθεί η αμερικανική σημαία γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν και Αμερικανοί που βρίσκονται μαζί με τους Κούρδους έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε τουρκική κίνηση προς τα νότια.

resized_c09a9-e0d6e8bapyd1

Εντωμεταξύ ο πόλεμος είχε ανάψει για τα καλά στην ίδια την Τουρκία και χτες Κυριακή οι Τούρκοι είχαν άλλους οχτώ νεκρούς από κουρδική επίθεση στην πόλη Βαν στο Κουρδιστάν, ενώ η συνέχεια αναμένεται να είναι ακόμα πιο αιματηρή καθώς όπως φαίνεται τώρα παίζονται όλα για όλα από τους Κούρδους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *