ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ!

kktcΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Προειδοποίηση προς το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου, (KKTC),  απεύθυνε σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφοριες η Άγκυρα, ότι οι Κούρδοι του ΡΚΚ ετοιμάζουν δυναμική ενέργεια στο έδαφος του ψευδοκράτους εν όψει πιθανώς και των μεγάλων εκδηλώσεων που θα γίνουν τις επόμενες μέρες για το φετινό κουρδικό Newroz.

Όπως αναφέρεται έχουν δημιουργηθεί εστίες φιλοκουρδικής δραστηριότητας στα πανεπιστήμια του ψευδοκράτους και προετοιμάζεται δυναμική τρομοκρατική ενέργεια που θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια και την εσωτερική ηρεμία του ψευδοκράτους.

Ήδη ο διοικητής των κατοχικών δυνάμεων, αντιστράτηγος Erhan Uzun, είχε έκτακτη σύσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή των Δυνάμεων Ασφαλείας του ψευδοκράτους, Süleyman Manavoğlu, στο κτίριο της Γενικής Ασφάλειας του ψευδοκράτους για την αντιμετώπιση της κατάστασης και των επικειμένων τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος του ψευδοκράτους.

Όπως επισημαίνεται οι πληροφορίες για τρομακτική ενέργεια στο ψευδοκράτος έχουν πυκνώσει και σχετίζονται με την σύλληψη αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη της «τρομοκράτισσας», Berna Yılmaz, που είναι μέλος της αριστερής οργάνωσης, DHKP-C.

Η ανησυχία είναι μεγάλη γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του ψευδοκράτους επισημάνεται ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας από το κουρδικό ΡΚΚ και από την αριστερή οργάνωση, DHKP-C .

Φέτος τα πράγματα με τους Κούρδους είναι σε οριακό σημείο καθώς οι εξελίξεις στην Συρία, η δικτατορική-καταπιεστική πολιτική του Ερντογάν στο εσωτερικό, αλλά κυρίως ο πόλεμος που μαίνεται με το ΡΚΚ στην νοτιοανατολική Τουρκία, έχουν δημιουργήσει μια πολύ εκρηκτική κατάσταση και τώρα υπάρχει φόβος αυτή η κατάσταση να διοχετευτεί και στο ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.

Κατά τα άλλα, κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι έχει φτάσει η ώρα της οριστικής επίλυσης του Κυπριακού. Μάλλον έχουν άγρια μεσάνυχτα από την πραγματικότητα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *