ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΟΥ COVID-19

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Δανία διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου COVID-19 στον κόσμο. Από τις 4 Αυγούστου, οι Δανοί υπέστησαν 616 θανάτους COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Αυτό είναι λιγότερο από το ένα τρίτο του αριθμού των Δανών που πεθαίνουν από πνευμονία ή γρίπη σε ένα δεδομένο έτος.
Παρά την επιτυχία αυτή, οι Δανοί ηγέτες βρέθηκαν πρόσφατα στην άμυνα. Ο λόγος είναι ότι οι Δανοί δεν φορούν μάσκες προσώπου και, ως επί το πλείστον, οι τοπικές αρχές δεν τις προτείνουν.

Αυτό ώθησε τον Berlingske, την παλαιότερη εφημερίδα της χώρας, να παραπονεθεί ότι οι Δανοί είχαν τοποθετηθεί «στα δεξιά του Tραμπ».

Η Δανία δεν είναι μόνη.
Παρά την παγκόσμια εξόρμηση της μάσκας, τα δεδομένα δείχνουν ότι το 80-90 τοις εκατό των ανθρώπων στη Φινλανδία και την Ολλανδία λένε ότι «ποτέ» δεν φορούν μάσκες όταν βγαίνουν, μια έντονη αντίθεση με το 80-90 τοις εκατό των ανθρώπων στην Ισπανία και την Ιταλία που ας πούμε ότι «πάντα» φορούν μάσκες όταν βγαίνουν.
Οι Ολλανδοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας εξήγησαν πρόσφατα γιατί δεν προτείνουν μάσκες.
«Από ιατρική άποψη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ιατρικής επίδρασης της μάσκας προσώπου, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να μην επιβάλουμε εθνική υποχρέωση», δήλωσε ο υπουργός Ιατρικής Tamara van Ark.

Άλλοι, που επαναλαμβάνουν δηλώσεις παρόμοιες με τον Αμερικανό Γενικό Χειρουργό από τις αρχές Μαρτίου, δήλωσαν ότι οι μάσκες θα μπορούσαν να κάνουν τα άτομα πιο άρρωστα και να επιδεινώσουν την εξάπλωση του ιού.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8583925/The-land-no-face-masks-Hollands-scientists-say-theres-no-solid-evidence-coverings-work.html


«Οι μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους δεν είναι απαραίτητες, με βάση όλα τα τρέχοντα στοιχεία», δήλωσε ο Coen Berends, εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος. «Δεν υπάρχει όφελος και μπορεί να υπάρχει ακόμη και αρνητικός αντίκτυπος.»
Στη Σουηδία, όπου οι θάνατοι του COVID-19 έχουν επιβραδυνθεί, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι δεν βλέπουν «κανένα νόημα» να απαιτούν από τα άτομα να φορούν μάσκες.

https://fee.org/articles/why-sweden-succeeded-in-flattening-the-curve-and-new-york-failed/

«Με τον αριθμό να μειώνεται πολύ γρήγορα στη Σουηδία, δεν βλέπουμε κανένα νόημα να φοράμε μάσκα προσώπου στη Σουηδία, ούτε καν στα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο Anders Tegnell, κορυφαίος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες της Σουηδίας.

Πολύ σημαντικό είναι το εξής: Η Ολλανδία αρνείται να εκδώσει μάσκες προσώπου και η Σουηδία λέει ότι είναι «άσκοπες».

https://fortune.com/2020/07/29/no-point-in-wearing-mask-sweden-covid/

Τι συμβαίνει με τις μάσκες;
Οι κορυφαίοι ανοσολόγοι και επιδημιολόγοι στον κόσμο δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν οι μάσκες βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19. Πράγματι, έχουμε δει οργανώσεις όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το CDC να πηγαίνουν μπρος-πίσω στις προτάσεις τους.

Το CDC(Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) δεν συνιστά επί του παρόντος τη χρήση μάσκας για την πρόληψη του νέου κορωναϊού. Κάντε καθημερινές προληπτικές ενέργειες, όπως να μένετε στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι και να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της αναπνευστικής νόσου.

Θεωρώντας ότι έχουμε δει τους πολίτες να καταγγέλλονται δημόσια επειδή δεν φορούν μάσκα ενώ παίρνουν μια τσάντα παντοπωλείων.
Εγκαίνια στο Trader Joe’s στο Βόρειο Χόλιγουντ, Ca
Η Κάρεν τρελάθηκε που ντροπιάστηκε από την μάσκα…

https://twitter.com/RexChapman/status/1276882898730323968?ref_src=twsrc%5Etfw

The New World’s Orders Out of Our Chaos

Η αλήθεια είναι ότι οι μάσκες έχουν γίνει το νέο ζήτημα σφήνας, η τελευταία φάση του πολιτισμού. Οι αντίπαλοι της μάσκας τείνουν να βλέπουν τους χρήστες μάσκας ως «αστείες γάτες» ή «πρόβατα» που σηματοδοτούν την αρετή που αγνοούν σκόπιμα τη βασική επιστήμη. Οι υποστηρικτές της μάσκας, από την άλλη πλευρά, συχνά βλέπουν άτομα που αρνούνται να φορούν μάσκες ως εγωιστές Trumpkins… που αγνοούν σκόπιμα τη βασική επιστήμη.
Δεν υπάρχει πολύς μέσος χώρος και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το ξεχωρίσετε. Όλοι πρέπει να βγούμε έξω, οπότε σε κάποιο σημείο όλοι πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα ή όχι.
Είναι σαφές από τα δεδομένα ότι παρά την εντύπωση των Αμερικανών ως εγωιστών ανταρτών καουμπόηδες που δεν θα φορούν μάσκα για να προστατεύσουν τους άλλους, οι Αμερικανοί φορούν μάσκες πολύ περισσότερο από πολλούς ανθρώπους σε ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *