ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ(Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο επικεφαλής του ιδιωτικού γραφείου πληροφοριών Stratfor, George Friedman, δήλωσε δημοσίως ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι εμποδίζει μια ρωσογερμανική συμμαχία να είναι ο κύριος στρατηγικός της στόχος. Η αμερικανική κυβέρνηση βλέπει μια απειλή για την ηγεμονία της ως μοναδική υπερδύναμη του κόσμου στη δημιουργία μιας τέτοιας ένωσης, είπε. Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Stratfor επέστησε την προσοχή στη δυνατότητα ενός αποτελεσματικού δεσμού μεταξύ της γερμανικής τεχνολογίας και του κεφαλαίου με τους ρωσικούς φυσικούς πόρους. Μια τέτοια πιθανότητα απειλεί την αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσε ο Φρίντμαν, αναφέρει το Pravda.Ru.

Έτσι, ένας άλλος συνδυασμός μπορεί να εμφανιστεί στην παγκόσμια γεωπολιτική: οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρασία ως βάση του διπολικού κόσμου. Ως παράδειγμα μιας πραγματικής αντίδρασης σε αυτήν την απειλή, ο Friedman κατέφυγε στην αμερικανική παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε σε πραξικόπημα και σε ένα ενεργό πόλεμο στην Ευρώπη.

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/42650642_2127197413980337_612353914255179776_n.jpg?_nc_cat=106&oh=7d668f6758228adadeff686d9fb1bc9a&oe=5C265845

Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας George Friedman είναι ο επικεφαλής της Stratfor Global Intelligence, η οποία ιδρύθηκε το 1996. Η Stratfor εδρεύει στο Τέξας. Η Stratfor συμβουλεύει περισσότερες από 4.000 εταιρείες, ιδιώτες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των πελατών της Stratfor είναι οργανισμοί όπως η Bank of America, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Apple, η Microsoft και η Lockheed Martin, η Monsanto, η Cisco και άλλες μεγάλες εμπορικές εταιρείες και οργανώσεις.

Stratfor:The US Main Interest is to Stop Alliance Between Russia and Germany

Ο Γιώργος Φρίντμαν είναι ο συγγραφέας της «Τα επόμενα 100 χρόνια», που δημοσιεύτηκε το 2009, όπου συζητά τις προκλήσεις για την παγκόσμια ασφάλεια στον 21ο αιώνα. Στο βιβλίο, έγραψε ότι μεταξύ του 2020 και του 2030, η Τουρκία, η Πολωνία και η Ιαπωνία, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, θα καταστούν ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις. Ο Friedman έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία ενός ισχυρού προαμερικανικού συνασπισμού των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Το μπλοκ θα ενεργήσει αποκλειστικά προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για να αντιμετωπίσει την αναβίωση της Ρωσίας,

Germany Joining China and Russia Alliance

K-433 Svyatoy Georgiy Pobedonosets: Nuclear Triad Workhorse

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *