Οι ΗΠΑ μεταφέρουν τρομοκράτες του ISIS από το Ιράκ στη Συρία

Στο πλαίσιο της επένδυσης της Ουάσιγκτον στην τρομοκρατία και για τη διαιώνιση του επιθετικού πολέμου εναντίον της Συρίας, οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν μεταφέρει 25 τρομοκράτες του ISIS από το Ιράκ στη Συρία.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, 25 τρομοκράτες του ISIS εισήλθαν από τα Ιρακινά εδάφη στις 28 Φεβρουαρίου στην πόλη Al-Sahl στη νότια περιοχή της Χασάκα της Συρίας, υπό την προστασία των δυνάμεων κατοχής των ΗΠΑ.

Οι τρομοκράτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο Al-Dshesheh κοντά στην Al-Sahl, προτού μεταφερθούν από θωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ στο παράνομο αμερικανικό στρατόπεδο Al-Bulgar, αργότερα, με δύο ελικόπτερα, στην αμερικανική βάση ανατολικά της πόλης Al-Shaddadi στη νότια Χασάκα και έπειτα στην περιοχή Ντερ Εζούρ.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν μικρά στρατόπεδα για να υποδέχονται και να συγκεντρώνουν εκεί τρομοκράτες του ISIS, με σκοπό να τους φέρνουν από το Ιράκ και να τους στέλνουν σε επιλεγμένες από τις ΗΠΑ περιοχές, ώστε να διαπράττουν επιθέσεις εναντίον θέσεων του στρατού της Συρίας, όπως και να πλήττουν περιοχές και ζωτικής σημαασίας υποδομές αμάχων στη χώρα.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ επιβλέπουν την εκπαίδευση των τρομοκρατικών ομάδων στις περιοχές υπό την κατοχή τους, ειδικά στην Al-Tanf στα Συρο-Ιρακινά σύνορα, και προσφέρουν διοικητική υποστήριξη και οπλισμό στους τρομοκράτες του ISIS.

Μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων που εκπαιδεύονται από τις κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ είναι και οι ομάδες με την ονομασία Jaish Maghawer Al-Thawra και Osod Al-Sharqeyeh. 

Πηγή: syriatimes.sy

mandataapoekso.blogspot.com

No Victories? Invent Some: Biden’s Quest To Middle East Domination

The Axis Of Resistance On The Offensive. Or Not?

www.nikosxeiladakis.gr


Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *