ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα άκρος αποκαλυπτικό άρθρο η τουρκική επιθεώρηση Aydınlık αποκαλύπτει μετά από σχετική έρευνα ποιες είναι οι δυνάμεις όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «στρατός του Σόρος» στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές και πόσο μπορεί να επηρεάσει στις εξελίξεις και το πιο ενδιαφέρων, τι διαπλοκή έχει στην Τουρκία με την οποία συνδέεται στενά από την δεκαετία του ενενήντα.

Όσο και αυτό ακούγεται εκ πρώτης απίστευτο και όμως με τις τελευταίες ευρωεκλογές η Νέα Τάξη ενίσχυσε την δύναμη της στο Ευρωκοινοβούλιο, παρά τις διάφορες αντίθετες φωνές που έχουν δυναμώσει τελευταία. Όπως αναφέρεται ο πρωταγωνιστής της Νέας Τάξης, Τζώρτζ Σόρος, από τους 751 νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές ελέγχει τους 226, (Έλληνες ;;;). Δηλαδή 226 ευρωβουλευτές δουλεύουν φανερά και άμεσα, (και πολλοί άλλοι έμμεσα), για τα σχέδια του αρχιμάγειρα της Νέας Τάξης.

Όλοι αυτοί χρηματοδοτούνται από τια διάφορες ΜΚΟ τους Σόρος, προβάλουν τα γνωστά σλόγκαν περί αντιρατσισμού και ελεύθερης κοινωνίας χωρίς σύνορα, όπου ο καθένας ανεξαρτήτου εθνότητας και θρησκείας θα κάνει ότι του γουστάρει, αλλά…σύμφωνα με τις επιταγές της Νέας Τάξης.

Το άλλο στοιχείο που διακρίνεται στα σχέδια του κυρίου αυτού, είναι ότι πιέζει με κάθε τρόπο να επικρατήσει μια σφοδρή αντιρωσική γραμμή στο Ευρωκοινοβούλιο και να καταπολεμηθεί η …δικτατορική και εναντίον των ομοφυλοφίλων Ρωσία με διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος της.

Αλλά και στην Τουρκία ο Σόρος με την δική του ΜΚΟ, το Açık Toplum Vakfı, δηλαδή το Βακούφι της Ανοιχτής Κοινωνίας, έχει δράση τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να επηρεάσει τις εξελίξεις. Επίσης είναι γνωστή η οικονομική στήριξη του Σόρος στην τουρκική οικονομία από την δεκαετία το ενενήντα, ενώ τα πρώτα χρόνια της επικράτησης του Ερντογάν τον στήριξε με όλα τα μέσα. Τελευταία όμως έχουν πυκνώσει τα σύννεφα καθώς το καθεστώς Ερντογάν έχει κατηγορήσει το Σόρος για τις σχέσεις του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *