ΟΙ «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ» ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 1.200 «ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ» Το ελληνικό νησί που θα γινόταν «χαλιφάτο μεταναστών» (ΒΙΝΤΕΟ) Το «βρώμικο παιχνίδι» των ΜΚΟ και ο τουρκικός δάκτυλος

5/5 (3)

ΟΙ «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ» ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 1.200 «ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ» ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΒΡΟ, ΓΙΑ… ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ!

Μετά από τις θέσεις 400 «συνοριοφυλάκων» στον Έβρο, η κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων» προκήρυξε «διαγωνισμό» (εδώ γελάνε τα «γαλάζια παιδιά»!) για την πρόσληψη 800 «συνοριοφυλάκων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Προτεραιότητα δε για πρόσληψη, θα έχουν τα «γαλάζια παιδιά» που κατάγονται και διαμένουν μόνιμα τα τελευταία χρόνια στα νησιά – ενώ το ίδιο ισχύει και για τον «διαγωνισμό» που τρέχει για τον Έβρο. 

Ιδού και οι θέσεις ανά νησί:

Π.Ε. Λέσβου: 240 θέσεις

Π.Ε. Σάμου: 180 θέσεις

Π.Ε. Χίου: 160 θέσεις

Π.Ε. Κω: 100 θέσεις

Νήσος Λέρος: 80 θέσεις

Νήσος Σύμη: 20 θέσεις

Νήσος Κάλυμνος: 10 θέσεις

Νήσος Μεγίστη: 10 θέσεις

Ωστόσο, οι προσληφθέντες δεν θα είναι μόνιμοι, αλλά «ορισμένου χρόνου», με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του «συμβολαίου» τους, η οποία θα εξαρτηθεί βεβαίως από τις λαθρομεταναστευτικές ροές! 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Κατ’ αρχάς, οι «εθνικόφρονες» θέλουν αφενός μεν να βολέψουν 1.200 «γαλάζια παιδιά», αλλά και αφετέρου δε να βουλώσουν στόματα σε Έβρο και νησιά! Διότι ποιος από την οικογένεια των χιλιάδων προσληφθέντων θα τολμήσει να πει κουβέντα για την λαθρομετανάστευση, αφού απ’ αυτήν θα εξαρτάται το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών, εγγονών, αδελφών, συζύγων, γονέων και λοιπών συγγενών τους;

Κατά δεύτερον, οι σκοπίμως «ορισμένου χρόνου» κι όχι μόνιμοι «συνοριοφύλακες», θα παίζουν το ρόλο του… τροχονόμου των εισβολέων, για… πρακτικούς λόγους: αν τους σταματούν και καταφέρουν κάποια στιγμή να εξαλείψουν την λαθρομετανάστευση, θα τους πούνε οι κυβερνώντες «ευχαριστούμε πολύ, ο σκοπός επετεύχθη, δε σας χρειαζόμαστε άλλο, πηγαίνετε σπίτια σας τώρα» και θα μείνουν άνεργοι! Ενώ αν ήταν μόνιμοι, θα έκαναν κανονικά τη δουλειά τους και θα σταματούσαν τους εισβολείς, χωρίς το άγχος της απόλυσης!

Καταλάβατε τώρα τι βρώμικο ρόλο παίζουν αυτοί που μας κυβερνούν;

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΟΒΙΕΤ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΚΙ Ο… ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ»

Όπως σας ενημερώσαμε προχθές, τα κομμούνια στον Μανταμάδο της Λέσβου (όπου στις τελευταίες εκλογές  πρώτο κόμμα βγήκε το ΚΚΕ με 30% και η αριστερά στο σύνολό της συγκέντρωσε ποσοστά περίπου 65%!), ξεσηκώθηκαν λόγω των φημών ότι το νέο hot spot της Λέσβου θα φτιαχτεί στην περιοχή τους, προβάλλοντας διάφορες φτηνές δικαιολογίες – πως θα τους χαλάσει την… «αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα», πως… «αν πιάσει φωτιά θα καεί όλο το νησί», κι άλλες τέτοιες αστειότητες.

Τώρα, στο παιχνίδι μπήκαν και οι «σύλλογοι» της περιοχής (ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ!), όπως π.χ. ο «αγροτικός-αλιευτικός σύλλογος», ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι τα μέλη του είναι σε… «αγωνιστική ετοιμότητα», κι ότι δεν είναι πως δεν συμπαθούν τα «προσφυγάκια», αλλά δεν τα θέλουν στην περιοχή τους γιατί δεν ανέχονται «ο Μανταμάδος να γραφτεί στην ιστορία δίπλα στο Νταχάου και τα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Τι αντιπροτείνουν τα κομμούνια του… Ανώτατου Σοβιέτ της Λέσβου; Να στέλνονται τα «προσφυγάκια» σε hotspots της ηπειρωτικής Ελλάδας: «Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας».

Δηλαδή, στην περιοχή τους το hotspot θα είναι… Νταχάου, στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας όμως… δεν θα είναι Νταχάου, αλλά «δημόσιος, ανοιχτός και αξιοπρεπής χώρος φιλοξενίας»!

ethnikismos.net/

Οργανωμένη στρατιωτικά ήταν η εξέγερση των μεταναστών – Πώς μπλόκαραν τους αστυνομικούς και τρομοκράτησαν τους κατοίκους

Η πρόσφατη εξέγερση των μεταναστών – προσφύγων στη Λέσβο είχε χαρακτηριστικά σχεδιασμού στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτό προκάλεσε συναγερμό στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία, που είδαν υποκίνηση από συγκεκριμένες ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν πλοκάμια στην Τουρκία και λαμβάνουν οδηγίες από περίεργα κέντρα. 

Από την άλλη, η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιδράσει, τα απόνερα της εξέγερσης που κράτησαν αρκετά 24ωρα και η δυνατότητα επιρροής στην πολιτική ατζέντα της χώρας είναι μόλις κάποια από τα συμπεράσματα που καθείς μπορεί να βγάλει από όσα έλαβαν χώρα στην ακριτική Λέσβο. Αυστηρά στον τομέα της ασφάλειας έχει αξία να δούμε ποια ακριβώς είναι τα αποτελέσματα της εξέγερσης των μεταναστών, η οποία -επαναλαμβάνουμε- σύμφωνα με τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, θεωρήθηκε «υποκινούμενη» από συγκεκριμένες ΜΚΟ. Τι ακριβώς πέτυχε η ομάδα των περίπου 3.000 μεταναστών, η οποία εκκίνησε από το καμπ της Μόριας;

Σύμφωνα με τον ειδικό Ασφαλείας Αλέξανδρο Νίκλαν, κατάφεραν να καταλάβουν σημεία της πόλης και να προκαλέσουν βλάβες σε δομές της περιοχής, ενώ χαρακτηριστικά η ΔΕΗ γλίτωσε παρά τις προσπάθειες εμπρησμού. Κινήθηκαν σε διαφορετικά σημεία και χώρους και όχι ως  συντεταγμένη πορεία, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν, έτσι ώστε να προκληθεί διάσπαση δυνάμεων ασφαλείας και να είναι αδύνατη η ανάσχεσή τους. Κατάφεραν να πετύχουν -με κίνηση σε τρία σημεία και στο τέλος με κυκλωτική κίνηση προς τα πίσω στη Μόρια- να ξεκινήσει νέα εστία ταραχών. Κατάφεραν να διακόψουν την κυκλοφορία, καθώς περιοχές του νησιού απομονώθηκαν εντελώς. Ταυτόχρονα έγινε επίδειξη δύναμης, αφού το να μπορείς να κινητοποιήσεις 2.000 άνδρες μάχιμης ηλικίας έχοντας μπροστά σαν ασπίδες γυναίκες και παιδιά (τακτική που χρησιμοποιούν τρομοκράτες που μάχονται στη Μέση Ανατολή) στέλνει μηνύματα. Επιπρόσθετα κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθήκες που προκαλούν φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

Αντιθέτως η «άλλη πλευρά», αυτή των δυνάμεων ασφαλείας, έδειξε μόνο κενά. Γίνεται λόγος για ελλιπές ισοζύγιο δυνάμεων, παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ενισχυθεί μόλις λίγες ώρες νωρίτερα από την εξέγερση από την Αθήνα, και αργή αντίδραση. Είναι ολοφάνερη η αδυναμία να αντιμετωπιστούν φαινόμενα μαζικής έξαρσης με έγκαιρο τρόπο, ενώ τα επίπεδα ετοιμότητας κρίθηκαν ανεπαρκή.

Η υποκίνηση για την τροπολογία είναι το… καλό σενάριο! Μετά την εξέγερση η κυβέρνηση κατήγγειλε κάποιες ΜΚΟ ως υποκινητές της και το απέδωσε στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα, ο λόγος για τον οποίο αντέδρασαν οι ΜΚΟ και υποκίνησαν σε εξέγερση τους μετανάστες είναι επειδή πλέον θα περιοριζόταν ο τρόπος δράσης τους. Κατά κυβερνητικά στελέχη και πάλι, έτερος λόγος ήταν η αλλαγή του νόμου για το άσυλο, ο οποίος άφηνε λιγότερο χώρο ελιγμών και κερδοφορίας σε κάποιες εξ αυτών, που ασχολούνταν αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που εξασφάλιζαν -με άσυλο ή χωρίς- την παραμονή των αλλοδαπών στη χώρα. 

Είναι ενδεικτικό το τεράστιο ποσοστό των χαρακτηριζόμενων «ευάλωτων» επί σειρά ετών που είχαν άμεση πρόσβαση σε προνόμια και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τους στην ενδοχώρα. Αυτό επιτυγχανόταν κυρίως με το δασκάλεμα των μεταναστών από μέλη ΜΚΟ ως προς το τι θα έπρεπε να ισχυριστούν στην επιτροπή. Ολα αυτά δεν συνέβαιναν δίχως οικονομικά κέρδη για τις ΜΚΟ. Αυτά τα οικονομικά συμφέροντα θεωρεί η κυβέρνηση ότι διαταράσσονται με τη νέα πολιτική της. Αυτό όμως, όπως σημειώνουν αρκετοί, είναι το… καλό σενάριο. Το σενάριο που θέλει να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ως υπόθεση εργασίας στη δημόσια τουλάχιστον σφαίρα.

Συνεχεια εδω

https://www.newsbreak.gr/ellada/75326/organomeni-stratiotika-itan-i-exegersi-ton-metanaston-pos-mplokaran-toys-astynomikoys-kai-tromokratisan-toys-katoikoys/

Το ελληνικό νησί που θα γινόταν «χαλιφάτο μεταναστών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από, περίπου, μια πενταετία, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris -ίσως θυμάστε πως- έψαχνε να αγοράσει ένα ελληνικό νησί, το οποίο θα παραχωρούσε, όπως έλεγε, στους «πρόσφυγες και μετανάστες» από την Μέση Ανατολή και την Αφρική, προκειμένου να ίδρυαν, εκ των πραγμάτων, ένα είδος χαλιφάτου, στο Αιγαίο. 

Το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ! Ευτυχώς!
Ποτέ μην λέτε… ποτέ… 

ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ…

ΕΔΩ, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΑΙΓΑΙΟ – ΚΡΗΤΗ – ΝΗΣΙΑ – ΘΡΑΚΗ… ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Σε ένα νησί θα κολλήσουν;;;

Άλλωστε η Μπακογιάννη, μίλησε για το…χαμένο Καστελόριζο… 
 
Όλοι αυτοί, τον σιωνισμό εξυπηρετούν..

Θυμάστε τι είχε συμβεί το 2015;


Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, Ναγκίπ Σαουίρις, ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο, καθώς είχε συναντήσεις, ως επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού oμίλου Orascom Investment Holding Group Naguib Sawiris  με κύκλους της Αθήνας.

Πριν από, περίπου, μια πενταετία, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris -ίσως θυμάστε πως- έψαχνε να αγοράσει ένα ελληνικό νησί, το οποίο θα παραχωρούσε, όπως έλεγε, στους «πρόσφυγες και μετανάστες» από την Μέση Ανατολή και την Αφρική, προκειμένου να ίδρυαν, εκ των πραγμάτων, ένα είδος χαλιφάτου, στο Αιγαίο. Το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ! Ευτυχώς!


Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΣΥΡΙΖΑ) ή της Ιταλίας να αγοράσει ένα νησί, να το ανεξαρτητοποιήσει και να μεταφέρει εκεί μουσουλμάνους για να ξεκινήσουν εκεί την ζωή τους εργαζόμενοι σε μία νέα πατρίδα. 


Παραδέχτηκε μεν ότι στο σχέδιο του – το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «τρελό» – υπάρχουν προβλήματα υλοποίησης με πρώτο και βασικότερο το νομικό καθεστώς του νέου κράτους.


Ωστόσο, άπαξ και τα χρήματα «μιλούν», πολλές φορές αλλάζουν νόμους και καταστάσεις. Ακόμα ο Σαουίρις δεν έχει σταματήσει να ονειρεύεται την υλοποίηση της ιδέας του.

«Η Ελλάδα ή η Ιταλία ας μου πουλήσει ένα νησί, θα κηρύξω την ανεξαρτησία του και θα φιλοξενήσω μετανάστες σε αυτό και θα τους προσφέρω θέσεις εργασίας για να οικοδομήσουν την νέα τους χώρα» είχε επισημάνει το 2015 ο δισεκατομμυριούχος στο twitter, ο οποίος τάσσεται, εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της ανάμειξης λαών.


Ο πλουσιότερος αιγύπτιος επιχειρηματίας και ο έβδομος πλουσιότερος στην Αφρική δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα.


 Με τις τηλεπικοινωνίες να είναι η βασική του δραστηριότητα έκανε ένα πέρασμα από την Wind την περίοδο 2007-2009. 

Έχει διασκεδάσει αρκετές φορές στο Nammos στην Μύκονο. 

Το 2010 είχε δείξει ενδιαφέρον για την έκταση 175 στρεμμάτων στον Δήμο Αφάντου στην Ρόδο καθώς και για την έκταση 738 στρεμμάτων στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες στην Κρήτη.

Billionaire to Buy Island for Syrian Refugees

Egyptian billionaire offers to buy Island for refugees

el.gr/ellada

Στοιχεία σοκ για τη Λέσβο – Ανυπολόγιστες υγειονομικές συνέπειες από τις ορδές των μεταναστών

Πληθυσμιακά τα πράγματα είναι τραγικά καθώς το 40% των διαβιούντων στο νησί είναι αλλοδαποί ενώ στον καταυλισμό της Μόριας ζουν περισσότεροι από 32.000 όταν σε όλο το κοινοτικό διαμέρισμα οι Έλληνες κάτοικοι ανέρχονται στους 1.100 περίπου, ενώ η πόλη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει 27.000.

 Μόνον το 2016, σύμφωνα με τον αντιπεφεριάρχη Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Χατζηκομνηνό, το Δημόσιο κατέβαλε στο «Βοστάνειο» επιπλέον 1,6 εκατ ευρώ το 2019 ως έξοδα νοσηλείας των αλλοδαπών.

Κι έχεις και τον Βερύκκιο, να «δημοσιογραφεί» για … τουριστική ανάπτυξη…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ… ΚΑΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΙΝΕΙ ΦΡΕΝΤΟ..

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

parapolitika.gr

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Λέσβο δεν είναι μόνον οι ορδές των μεταναστών που έχουν κατακλύσει το νησί αλλά και οι υγειονομικές συνέπειες που προκύπτουν από μια τέτοια επιβάρυνση.
 Πληθυσμιακά τα πράγματα είναι τραγικά καθώς το 40% των διαβιούντων στο νησί είναι αλλοδαποί ενώ στον καταυλισμό της Μόριας ζουν περισσότεροι από 32.000 όταν σε όλο το κοινοτικό διαμέρισμα οι Έλληνες κάτοικοι ανέρχονται στους 1.100 περίπου, ενώ η πόλη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει 27.000. 

Ομοίως στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, την κύρια μονάδα της Μυτιλήνης, οι ισορροπίες έχουν πλήρως ανατραπεί. 

Για παράδειγμα από τα 18 κρεβάτια της αιμοκάθαρσης τα 14 έχουν διατεθεί για τη νοσηλεία προσφύγων. 

Στην Παθολογική κλινική σπανίως βρίσκει κανείς ελεύθερο κρεβάτι όπως και στην Παιδιατρική. 

Λογικό είναι αφού μιλάμε για ανθρώπους που ζουν στο ύπαιθρο, στις ρίζες των ελιών και των πεύκων. 

Όσον δε για τις γεννήσεις, ανήμερα την Πρωτοχρονιά καταγράφηκαν 8 γεννήσεις παιδιών μεταναστών και μία από Ελληνίδα μητέρα. 

Μόνον το 2016, σύμφωνα με τον αντιπεφεριάρχη Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Χατζηκομνηνό, το Δημόσιο κατέβαλε στο «Βοστάνειο» επιπλέον 1,6 εκατ ευρώ το 2019 ως έξοδα νοσηλείας των αλλοδαπών.

Όλα προσχεδιασμένα, για να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων…;;;;

«Το σχέδιο από το 2015 και μετά ήταν, όσοι Έλληνες δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες, να τα νοίκιαζαν στις ΜΚΟ για να βάλουν μέσα λάθρο και οι ίδιοι να βρουν τίποτα τρώγλες με 100 ευρώ το μήνα, να πάνε με την οικογένεια τους. 

Σε βάθος χρόνου και αφού τα κόκκινα δάνεια δεν αποπληρώνονται σύμφωνα με τις προσδοκίες των τραπεζών, να…

Εχτές, έτυχε σε κάποιον προθάλαμο γραφείου που περίμενα για κάποια μου υπόθεση, να πιάσω κουβέντα με μια κυρία που μου είπε ότι είναι υπάλληλος σε ΜΚΟ. 


Είπαμε πολλά, αλλά κάποια στιγμή που η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από στέγαση των λάθρο, μου το ξεφούρνισε: 

«Το σχέδιο από το 2015 και μετά ήταν, όσοι Έλληνες δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες, να τα νοίκιαζαν στις ΜΚΟ για να βάλουν μέσα λάθρο και οι ίδιοι να βρουν τίποτα τρώγλες με 100 ευρώ το μήνα, να πάνε με την οικογένεια τους. 

Σε βάθος χρόνου και αφού τα κόκκινα δάνεια δεν αποπληρώνονται σύμφωνα με τις προσδοκίες των τραπεζών, να εκχωρηθούν στο 1/10 της αρχικής τους αξίας σε ξένα funds (χωρίς όμως τους ληστρικούς τόκους που υποχρέωναν τον Έλληνα, να αποπληρώσει μέχρι δεκάρας) και μετά αυτά τα funds να τα πουλήσουν στις ΜΚΟ και να βγάλουν κέρδος. «

Φυσικά δεν ήταν κάτι που δεν το ξέραμε ή δεν το υποψιαζόμαστε, αλλά το να στο λέει και να στο επιβεβαιώνει απερίφραστα υπάλληλος ΜΚΟ, ήταν για μένα λίγο ξαφνικό. 

Όχι βέβαια ότι οι ΜΚΟ αγαπούν τους λάθρο, αλλά είναι πολύ το χρήμα. 

Η εν λόγω κυρία, αμείβεται (κατά δήλωσή της πάντα) με 2500 ευρώ μηνιαίως και με 4000 περίπου ο σύζυγός της που κάνει παρόμοια δουλεία στην Γαλλία, με τους Αφρικανούς λάθρο εκεί.
 
Πάντως, ενώ στην αρχή μου έλεγε «οι κακόμοιροι οι μετανάστες, που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας», στο τέλος μου λέει:

 «Άει στα κομμάτια με τους βρωμιάρηδες. Τους σιχάθηκα 4 χρόνια. 

Ευτυχώς πέρσι με έβγαλαν από τα συσσίτια και την φροντίδα και με έβαλαν στα γραφεία. 
Βρώμα και δυσωδία ρε φίλε. Κι απαιτήσεις στο φουλ, λες και ήμαστε σκλάβοι τους».


Τώρα ξέρετε. Κι επίσημα, μάλιστα.

 
Αίαντας

/attikanea.blogspot.com

Το «βρώμικο παιχνίδι» των ΜΚΟ και ο τουρκικός δάκτυλος δήθεν αλληλέγγυων

Σχέδιο εξέγερσης μεταναστών και προσφύγων, με επίκεντρο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οργανωμένο και συντονισμένο από ύποπτες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), που διατηρούν παρακλάδια στην Τουρκία ή… δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα και υπόγεια και στις δύο όχθες του Αιγαίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την κυβέρνηση να προβληματίζεται -αν και με μεγάλη καθυστέρηση-σφόδρα.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το μπαράζ στοχοποίησης των ΜΚΟ από σειρά κυβερνητικών στελεχών για τα βίαια επεισόδια στα νησιά, τα οποία βρίσκονται στο παρά ένα της κήρυξής τους σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αν και προς το παρόν το απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η δράση πολλών ΜΚΟ, που αρνούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα αρμόδια υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Μετανάστευσης-Ασύλου, συνεπώς και να ελεγχθούν, στάθηκε η αφορμή μαζί με τα επεισόδια στη Λέσβο για να θεωρήσει η κυβέρνηση πως υπάρχει κίνδυνος να τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως πολλές ΜΚΟ όχι μόνο έχουν παρακλάδια στην Τουρκία, όχι μόνο καθοδηγούνται από συγκεκριμένα συμφέροντα (βλέπε ίδρυμα Σόρος), όχι μόνο στέλνουν τους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια και οι ίδιες τούς παραλαμβάνουν στα ελληνικά νησιά, αλλά έχουν συμφέρον να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «αποικία» μεταναστών και προσφύγων, για να γεμίσουν τα ταμεία τους και οι εγκέφαλοί τους να εξελιχθούν σε ένα βρόμικο σύστημα.

Μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχει η κυβέρνηση, που εδώ και μήνες δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη… ρίζα του. Εγκληματικές, όμως, είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε τις πύλες σε κάθε λογής ΜΚΟ, τους επέτρεψε την ασυδοσία, τους έδωσε υπερεξουσίες και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε να καλύψουμε τα περίεργα και ανθελληνικά παιχνίδια τους.

Κυβερνητική πηγή επισήμανε στην εφημερίδα «δημοκρατία» πως κάποιες ΜΚΟ «ζουν από το Μεταναστευτικό, κερδίζουν πολλά χρήματα» και τόνισε ταυτόχρονα τη σύνδεσή τους με την Τουρκία και τους εκβιασμούς τους προς την Ελλάδα.

«Παραλάβαμε αυτό το άθλιο κύκλωμα συμφερόντων. Δίκτυο σκοτεινών ΜΚΟ που ποτέ δεν ελέχθησαν και δήθεν αλληλέγγυων. Διάχυτο δίκτυο μαύρων συμφερόντων. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το σπάσει μέσα σε έξι μήνες, και δεν σπάει ακόμη, είναι βαθύ και σκοτεινό» είπε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Λίγες ώρες πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για υποκίνηση των επεισοδίων στη Λέσβο από ΜΚΟ, η οποία, όπως είπε, διερευνάται. Το ίδιο είχε καταγγείλει και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κι αυτός ήταν ο λόγος που με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες συστήνεται μητρώο ΜΚΟ. Η κυβέρνηση θεωρεί αυτό το μέτρο ακόμη μία κίνηση για τον έλεγχο της ύποπτης και ενδεχομένως παράνομης δράσης των ΜΚΟ.

To «κόλπο» με τις ενοικιάσεις ακινήτων

Το βρόμικο παιχνίδι των ΜΚΟ με τα ακίνητα (τουλάχιστον) στη Θεσσαλονίκη φέρνει στο φως επαγγελματίας του χώρου.

Συγκεκριμένα, ο μεσίτης Βασίλης Κοντέλης, σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση που επικρατεί στις ενοικιάσεις σπιτιών όσον αφορά τη φιλοξενία αλλοδαπών. Μάλιστα, ουσιαστικά αποκάλυψε ότι για τα ξενοίκιαστα σπίτια γίνεται πλειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ των ΜΚΟ, οι οποίες εκμεταλλεύονται και την ανάγκη των ιδιοκτητών για κάποια ευρώ παραπάνω.

«Μόλις ανεβάζουμε κάτι στο ίντερνετ, σου λένε “εσύ το νοικιάζεις 300 ευρώ, θα το νοικιάσουμε 500 ευρώ, θα βάλουμε οκτώ άτομα ή έστω έξι”. Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα χρήματα ποιος τα διαθέτει…» είπε ο κ. Κοντέλης και συμπλήρωσε ότι κατά τη γνώμη του έχουν αποθρασυνθεί όλοι αυτοί που ασχολούνται με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

«Τεράστιο είναι το ποσοστό ακινήτων που έχουν ενοικιαστεί μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και σε σπίτια που δεν πάει το μυαλό σου – φοιτητικά, πλήρως επιπλωμένα» τόνισε.

«Ερχονται 15 ΜΚΟ και κάνουν “δημοπρασία” ποιος θα το πρωτοπάρει. Αν δεν μπορεί να πουληθεί ένα σπίτι, ακόμη και αν είναι ρημάδι, λένε ”θα το νοικιάσουμε με 600-700 ευρώ”» συμπλήρωσε ο κ. Κοντέλης, ενώ, αναφορικά με τη στάση των ιδιοκτητών ακινήτων, γνωστοποίησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ανταποκρίνονται.

  Σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας από τον Χουλουσί Ακαρ: Παράνομα στρατικοποιήσατε 16 νησιά

Αυτό γίνεται γιατί από οικονομικής πλευράς τα πράγματα είναι τραγικά για κάποιους ιδιοκτήτες, που δεν έχουν ενοικιαστές και οδηγούνται στη λύση παραχώρησης του σπιτιού σε ΜΚΟ για να έχουν κάποια περισσότερα χρήματα από αυτά που επιδιώκουν να πάρουν. Ο κ. Κοντέλης χαρακτήρισε «τρελό» αυτό που συμβαίνει, επισημαίνοντας ότι όλοι οι μεσίτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ίδια άποψη.

Ψηφίστηκε η τροπολογία, που θα αποκαλύψει τις ΜΚΟ

Στο μεταξύ, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ και την θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης σε δήμους με δομές φιλοξενίας, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων:
– Σύσταση Μητρώου μελών και εργαζομένων στις ΜΚΟ,
– θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης προς τους δήμους στα όρια των οποίων λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων,
– επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστατευτικού προβλήματος.

Κουμουτσάκος: «Υπήρξαν ΜΚΟ-βδέλλες»

Στο μεταξύ, επί του θέματος σήμερα το πρωί ο Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν τόσο καυστικός όσο και πραγματιστής, εφόσον έθεσε επιτέλους το θέμα στη σωστή του βάση. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για «δίκτυο συμφερόντων που απέκτησε ρίζες επί 5 χρόνια πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας», ενώ έκρινε πως υπάρχει χρονική σύμπτωση στην πρόθεση να μπει τάξη στις ΜΚΟ και στην «εξέγερση» στη Μυτιλήνη.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έδωσε διευκρινίσεις για τις καταγγελίες που έκανε από το βήμα της Βουλής σχετικά με «μαύρο κύκλωμα» ΜΚΟ, γιατρών και δικηγόρων όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Όπως εξήγησε «τα χρόνια της μεγάλης κρίσης του μεταναστευτικού (2015-2016) μπήκαν χρήματα στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», που δεν πήγαν σε κυβερνήσεις αλλά σε ΜΚΟ.

«Διαμορφώθηκε ένας “γαλαξίας” ΜΚΟ: άλλων πραγματικά σοβαρών, που είχαν πορεία δοκιμασμένη, αλλά και άλλων, που φτιάχτηκαν εν μια νυκτί αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια της ΕΕ», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Υπάρχουν ΜΚΟ που στήθηκαν ευκαιριακά για να βγάλουν χρήματα» πρόσθεσε και περιέγραψε: «όταν φτάνει μια λέμβος σε βραχώδη ακτή της Μυτιλήνης, την παρατηρεί το Λιμενικό και όταν πάει βρίσκει 3-4 ανθρώπους με κίτρινα και πορτοκαλί γιλέκα τους οποίους ρωτάει “τι κάνετε εδώ;” και η απάντηση που παίρνει είναι “καθαρίζουμε την ακτή”, καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί για τον “γαλαξία” συμφερόντων».

«Δεν βάζω “Χ” στο σύνολο των ΜΚΟ, αλλά υπάρχουν γκρίζες και σκοτεινές ανάμεσά τους» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική.

«Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα δίκτυο συμφερόντων, που μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης της αναποτελεσματικής διαδικασίας αιτήσεων ασύλου. Αυτό οδηγούσε στο 80% των αιτούντων να χαρακτηρίζονται ευάλωτοι. Στο δίκτυο αυτό εμπλέκονται γιατροί, δικηγόροι, ΜΚΟ. Όλο αυτό το δίκτυο απέκτησε ρίζες συμφερόντων επί 5 χρόνια πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όπως τόνισε «το δίκτυο συμφερόντων, που λειτουργούσε ως βδέλλες, το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο».

«Πρέπει να μπει φως στις σκοτεινές ρίζες του δικτύου συμφερόντων, που δεν έχει καμιά σχέση με την ορθή διεκπεραίωση του μεταναστευτικού» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποκίνησης των επεισοδίων στη Μόρια τα προηγούμενα 24ωρα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος παρατήρησε ότι «υπάρχει μια χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο και της εξέγερσης που έγιναν στη Μυτιλήνη. Δεν λέω ότι σε δύσκολες καταστάσεις δεν αναπτύσσονται αιτίες που οδηγούν σε αυτές τις εικόνες, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς τη χρονική σύμπτωση».

newsbreak.gr

Η Δίκη Του Κολοκοτρώνη: Η Μεγάλη Ντροπή Του Ελληνικού Έθνους Που Δεν Μας Διδάσκουν Στα Σχολεία

Για να κρίνουμε σωστά το σήμερα χρειάζεται να γυρίσουμε στο χθες…

Ήταν μεσάνυχτα 6 με 7 του Σεπτέμβρη 1833. Ο μοίραρχος Κλεόπας με σαράντα αρματωμένους ώς τα δόντια τράβαγαν προσεκτικά και αμίλητοι για να πιάσουν τον μεγαλύτερο κακούργο του τόπου μας! Αυτόν που, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Δ. Φωτιάδης στην πρώτη σελίδα του βιβλίου του «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ», τις εικόνες του θα τις βρεις τώρα κρεμασμένες σ’ όλα τα σχολεία μας και τ’ αγάλματά του στημένα στις πλατείες μας. Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!

Ο Γέρος του Μοριά ζούσε λίγο έξω από το Ναύπλιο σε ένα ταπεινό σπιτάκι στην Πρόνοια, κοντά στην εκκλησία του Άι-Θεόδωρου που ο ίδιος έκτισε. Εδώ αποτραβήχτηκε ο μπροστάρης της απελευθέρωσης όταν ήρθαν οι Βαυαροί και κατάλαβε πως δεν τον γούσταραν! «Ό,τι μπορούσα έκανα», γράφει στη σελίδα 196 των απομνημονευμάτων του, που υπαγόρευσε στον Τερτσέτη.

«Έκαμα το χρέος μου προς την πατρίδα και εγώ και όλη η φαμελιά μου. Είδα την πατρίδα μου ελεύθερη, είδα εκείνο οπού ποθούσα και εγώ και ο πατέρας μου και ο πάππος μου και όλη η γενεά μου, καθώς και όλοι οι Έλληνες. Απεφάσισα να πάω εις ένα περιβόλι, οπού είχα έξω από τ’ Ανάπλι. Επήγα, εκάθισα και απερνούσα τον καιρό μου καλλιεργώντας, και ευχαριστούμην να βλέπω να προοδεύουν τα μικρά φυτά οπού εφύτευα».

Συνεχεια εδώ

https://www.molwnlave.com/2020/02/blog-post_21.html?m=0

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *