ΟΙ ΕΓΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ(Βίντεο) THE SHOCKING TRUTH ABOUT SURGICAL PLACEBOS

5/5 (3)

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Η εφημερίδα the British Medical Journal που ειδικεύεται σε ιατρικά θέματα είχε κάνει μια μεγάλη έρευνα  το 2014 για τις Placebo εγχειρίσεις  σε αντιπαραβολή με τις κανονικές χειρουργικές επεμβάσεις.  Στις Placebo  (κατά φαντασία εγχειρίσεις) εγχειρίσεις  σύμφωνα με την έρευνα, για να είναι πειστικός στον ασθενή ο τρόπος επεμβάσεως,  του κάνουνε απλά μια τομή  και στην συνέχεια τον ναρκώνουν  η χρησιμοποιούν την μέθοδο της ημιναρκώσεως.

Το  συμπέρασμα από αυτήν την μεγάλη έρευνα είναι το εξής καταπληκτικό: στις 39 από τις 53 περιπτώσεις, δηλαδή το 74 % των περιπτώσεων ο ασθενής παρουσίασε μεγάλη βελτίωση ως αν είχε γίνει κανονικά η εγχείριση, δηλαδή  χωρίς να υποστεί ο ασθενής όλες τις μετεγχειρητικές  συνέπιες μιας χειρουργικής επεμβάσεις δηλαδή πόνο πολλές φορές πυρετό και ανάγκη λήψης κάποιων φαρμάκων παρουσίασε  μεγάλη βελτίωση προς πλήρη θεραπεία  χωρίς να ξέρει ο ίδιος ότι δεν τον έκαναν τίποτα.

Η έρευνα αυτή άνοιξε νέους ορίζοντες  στο χώρο της θεραπευτικής και παρά το ότι απέδειξε πως είναι δυνατόν χωρίς να γίνονται πραγματικές χειρουργικές επεμβάσεις και μόνο με την αίσθηση στον ασθενή να φέρει την ίαση η κλασσική ιατρική την απέρριψε  και μάλιστα την κατήγγειλε ως επικίνδυνη, φυσικά αυτό ήταν επόμενο γιατί με την έρευνα αυτή θίγονταν τα δισεκατομμύρια του τζίρου τις κλασσικής ιατρικής  και κατά κάποιο τρόπο η ‘‘ διδακτορία’’ των ιατρών στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή της ιατρικής, Prof. Dr. Michael  Tracey, οι μολυσματικές ασθένειες υπήρχαν παλαιοτέρα  και προκαλούνταν από τις κακές συνθήκες υγιεινής των ανθρώπων. με την ανάπτυξη του πολιτισμού οι συνθήκες βελτιώθηκαν αλλά η κλασσική ιατρική δεν θεραπεύει οριστικά τις μολυσματικές ασθένειες γιατί ο τρόπος ζωής  αντί να τις εξαλείψει σε πολλές περιπτώσεις τις έχει πολλαπλασιάσει, η δε μεγάλη υπερκατανάλωση φαρμάκων  προς χάρη των τεραστίων κερδών των φαρμακευτικών εταιριών  έχει προκαλέσει ένα φαύλο κύκλο  καινούργιων ασθενειών.

Κάνοντας ένα πείραμα με βάση τις πλασέμπο εγχειρίσεις διαπίστωσαν τα εξής συμπεράσματα: ένας χειρούργος ιατρός δέχτηκε να κάνει το πείραμα. Χώρισε τους ασθενείς σε δύο κατηγορίες:

Στην πρώτη κατηγορία έγιναν κανονικά οι χειρουργικές επεμβάσεις. Στη δεύτερη κατηγορία όμως συνέβη το εξής απίθανο και καταπληκτικό:

Πήραν έναν ασθενή ο οποίος έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον επί χρόνια και υπέφερε πολύ γιατί τα χέρια του έτρεμαν συνεχώς και δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις φυσιολογικές ενέργειες της καθημερινότητας.

Τον ασθενή αυτό τον οδήγησαν στο χειρουργείο και του είπαν ότι θα του εγχειρίσουν το κεφάλι για να χειρουργήσουν το νεύρο που επηρεάζει τη νόσο έτσι ώστε να μπορέσει να θεραπευτεί.

Ο ασθενής δέχτηκε με λαχτάρα και τους παρακαλούσε να τον απαλλάξουν από αυτό το βάσανο της ασθένειας. Στη συνέχεια τον υπνώσανε, του έκαναν μια τομή στο κρανίο για να φαίνεται ότι έγινε η επέμβαση και σταμάτησαν εκεί.

Ο ίδιος ο ιατρός ομολόγησε ότι του ήταν πολύ δύσκολο αλλά έπρεπε να παίξει θέατρο στήνοντας κανονικό χειρουργείο και την ίδια ώρα από μια οθόνη που έδειχνε μια άλλη πραγματική εγχείριση, οι συγγενείς του ασθενή που βρίσκονταν έξω, παρακολουθούσαν με αγωνία την εξέλιξη.

Όταν τελείωσε όλο αυτό το θέατρο ο γιατρός ανακοίνωσε ότι πέτυχε η εγχείριση και ο ασθενής έγινε καλά. Τότε συνέβη το «θαύμα». Όταν ο γιατρός ζήτησε από τον ασθενή να σηκώσει το χέρι του και να δούνε αν εξακολουθεί να τρέμει, εκείνος το σήκωσε με την πεποίθηση ότι έγινε καλά και πραγματικά το χέρι του ήταν σταθερό και δεν έτρεμε.

Τα συμπτώματα της ασθένειας σε λίγο όταν πήγε σπίτι του είχαν εξαφανιστεί αρκετά και όλα αυτά από μια πλασέμπο επέμβαση.

Ο ίδιος ο γιατρός είχε μείνει άναυδος από το αποτέλεσμα και κατάλαβε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνουν εντατικές έρευνες και μελέτες σε βάθος.

Ένα άλλο καταπληκτικό παράδειγμα έγινε πριν κάποια χρόνια με έναν ασθενή που έπασχε από φρικτούς πόνους στις αρθρώσεις του γόνατος. Τον ασθενή αυτόν τον οδήγησαν στο χειρουργείο όπου του έκαναν μια τομή στα γόνατα ενώ τον είχαν υπνώσει χωρίς όμως να προσχωρήσουν και να κάνουν την επέμβαση. Όταν τελείωσε η πλασέμπο εγχείριση και ξύπνησε ο ασθενής, του είπαν ότι η εγχείριση πέτυχε και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Πραγματικά ο άρρωστος γύρισε σπίτι του ενώ οι πόνοι είχαν εξαφανιστεί και τα γόνατά του ήταν θεραπευμένα.

Μετά από λίγα χρόνια αφού είχε μάθει ότι η επέμβαση ήταν πλασέμπο, τον επισκέφτηκε μια δημοσιογράφος η οποία ήθελε να μάθει σε ποια κατάσταση βρισκόταν η υγεία του.

Ο ίδιος τότε ομολόγησε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως είχε γίνει καλά χωρίς να του κάνουν κάτι ενώ έπασχε επί χρόνια από φρικτούς πόνους στα γόνατα. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου πως το εξηγεί αυτό και που βρίσκεται το μυστικό αυτού του είδους της θεραπείας, τότε ο ίδιος αφού σκέφτηκε απάντησε συμπερασματικά ότι θα πρέπει το πρόβλημα της υγείας στον άνθρωπο να βρίσκεται μέσα του και στον εγκέφαλό του και ότι έχει τη δύναμη ο άνθρωπος μόνος του να θεραπεύει οποιαδήποτε ασθένεια που τον προσβάλει.

Ένα άλλο επίσης εκπληκτικό παράδειγμα είναι του Mr Right ο οποίος έπασχε από καρκίνο και βρίσκονταν στο τελικό στάδιο. Στο νοσοκομείο που βρισκόταν διάβασε τότε σε μια εφημερίδα ότι έχει βγει ένα καινούργιο φάρμακο χωρίς όμως να έχει δοκιμαστεί το οποίο θεραπεύει τον καρκίνο.

Σκεφτόμενος ότι δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει και επειδή είχε την οικονομική δυνατότητα, ζήτησε από τους γιατρούς να τον φέρουνε το ταχύτερο δυνατό το φάρμακο.

Και τότε συνέβη το εκπληκτικό: αφού δοκίμασε το φάρμακο με την πίστη ότι θα τον θεραπεύσει, η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται και σε λίγο καιρό έγινε τελείως καλά.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, αφού είχε γυρίσει στο σπίτι του θεραπευμένος μαθαίνει τότε από τις εφημερίδες ότι το φάρμακο αυτό που τον θεράπευσε ήταν μια απάτη και δεν είχε καμία θεραπευτική ιδιότητα.

Και όμως αυτός είχε γίνει καλά. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το φάρμακο αυτό δεν είχε καμία θεραπευτική ιδιότητα τότε η πλασέμπο θεραπεία του έγινε μπούμερανγκ, ο καρκίνος ξαναγύρισε και σε λίγο καιρό πέθανε γιατί ακριβώς κατέρρευσε μέσα του η πίστη ότι είχε θεραπευτεί.

Μια χαρακτηριστική ιστορία είναι αυτή σε ένα άλλο νοσοκομείο με ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο. Αφού διάλεξαν 100 ασθενείς, αυτούς τους χώρισαν σε δύο κατηγορίες. Οι πρώτοι 50 θα ακολουθούσαν κανονική φαρμακευτική αγωγή με φάρμακα κατά του καρκίνου. Οι υπόλοιποι 50 ασθενείς έκαναν θεραπεία με πλασέμπο φάρμακα για 6 εβδομάδες. Τους ασθενείς αυτούς οι γιατροί τους επιβεβαίωναν ότι πρόκειται για καινούργια φάρμακα που έχουν δει στο εξωτερικό τεράστιες επιτυχίες, στην πραγματικότητα όμως είχαν βάλει στις κάψουλες των χαπιών μόνο ζάχαρη.

Το αποτέλεσμα,  μετά από 6 εβδομάδες είχαν οι πλασέμπο ασθενείς τα ίδια αποτελέσματα με τους άλλους ασθενείς που ακολούθησαν την κανονική θεραπεία.

Το ίδιο πείραμα έγινε με αντικαταθλιπτικά χάπια όπου χορήγησαν σε 30 ασθενείς  ηρεμιστικά και στους άλλους 30 ασθενείς κανονικά. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό,  η κατάθλιψη υποχώρησε και σε αυτά τα άτομα που πήραν μόνο πλασέμπο αλλά νόμιζαν ότι παίρνουν ηρεμιστικά.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό ενός καθηγητή Irving Kisrsch ο οποίος επίσης μπόρεσε να αποδείξει την επίδραση του πλασέμπο αυτή τη φορά σε φοιτητές. Έτσι μια μέρα αποφάσισε αντί για συνηθισμένο καφέ να προσφέρει στους φοιτητές ένα είδος ντεκαφεινέ προκειμένου να εξετάσει τη συμπεριφορά τους.

Γι αυτό το λόγο ακολούθησε τη συνηθισμένη διαδικασία που χρειάζεται κανείς για να κάνει καφέ έτσι ώστε να πειστούν οι φοιτητές ότι όντως πρόκειται να τους σερβίρει καφέ με καφεΐνη.

Αφού πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα παρατήρησε ότι οι φοιτητές συμπεριφέρονταν το ίδιο αφυπνισμένοι σαν να είχαν πραγματικά δοκιμάσει καφέ. Δηλαδή και μόνο η αίσθηση των φοιτητών ότι είχαν καταναλώσει καφέ ήταν αρκετή για να αισθάνονται περισσότερο ενεργητικοί.

Το πόσο ασύμφορο είναι για την κλασική ιατρική οι ασθενείς να στρέφονται σε πλασέμπο ή εναλλακτικές θεραπείες φαίνεται ξεκάθαρα από τα αυξανόμενα κέρδη των γιατρών σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Σίγουρα το ζήτημα των πλασέμπο θεραπειών ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό τον επίσημο ιατρικό και φαρμακευτικό κόσμο διότι φοβούνται μήπως πλήξει τον τεράστιο ετήσιο τζίρο τους.

Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικά τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες και τον τεράστιο τζίρο που κάνουν.

Και παρακάτω επίσης το παράδειγμα δύο μεγαλογιατρών από την Ελβετία, ο καρκινολόγος Rolf A. Stahel και ο σεξολόγος Johannes Bitzer, οι οποίοι πλούτισαν από τα ποσοστά τους στην προώθηση κατευθυνόμενων φαρμάκων ασχέτως αν αυτά πραγματικά θεραπεύουν ή όχι. Συγκεκριμένα έχουν λάβει 129.000 φράγκα από τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Αριστερά ο καρκινολόγος Rolf A. Stahel και δεξιά ο σεξολόγος Johannes Bitzer

Παρακάτω περισσότερα βίντεο σχετικά με το θέμα αυτό.

 

 

 

 

 

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *