ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ(Βίντεο)

4/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Οι διωγμοί των Χριστιανών στην Κίνα «μετά τους Ταλιμπάν»: Οι αρχές καταστρέφουν την εκκλησία – οι πιστοί φυλακίζονται.

Στο βόρειο τμήμα της Κίνας, οι αρχές κατεδάφισαν μια μεγάλη χριστιανική εκκλησία. Η εκκλησία ανατινάχθηκε. Επιπλέον, αρκετοί πιστοί συνελήφθησαν. Στην Κίνα, η κατάσταση πάντα επανέρχεται στη χριστιανική δίωξη.

Στη βόρεια Κίνα, οι αρχές κατεδάφισαν ένα μεγάλο χριστιανικό ναό του οποίου η κατασκευή διακόπηκε πριν σχεδόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2009.

Η καταστροφή του ναού στο Linfen στην επαρχία Shanxi ξεκίνησε πρόσφατα, όπως ανέφερε η εφημερίδα «Global Times», επικαλούμενη τις τοπικές αρχές. Αφού είχε τεθεί η κατασκευή υπό παύση, αρκετά μέλη της προτεσταντικής εκκλησίας Jindengtai συνελήφθηκαν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ChinaAid με έδρα τις ΗΠΑ, Μπομπ Φου(Fu), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ήταν μια δίωξη μιας ειρηνικής εκκλησίας μέσα από «Ταλιμπάν-IS-Style».

Η στρατιωτική αστυνομία έχουν καταστρέψει την εκκλησία με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης, η οποία αγωνίζεται για την ελευθερία της θρησκείας.

Η προτεσταντική εκκλησία ως επί το πλείστον κατεδαφίστηκε, επειδή αρνήθηκαν «να εγγραφούν οι πιστοί της στις κομμουνιστικές αρχές» κατά τη, δήλωσε ο Φου(Fu). Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος έχει 50.000 μέλη.

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *