ΟΙ… ΓΑΜΠΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ «ΕΣΩΣΑΝ» ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!!!

572620_cover_mainslider_bigΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά «περίεργα» πράγματα βγαίνουν συνεχώς στην φόρα σχετικά με αυτό το αναπάντεχο για πολλούς, αλλά για πολλούς άλλους γνωστό εδώ και καιρό τουρκικό πραξικόπημα, καθώς ξένες πρεσβείες το προειδοποιούσαν και μόνο υποτίθεται η τουρκική κυβέρνηση δεν ήξερε τίποτα.

Σύμφωνα με μια αποκαλυπτική έρευνα της Τουρκάλας δημοσιογράφου, Emine Kaplan, της Cumhurriyet, ο μεν Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έμαθε για το πραξικόπημα από τον γαμπρό του, ο δε πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, από τον… κουμπάρο και φίλο της γυναίκας του. Δηλαδή ο κόσμος «καίγονταν» και ο μεν πρόεδρος παραθέριζε, ο δε πρωθυπουργός έτρωγε αμέριμνος με φίλους του.

Εδώ βαριές πέφτουν οι ευθύνες στον υπό παραίτηση αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, στον οποίο αποδίδεται η μεγάλη καθυστέρηση της πληροφόρησης για το πραξικόπημα. Και όχι μόνο αυτό, δεν φρόντισε καθόλου να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν λες και … κάτι περίμενε.

Το άλλο περίεργο είναι ότι ο Ερντογάν όταν έμαθε για το πραξικόπημα και ότι η χώρα βρίσκονταν σε έξαλλη κατάσταση, δεν φρόντισε να επικοινωνήσει με κανένα λες και ήταν σίγουρος για την έκβαση του. Ο μόνος που επικοινώνησε μαζί του με δική του πρωτοβουλία, ήταν ο αρχηγός της Πρώτης Στρατιάς, στρατηγός Ümit Duntar, ο οποίος και φρόντισε για την προστασία του και την αναχώρηση του από την Μαρμαρίδα με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη.

Άλλο περίεργο είναι η υπόθεση των δυο F-16 που είχαν απογειωθεί και είχαν στοχοποιήσει το αεροπλάνο του Ερντογάν που κατευθύνονταν στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ είχαν εντολή να το καταρρίψουν δεν έκαναν τίποτα. Η υπόθεση αυτή περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά την γνωστοποίηση από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο ότι εκείνο το βράδυ τα ελληνικά ραντάρ δεν εντόπισαν κανένα F-16 να πετά κοντά στο αεροπλάνο του Ερντογάν. Στην πραγματικότητα το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη ήταν ανενόχλητο σε όλη την πτήση του.

Περίεργος είναι κι ο ρόλος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ενώ στην αρχή είχε γίνει γνωστό ότι ήταν αιχμάλωτος για εννέα ώρες από τους πραξικοπηματίες με συνέπεια να του γίνει υποδοχή ηρώου στην βουλή, στην συνέχεια το γεγονός αυτό… διαψεύστηκε.

Το μυστήριο μεγαλώνει καθώς επί πέντε ώρες, από τις 16 μμ. μέχρι τις 21 μμ που o Ερντογάν αναχώρησε για το αεροδρόμιο του Dalaman γεννάται το ερώτημα τι έκανε ο Τούρκος πρόεδρος και τι έκαναν και οι πραξικοπηματίες για τον δολοφονήσουν. Που βρίσκονταν όταν έκανε το διάγγελμα από το κινητό ?

Σίγουρα αυτό το πραξικόπημα της Τουρκίας θα περάσει στην ιστορία σαν το πιο περίεργο και τραγελαφικό πραξικόπημα και η αλήθεια θα αργήσει να βγει στην επιφάνεια

Γεγονός είναι πως εκείνος επωφελήθηκε τα μέγιστα είναι ο ίδιος ο Ερντογάν, που βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει όλους τους λογαριασμούς του εδώ και δεκαετίες.

Το τέλος του όμως από πολλούς δεν προοιωνίζεται ρόδινο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για τα εμπεριστατωμένα και διορατικά άρθρα σας. είστε ο μόνος εν ελλάδι τουρκολόγος που πραγματικά κάνει μεγάλο εθνικό και πατριωτικό έργο λέγοντας την ιστορική αλήθεια και περιγράφοντας επικαιρότητα όπως είναι σε αντίθεση με τους «τουρκολόγους»-προπαγανδιστές, τύπου Σίας Αναγνωστοπούλου και των πολλών καθηγητών του τμήματος τουρκικών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών στο ΕΚΠΑ, που έχει γίνει δυστυχώς σφυγγοφωλιά «ισλαμολάγνας» και «λαθρολάγνας» προπαγάνδας. Συγχαρητήρια και για τα διαφωτιστικόττα άρθρα περί κρυπτοχριστιανών που είχατε γράψει παλιά. Θα ήμουν ευγνωμων και εγώ και άλλοι αν γράφατε ένα άρθρο για τους λάζους και την προέλευση της λέξης. Ευχαριστώ.

  2. Συγχαρητήρια! Είστε ο μόνος εν ελλάδι τουρκολόγος που κάνει εθνικό και πατριωτικό έργο και παράλληλα λέει αντικειμενικά την ιστορική αλήθεια και περιγράφει την επικαιρότητα σε αντίθεση με άλλους (π.χ. Σία Αναγνωστοπούλου, τμήμα τουρκικών/σύγχρονων ασιατικών σπουδών ΕΚΠΑ, κ.τ.λ.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *