ΟΙ «ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ»

4.97/5 (31)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όταν το ποίμνιο χάνει τον παμένα του από λόγους βίας, ή καταστροφής, σίγουρα είναι ένα βαρύ πλήγμα και τα κόστος είναι συχνά μοιραίο για το ίδιο το ποίμνιο, που θα πέσει θύμα των λύκων που παραμονεύουν να το κατασπαράξουν.

Όταν όμως οι ίδιοι οι ποιμένες εγκαταλείπουν το ποίμνιο με την δική τους θέληση και γίνονται συμβολικά άφαντοι, με λίγα λόγια αντί να προσέχουν το ποίμνιο  κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον που είναι στην περίπτωση αυτή μια μεγάλη δημόσια θέση με καλό μισθό που τους επιτρέπει να εμφανίζονται στα αντιχριστιανικά κανάλια και με στόμφο να προβάλλουν τις αντιπατερικές θεωρίες της πλάνης, τότε όχι μόνο δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους φαρισαίους, αλλά ακόμα περισσότερο, αυτοκαταργούνται  και καταντούν ένα κοσμικό σώμα, σαν ένα συνδικαλιστικό όργανο, χωρίς καμία ποιμαντική αξία, χωρίς καμία ιερατική άξια, ένα σώμα που το μόνο που ξέρει είναι να παπαγαλίζει τις νόρμες και τα τσιτάτα ενός κοσμικού, αντιχριστιανικού και άθεου κράτους.

Το Άγιο Πάσχα είναι η κορυφαία περίοδος της ελληνικής Ορθοδοξίας. Τα προηγιασμένα, οι χαιρετισμοί, ο Μέγας Κανών, η Μεγάλη Εβδομάδα, ο Επιτάφιος και το αποκορύφωμα που είναι η Ανάσταση, φέτος μας λένε ότι θα γίνουν….κατ οίκον, όπως τα μαθήματα κατ οίκον, η το νέο σύστημα που μας προτάσει η κύρια υπουργός Παιδείας της Λέσχης Μπίλντεμπεγκ, την… ηλεκτρονική τελετουργία, την Θεια Λειτουργία με…viber.

Έγινε σύνοδος της Ιεραρχίας με τηλεδιάσκεψη, λες και δεν είναι σύσκεψη Ιεραρχών που έχουν την πιστή πάνω από την επιστήμη. Σύνοδος Ιεραρχίας που αυτοδιαψεύστηκε με τον πιο παταγώδες τρόπο, καθώς θύμιζε σύσκεψη κοσμικών αρχηγών που δεν έχουν καμία σχέση με την πιστή της Ορθοδοξίας, των μαρτύρων και των Αγίων μας.

Ιεράρχες της ελληνικής εκκλησίας, αυτοί που προσχωρήσαν στον δαιμονικό οικουμενισμό, αυτοί που συλλειτούργησαν με σχισματικούς και αναθεματισμένους, αυτοί που κατάργησαν τους Αγίους Πατέρες και προτάσσουν την μεταπατερική αίρεση, αυτοί που αντί να σηκώσουν το κεφάλι στην εθνική προδοσία της πατρίδας, της Μακεδονίας και όχι μόνο, είναι μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής ιεραρχίας.

Ιεράρχες που κατάργησαν την Θεία Λειτουργία και πολύ περισσότερο στη Θεία Κοινωνία, το θεραπευτικά έργο της Ορθοδοξίας και το ευλογημένο ιαματικό έργο της Κοινωνίας που θεράπευε χιλιάδες πιστούς στην όλη την ιστορική διαδρομή της θρησκείας μας, Ιεράρχες που προτίμησαν τη τηλεοπτική παρουσία από την παρουσία μέσα στον Οίκο του Θεού, δεν είναι Ιεράρχες.

Αυτοί είναι οι ιεράρχες του τέλους μιας εποχής, είναι οι Ιεράρχες που είχε προφητέψει μεγάλος Άγιος της Ορθοδοξίας ,ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι : «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων»

Αυτοί είναι οι άχρηστοι Ιεράρχες Φαρισαίοι, αυτοί που σταύρωσαν ξανά τον Χριστό εν έτη 2020.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 5 Απρ. 2020

    […] «…Όταν όμως οι ίδιοι οι ποιμένες εγκαταλείπουν το ποίμνιο με την δική τους θέληση και γίνονται συμβολικά άφαντοι, με λίγα λόγια αντί να προσέχουν το ποίμνιο κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον που είναι στην περίπτωση αυτή μια μεγάλη δημόσια θέση με καλό μισθό που τους επιτρέπει να εμφανίζονται στα αντιχριστιανικά κανάλια και με στόμφο να προβάλλουν τις αντιπατερικές θεωρίες της πλάνης, τότε όχι μόνο δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους φαρισαίους, αλλά ακόμα περισσότερο, αυτοκαταργούνται και καταντούν ένα κοσμικό σώμα, σαν ένα συνδικαλιστικό όργανο, χωρίς καμία ποιμαντική αξία, χωρίς καμία ιερατική άξια, ένα σώμα που το μόνο που ξέρει είναι να παπαγαλίζει τις νόρμες και τα τσιτάτα ενός κοσμικού, αντιχριστιανικού και άθεου κράτους. Το Άγιο Πάσχα είναι η κορυφαία περίοδος της ελληνικής Ορθοδοξίας. Τα προηγιασμένα, οι χαιρετισμοί, ο Μέγας Κανών, η Μεγάλη Εβδομάδα, ο Επιτάφιος και το αποκορύφωμα που είναι η Ανάσταση, φέτος μας λένε ότι θα γίνουν….κατ οίκον, όπως τα μαθήματα κατ οίκον, η το νέο σύστημα που μας προτάσει η κύρια υπουργός Παιδείας της Λέσχης Μπίλντεμπεγκ, την… ηλεκτρονική τελετουργία, την Θεια Λειτουργία με…viber…. Την συνεχεια: http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B9%CE%BF%… […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *