ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ!

fotoaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πολύ σοβαρή παρενέργεια του αποτυχόντος πραξικοπήματος στην Τουρκία, είναι η κυριολεκτικά διάλυση των σωμάτων ασφαλείας καθώς από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν διωχτεί, συλληφθεί και αποπεμφθεί, 17 χιλιάδες 615 αστυνομικοί και διοικητές ασφαλείας.

Και ενώ το πρωτοφανές αυτό πογκρόμ συνεχίζεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ αυτές τις μέρες σημειώθηκαν μαζικές δραπετεύσεις αστυνομικών και αξιωματικών, σύνολο 415, που κατάφεραν και δραπετεύσαν από τις Γενικές Διευθύνσεις Ασφαλείας όπου κρατούνταν. Ανάμεσα τους είναι ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και πρώην διευθυντής της Γενικής Ασφάλειας του Ντιαρμπακίρ, Recep Güven, ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, Cihangir Çelik, καθώς και το υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας, Muharrem Durmaz,

Το κυνηγητό κατά των αστυνομικών έχει επεκταθεί και στις 81 νομαρχίες της Τουρκίας, ενώ όπως αναφέρεται και στην Στρατοχωροφυλακή έχουν σημειωθεί αυτές τις μέρες 22 δραπέτευσες μεταξύ των οποίων 18 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Στραοτοχωροφυλακής.

Η κατάσταση αυτή έχει χαρακτηριστεί από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ σαν διάλυση των σωμάτων ασφαλείας και έχει προβληματίσει την τουρκική κυβέρνηση για το πώς θα πληρώσει το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί, όπως και γενικότερα στις ένοπλες δυνάμεις που μετρούν χιλιάδες αποστρατείες και ανθρώπινα θύματα.

Όπως φαίνεται το τουρκικό «ηφαίστειο» συνεχίζει να κοχλάζει επικίνδυνα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.ge

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 26 Νοέ. 2016

    […] Το κυνηγητό κατά των αστυνομικών έχει επεκταθεί και στις 81 νομαρχίες της Τουρκίας, ενώ όπως αναφέρεται και στην Στρατοχωροφυλακή έχουν σημειωθεί αυτές τις μέρες 22 δραπέτευσες μεταξύ των οποίων 18 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Στραοτοχωροφυλακής. Η κατάσταση αυτή έχει χαρακτηριστεί από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ σαν διάλυση των σωμάτων ασφαλείας και έχει προβληματίσει την τουρκική κυβέρνηση για το πώς θα πληρώσει το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί, όπως και γενικότερα στις ένοπλες δυνάμεις που μετρούν χιλιάδες αποστρατείες και ανθρώπινα θύματα. Όπως φαίνεται το τουρκικό «ηφαίστειο» συνεχίζει να κοχλάζει επικίνδυνα. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.ge nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *