ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σκάνδαλο χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις πληροφορίες ότι αμερικανικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει και οργανώσει μια στρατιωτική δύναμη από χιλιάδες Κούρδους εμπειροπόλεμους μαχητές στην περιοχή του Tel Abyad, ακριβώς στην συνοριακή γραμμή Συρίας Τουρκίας, έτοιμοι να επιτεθούν στους Τούρκους στην περίπτωση που προσβάλουν τον κουρδικό θύλακα του Afrin.

Όπως αναφέρεται τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται αμερικανικά κονβόι να μεταφέρουν συνεχώς κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις συνοδευόμενες από Αμερικανούς κομάντος στην περιοχή αυτή με μέτωπο προς τα τουρκικά εδάφη.

Παράλληλα μεγάλη κινητικότητα από κουρδικής και αμερικανικής πλευράς παρατηρείται στην περιοχή AynulArab του Kobani, επίσης απέναντι από τα τουρκικά εδάφη.

Άλλες δυνάμεις Κούρδων συγκεντρώνονται στις περιοχές Resulayn και Malikiye με τη πρόθεση να ενισχύσουν τις κουρδικές δυνάμεις στο Afrin.

Ο εκνευρισμός της Άγκυρας έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μετά την αμερικανική προειδοποίηση να μην επιτεθούν τους Κούρδους, με άμεση αντίδραση του υπουργού Άμυνας, Nurettin Canikli, ότι η Τουρκία δεν θα λάβει υπόψη της καμία προειδοποίηση εμπρός στην προάσπιση των συμφερόντων της.

Το σίγουρο είναι πως η τουρκική επίθεση κάθε άλλο παρά… «περίπατος» θα είναι

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *