ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ… ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

5/5 (7)

abd-li-askerlerin-ypg-li-teroristleri-egittigi-yeni-goruntuler-ortaya-cikti-8318158Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη οργή της Άγκυρας προκαλούν οι ειδήσεις ότι οι Αμερικανοί έχουν ιδρύσει και επίσημα δυο κέντρα εκπαίδευσης Κούρδων μαχητών του YPG στο έδαφος της Συρίας, την ίδια ώρα που μέσα στην Τουρκία μαίνεται ο εσωτερικός πόλεμος κατά του κουρδικού ΡΚΚ, που σύμφωνα με τους Τούρκους ταυτίζεται με το YPG.

Η εξέλιξη αυτή είναι άλλο ένα σοβαρό στοιχείο επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ Τουρκίας, εξέλιξη που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή καθώς, όπως συμπεραίνουν στην Άγκυρα, οι Αμερικανοί έχουν κάνει τις τελικές τους επιλογές να επιλέξουν τους Κούρδους αντί του αλαζόνα Ερντογάν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, έχουν ιδρύσει δυο νέες αμερικανικές βάσεις στις οποίες εκπαιδεύονται Κούρδοι μαχητές. Η μια είναι στην περιοχή Rumeylan, κοντά στο αεροδρόμιο του Haseke, ενώ η δεύτερη είναι νότια του Kobani, στην περιοχή Ayn El Arap.

8318142

Παράλληλα συνεχίζονται χωρίς διακοπή οι αποστολές όπλων και πολεμοφοδίων στους Κούρδους, άλλο ένα γεγονός που έχει θορυβήσει την Άγκυρα εν όψει, όπως προαναγγέλλουν οι Τούρκοι δια του ίδιου του Ερντογάν, προσβολής των κουρδικών θέσεων στην περιοχή του Menbiç, την προκεχωρημένη κουρδική θέση δυτικά του Ευφράτη.

Εκείνο που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους Τούρκους, είναι οι πληροφοριες ότι από την βάση του Ιντζιρλίκ που βρίσκεται ανατολικά των Αδάνων στο τουρκικό έδαφος, παρέχεται λογιστική υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας, ενώ προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις τους προς την Ράκκα των Τζιχαντιστών.

Με λίγα λόγια μύλος με τους Τούρκους γενικά στα …κάγκελα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *