ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΡΑ «ΤΡΕΜΟΥΝ» ΤΗΝ…ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ

5/5 (6)

Ακόμα και νεκρός ο Κατσίφας προκαλεί ταραχή στα Τίρανα. Δεν έχει όρια η αισχρή και ανθελληνική συμπεριφορά των Αλβανών στο μαρτύριο της οικογένειας του Κατσίφα που θέλει να θάψει τον άνθρωπο της προφανώς φοβούμενοι την μαζική συμμέτοχη στην κηδεία του.

Όπως αναφέρεται : ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σορού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα για να υποβάλλει εγγράφως το αίτημα της μεταφοράς της σορόυ.

Είναι βέβαιο πως οι αρχές στην Αλβανία, φοβούνται ότι η κηδεία του Κώστα Κατσίφα θα συγκεντρώσει πλήθος κόσμου και θα μετατραπεί σε πάνδημη διαμαρτυρία της ελληνικής εθνικής μειονότητας τόσο για τον θάνατο από πυρά της αστυνομίας του ομογενή, αλλά και για τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας, φέρνοντας στην επιφάνεια συσσωρευμένη ένταση εναντίον των αλβανικών Αρχών.

Νωρίτερα για τις νομικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει αλλά και για όσες προτίθεται να προχωρήσει ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη ο δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης. Ο κ. Ναυρίδης δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον κ. Ιωαννιδη ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί ζητά την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος αλλά και σαφή και πλήρη ενημέρωση.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος «Οτι επαφές γίνονται με την Αλβανία, είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

Η οικογένεια του Κώστα Κατσίφα, καταγγέλλει παρενόχληση του ομογενή από την αστυνομία, αρκετές ημέρες πριν την τελετή της 28ης Οκτωβρίου στις Βουλιαράτες.

Η αδελφή του, υποστηρίζει πως τον παρακολουθούσαν και σε αρκετές περιπτώσεις τον είχαν απειλήσει άμεσα και έμμεσα να μην τοποθετήσει σημαίες στο χωριό, ενώ όπως λέει, συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια στην μητέρα του, μετά την δολοφονία.

Το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα, και ενώ η οικογένεια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση θρηνώντας το παιδί της, οι Αλβανοί έφθασαν στο σημείο να εκβιάσουν τους γονείς του για να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο αποποιούνται κάθε απαίτηση από το αλβανικό κράτος, με αντάλλαγμα την επιστροφή της σορού για ενταφιασμό.

Εντωμεταξύ η σορός Κωνσταντίνου έχει μεταφερθεί -άγνωστο γιατί- από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα, χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί στον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να προβεί σε πλήρη εξέταση, παρά μόνον να δει από απόσταση και για 5 λεπτά μακροσκοπικά (παρατήρηση δια γυμνού οφθαλμού) το άψυχο σώμα του Κατσίφα. Ακολούθησαν καταγγελίες για αλλοίωση (ράμματα, πλύσιμο του σώματος) ιατροδικαστικών στοιχείων που θα μπορούσαν να είναι πολύτιμα για την έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *