ΟΓΔΟΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ «ΕΙΣΕΒΑΛΕ» ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

1428701098886Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την ημέρα του Επιταφίου των απανταχού Ορθοδόξων χριστιανών διάλεξε φαίνεται επίτηδες ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Τουρκίας, Mehmet Görmez, για να εγκαινιάσει μια ισλαμική έκθεση με την ονομασία «Aşk- ı Nebi», στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης και με την ευκαιρία αυτή να αναγνωστεί το Κοράνι ογδόντα πέντε χρόνια από τότε που ο μεγαλόπρεπης αυτός ναός της Ορθοδοξίας από τζαμί έγινε μουσείο.

Ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, που τα τελευταία χρόνια και με τις «ευλογίες» του νοεοθωμανιστή Ερντογάν έχει εγκαινιάσει μια πανισλαμική επεκτατική πολιτική, προχώρησε σε μια παραβίαση του στάτους κβο της Αγίας Σοφίας η οποία από το 1934 επίσημα έγινε μουσείο για να μπορούν να την επισκέπτονται οι χριστιανοί από όλο τον κόσμο, εισάγονταν ξανά την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στον ιερό χώρο του ναού. Αυτό έγινε με την αφορμή μιας ισλαμικής έκθεσης προς τιμή του προφήτη των μουσουλμάνων Μωάμεθ και παρουσία του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, Vasip Şahin, του συμβούλου του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, Ahmet Haluk και του αρχιμουφτή της Κωνσταντινούπολης, Rahmi Yaran. Δηλαδή με όλη την ισλαμική και κρατική επισημότητα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά  με την παραβίαση του μουσειακού χώρου της Αγίας Σοφίας έγιναν όταν τις ίδιες μέρες στην Πόλη βρίσκονται αρκετοί Ελληνορθόδοξοι προσκυνητές για τον εορτασμό της Ανάστασης!

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε σε αυτή την προβοκάτσια, είναι ντροπή!

Είθε να έρθει ξανά η Ανάσταση και στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *